Förra veckan blev det lite väl svårt och trots att vi var bra med på tipset så gav det inga pengar. Nu tar vi dock nya ta och veckans drabbning utspelas på huvudstadsbanan Solvalla.

I Stockholm väntas vinterväder på Lördag och dygnet innan och under tävlingsdagen ska det vara bra många minusgrader vilket brukar ställa till det lite då banan tenderar att bli hård i botten. Det ser ut som att det kommer att behövas grepp bak, men som vanligt i dessa tider måste man invänta timmen innan start om man ska ha facit på hand.

Solvalla står för det vi kallar ”vanligt trav” dvs ingen open stretch eller vinklad vinge.

Avd 1

Omgången inleds med ett mycket fint stolopp för de bästa stona för dagen. Loppet är jämt, men det startar några som i full from är huvudet högre än övriga och då tänker vi framför allt på norskan Tinita Love.

Tinita Love har länge varit en av Norges bästa hästar och har mött de värsta i Eliten under många år. Sist var hon och tampades med den franska eliten och gjorde det mycket bra. Hästen är stark och dessutom ganska snabb ut. Från perfekt läge bakom bilen måste hon räknas tidigt. Normalt hade hästen kunnat vara en riktigt bra spik och blir så på lilla lappen, men vi har för vana att inte spika hästar som stått med länga transporter i benen. Draget i loppet är en häst som vi tror kommer att skörda mycket framgång under de kommande åren. Pebbly har tampats i årgångsloppen och det med bravur. Hon har alltid visat talang och som hon sett ut på slutet har hon visat att hon tål att möta hårda hästar redan nu. Hästen är grymt snabb och hon är en kul idé här. Vanessa Du Ling har även hon stått på transport från Frankrike och är kanske inte i full form. Hon är dock mycket kapabel och ska räknas tidigt. Frillan Filiokus är, bredvid vårt drag Pebbly, den häst som har bäst dokumenterad form för dagen. Hon var stor i nederlaget sist och körs det hårt i loppet gynnas hon kraftigt. Ninotchka gillar vi skarpt och hon är på tok för klent streckad här. Hon var tunt jobbad inför sin come back sist och har gått fram mycket med det loppet. Under tio procent i dkrivande stund är ett skämt.

Avd 2

Här spänner vi bågen och spikar. K.K Logistic har varit bra på slutet och hela tiden utvecklats. Nu har han spetsläge och trots att han möter tuffa hästar så tycket vi att han ska ha en bra chans att leda detta lopp runt om. Sist fick han stryk av några riktiga odjur och han hade inte heller slut i tanken vid målgång. 35 procent är en trevlig streckprocent för en trevlig spik.

Avd 3

Guld ser ut att stå mellan två hästar och vi gör det enkelt för oss och betalar för båda. Sahara Dynamite är normalt den bäste i fältet, men med bra två lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro gör att vi garderar. Marshland gillar vi och de vet ni som följt oss genom åren. Nu har han verkligen fått utdelning på sin fina form och står med fint läge. Han får, som det ser ut, ryggen på Luddes favorit och när Ludde kör i spets brukar den i rygg alltid få en sportslig chans.

Avd 4

Loppet är mycket jämnt och det blev extra roligt att bästa hästen fick spår ett och högst troligt inte kan hålla spets. Det bäddar för skrälltankar och vi streckar på.

Goober är bästa hästen och vi har tjänat fina slantar på den hästen i början på hans karriär. Han har dock en svaghet och det är i vårt tycke förmågan att öppna. Han får hoppas på att de övriga inte laddar för fullt om han ska kunna hålla spets. Vi gillar även Love You More, hästen som vi bjöd på sist han vann på V75 till EN procent. Det får vi inte ni, men inte mer än tio som det verkar. H’sten är som en oljad blixt ut och vi tror han körs till spets och ska duga därifrån – känns bättre än någonsin hälsar stallet. Gigant Slugger avslutade mycket vasst sist och visade att han är att räkna med bakifrån. Twigs Tarzan är understreckad här. Han är mycket stark och känns fin i träningen. Jackal Face har dåligt läge, men fin form. Han kan inte öppna så bra, men kommer att anfalla tidigt och sätta färg på loppet. Turbo Daylight kan vara hästen som får bästa resan. Han går med i rygg på Jackal och har visat sig duga på V75 inan – bra chans. Perfect Toll är vass när han funkar och är jätteskrällen i loppet. Han blandar och ger, men med klaff är han duglig.

Avd 5

Här gör vi som i guld och streckar två hästar som fullt och helt är bättre än övriga. Bästa chansen har Belinda Sign som är en grym spurtare. Hon återkom eter lång vila sist och såg mycket bra ut. Nu blir det racernalans och hon är snabbast i detta gäng. Normalt är K.L.M Prelong bästa ästen, men hon har vilat och det är lite frågetecken. Stallet är dock uppåt och hon tränar fullt till belåtenhet – måste med.

Avd 6

Första dubbeln är fasligt klurig att lösa. Det är många hästar som är med och gör upp om först: spets och sedan vem som sticker nosen först.

Det kommer att öppnas som en reastart i dammodebutiken. Oliver Twist är snabb ut och har lopp i kroppen. Blir det inte en allt för tuff inledningen ska han ha bra chans. Q Forty Five har även han bra möjlighet i sin fina form. Sist kördes han till spets och vann lätt, men så enkelt blir det inte här. Highlite Brizard är vårt drag i loppet. Hästen har verkligen gjort det bra fån tufa lägen på slutet och med minsta klaff vinner han. Avanto är nog den mest streckvärda hästen i loppet. Till sju procent är han en mycket bra investering då han såg fin ut sist som fastlåst med mycket krafter kvar. Finish Flyer är nog bortlottad, men blir det det hårda tempot som vi väntar oss finns chansen. Han är totalt bortglömd och ci vågar inte släppa honom. Tiffany Brodda var bra sist från dödens och ska räknas. Likaså Lamborghini S.T som sällan gör ett dåligt lopp, men inte heller vinner på beställning.

Avd 7

Avslutningen är även den jämn men framförallt mycket klassig. Det handlar om flera hästar som vi snart får se i guld och det ska bli kanonkul att loppet.

Vi vill höja Beretta Avanti över de andra. Hästen såg helt enorm ut sist när han släpptes loss på bottre långsidan. Han orkade dock inte hela vägen, men det hade att göra med att loppet kördes ryckigt och hästen blev hetsig och tappade kraft på vägen. Nu står han ok till och måste räknas. Jealous Broline slog Beretta sist och har utvecklats flera steg på slutet. Han är bäst från spets, men går bra även bakifrån och är klar tvåa i loppet. Eliott Hall har spelarna övergett i detta lopp och det efter mängder av galopper. Står han på benen är han dock kapabel nog att vinna och vi kliver på när alla andra kliver av. Miljondraget är Robin K som är klart mycket bättre än raden. Hästen är mycket speedig och Jörgen Sjunnesson bassar perfekt på denna kluriga, men kapabla häst.

Lilla Systemet: 448 Rader / 224 Sek

1.2
2.3
3.1,5
4.1,3,4,6,7,8,10
5.10,11
6.1,5,6,11
7.2,7,8,10

Stora systemet:

1.1,4,5,8,11
2.3
3.1,5
4.1,3,4,6,7,8,10
5.10,11
6.1,3,4,5,6,8,11
7.2,7,8,10