Kriteriehelg på Solvalla och med det fina tävlingar hela helgen. Vi har laddat upp rejält och ska nu presentera våra innersta tankar.

Vi börjar dock med att bjuda på en rak tvilling i Kriteriet. Utan att förvänta oss miljoner så trycker vi att de två som imponerade mest i uttagningarna ser ut att kunna bli etta och tvåa. One Too Many såg grym ut på ny balans och är den troliga vinnaren. Efter honom ser Aga Kahn Boko som en trolig tvåa trots dåligt läge. Hästen var jättefin efter att han blivit överfallen av Ludde i inledningen. Hästen ser ut att bli något riktigt fint.

V75:an ser även trevlig ut. Loppen är mycket jämna och vi spelar faktiskt stora systemet helt utan spikar! Solvallas bana är som vanligt helt vanlig och vädret ser ut att bli helt ok – dvs valfri balans!

Avd 1

Förstahäst är naturligtvis Mathilde Tröjborg. Hästen har imponerat storligen och även om vi garderar henne på stora blir hon spik på lilla.

Det som kan grusa hästens fina segerrad är herr Svanstedt. Åke kör Ninotchka som verkligen är en kanon. Hästen är bra mycket snabbare ut än favoriten och vi tror inte Åke släpper spets. Det blir sedan riktig körning och då måste bara Vanessa Du Ling med. Hästen var senast ute mot bland annat Nu Pagadi och det säger det mesta!

Avd 2

Detta lopp ser ut att stå mellan två hästar och då känns det dumt att inte betala för båda…

Havbergs Gidde hade vi länge som spikförslag, men eftersom hästen varit behandlad efter senaste vågade vi inte gå linan fullt ut. Hästen har dock varit rent fantastisk efter tuffa löp och har han inte tappat nått efter sin behandling så måste det vara en kanonchans. Vi dubblar dock med Japanese Face som tappar många streck på läge och den mindre fina placeringen som storfavorit sist. Vi konstaterar dock att hästen fick ett allt för tufft lopp då och vår kontakt i stallet viskar att hästen verkligen piggnat till efter det tuffa loppet och känns fantastisk i träningen!

Avd 3

Ett lurigt guldlopp kräver flera streck om ni frågar oss. Det luktar tuff körning och det finns då ett par fin fina skrällar som vi gladeligen vrålar in till glatt odds.

Global Investment kunde haft en skräddarsydd uppgift om inte Intoxicated varit med i snacket. Båda hästarna är våldsamt startsnabba och det kan bli en obehaglig körning här. Björn viker inte en tum då hans häst går bäst i spets och medan Medin hälsar att Intoxicated ska köras barfota runt om, med helstängt huvudlag, och laddas fullt mot spets så får vi se om ljudvallen sprängs? När ungdomarna sedan lekt av sig kliver Yanantin Boko in i leken. Hästen svek sist som storlampa, men det fanns förklaringar. Nurmos tvingades slå på hästen skor innan start och det är skillnaden mellan succé och fiasko. Nu är förutsättningarna bättre och det lovas optimal balans och helstängt huvudlag för första gången! Fyra procent är ett skämt! Vi betalar även för Conrads Epilog som hittat sig själv hos Bergh. Hästen har perfekt smygläge här och profiterar på det förväntade höga tempot.

Avd 4

Klass ll-finalen är väldigt fin och det är många nästagångare som startar här. Vi tvingas till fem hästar och känner oss tryga med det.

Förstahäst är Flip A Coin. Hästen gjorde ett ruggigt lopp sist när han först vingades till en tuff öppning och sedan fick en het häst utvändigt. Han höll storstilat till ett andrapris och måste räknas här. Dead Wood spikade vi förtjänstfullt sist på V7:an och hästen har fortsatt att imponera i enkel omgivning. Kommer hästen till spets här blir han en svår nöt att knäcka. Outlaw Merci måste tas på allvar tros sitt dåliga läge. Hästen ser tokfin ut för dagen och vinsten från dödens sist var mäktig att skåda. Vi tror att han kan göra det mesta själv och kommer längst ute i banan till slut. Bruce Tooma kom bort sist och det är bara att glömma. Nu står han perfekt till och kommer att få en optimal resa – väl värd ett skrällstreck. Jätterensaren är Centro. Vi spikade sist och hästen var mycket bra. Han tingades då gå med skor, men ska nu åter gå barfota bak vilket är optimalt. Fem procent är väl lite.

Avd 5

Diamantstoet löser vi med två hästar. Ser vi på procenten är vi kanske tuffa, men vi har valt att gå på ren fakta och det kommer att betala sig här.

Belinda Sign gick mycket bra sist efter en kortare träningsperiod. Hon har en kuslig avslutning och kommer att vara mycket bättre här. Racerstina mötte en viss Lisa America sist och att hon inte räckte där är väl förståligt. Sist hon vann i Sverige var gick hon barfota och var då bara bäst. Nu ska hon åter gå barfota runt om och hon ska ha en riktigt bra chans.

Avd 6

Här startar många av våra favoriter och det blir mycket dyrt om alla ska med. Vi stannade dock på fyra djur och tycker det räcker.

Year One bjöds på ett par riktiga benknäckarlopp av Torbjörn Jansson i somras. Hästen tog förståeligt stryk av dessa och presterade sämre efter. Nu är han åtgärdad och tränar mycket bra. Han vann lätt efter vila i debuten hos Svanen och vi rankar honom etta här. Odessa Santana var bra sist, men Lugauer körde som om han stulit hästen och det var helt klart kusken som förlorade loppet. Nu får hästen anfalla bakifrån och vi tror det passar bra (tipset är att om ni har pengar så köp hästen och sätt den hos Åke, så blir ni rika!). Dont Wear Pj`s har en oerhörd avslutning och när hon får rätt resa blir hon alltid farlig, måste med. Yukon Boko tror vi tar spets och därifrån vinner han oftast. Sist var han bra över samma distans som nu och vi tycker hästen utvecklats mycket på slutet.

Avd 7

Här blir det bra tryck på tillställningen loppet igenom. Startlisten är full med distansstarka djur som tidigt kommer att avisera anfall. In på upploppet kommer det hästar från alla håll.

Yason Boko gillar vi skarpt och även om han här kommer att få gå i dödens ska han ha en bra chans. Hästen är stark som en björn och vi tror han slår ledaren och sedan gäller det att hålla undan för de som kommer bakifrån. Minos Vang är hästen som Yason med stor sannolikhet slår från dödens, men kommer vår etta bort blir Minos svårslagen från spets. Neo Smed gick vi bet på sist och det visade sig att hästen var nedsatt an en infektion. Nu känns han åter mycket bra i träning och ska dessutom gå barfota runt om här. Pinepower Rose är en hedershäst som alltid för bra lopp. Nu får han anfalla bakifrån, men det bekommer honom inte och han måste räknas trots läget.

Stora systemet: 3840 rader / 1920 sek

1. 3,4,7
2. 6,8
3. 2,4,9,12
4. 1,5,6,9,12
5. 7,11
6. 1,4,11,12
7. 1,4,5,11

Lilla systemet: 320 rader / 160 sek

1. 3
2. 6,8
3. 2,4,9,12
4. 1,5,6,9,12
5. 7,11
6. 1,4,11,12
7. 4