Denna veckans V75-omgång är inte dålig på något sätt, men har helt enkelt den otacksamma uppgiften att vara omgången innan Elitloppshelgen. Alla väntar på nästa helg och fokus har legat på sista helgen i maj sedan flera månader.

Veckans omgång är dock kul. Svanstedt har flera mycket goda chanser och är verkligen påpassad. Hans hästar är dock inte oslagbara och det kan ge mycket pengar om man prickar rätt. Solvallas bana är preparerad för att vara optimal till nästa helg, men det brukar innebära att den är näst intill perfekt redan nu. De problem man haft med dräneringen säger banmästare Udell är borta. Valfri balans utlovas.

Avd 1

Niller är bästa hästen och för er som tror hästen kommer loss från sitt innespår är det bra att spika. Vi vågar dock inte singla då hästen inte kan öppna och blir han fast skräller det!

Macho Gossip är riktigt bra och har haft all otur i värden vad gäller spårlottningen. Nu slipper han bakspår, men har o andra sidan ett trångt andraspår. Det positiva är dock att Calle Lindblom kör och att hästen nu kommer att jagas lite friskare än den mycket försiktigt ”Hockey”. Vi tror denna häst ska köras tufft och här föreligger god skrällchans vid felfri avgång. ”Hockeys” egen styrning, Blue Rock” har ryckt upp sig ordentligt på slutet och sist var han riktigt bra från dödens. Hästen är inte oäven ut och från spets måste han räknas. Askö Toy vinner inte ihjäl sig, men har sett fin ut på slutet. Sist var hon tempotorsk och gången innan satt hon fast med rubbet efter en mycket fin värmning. Nu har hon bra läge och kommer att vara med och göra upp om det. Lewis OM spurtade fantastiskt bra sist på Åby och fick i stort sätt bara stryk av de smygkörda som gått på innespår. Hästen är fullständigt bortglömd här och tillsammans med startsnabbe Temazinc är han jätteskrällarna i loppet. Sist med på lappen går Avalon Spider som är lite av en varannangångare. Vaknar hästen på rätt sida går ingen säker.

Avd 2

Här har vi vår så att säga informationsvinare. Vi har fått berättat från stall Nurmos att Timo uttryckt att han i Mils You Love har en kulltopp och att han ska räknas mycket tidigt oavsett spår och motstånd. Detta är stora ord från den annars så lugne Nurmos och vi tar rygg och spikar till låga streckprocent!

Avd 3

I guld står en Elitloppsplats på spel för den som vinner. En kul idé, men den kommer i våra ögon en veckan för sent. Det är inte kul för en tränare att tömma sin häst fullt veckan före Elitloppet som i bästa fall innebär två tuffa lopp med bara några timmar emellan. Det är dock inte mycket att välja på och vill man vara med och innan saknar meriter nog så är det bra att ladda.

Vi tror att biljetten kommer att hamna på något av tre följande ställen: Stall Goop, Stall Kolgjini eller Stall Larsson. Lavec Kronos hade vi spikat på allt om vi varit säkra på hans form. Startspår och distans är annats helt optimalt och i fjol gick han 10-tider vid flera tillfällen med liknade förutsättningar. Med nyvunnen form ska han räknas som klar etta i loppet. Reven D´amour hoppade sist i ledningen, men det fanns förklaringar till det. Hästen känns bländande enligt stallet och vid samma tid förra åren krossade han sina kulltoppat från dödens. Hästen måste räknas här. Global Investment har verkligen varit bra i år och sist rent lysande från dödens. Vi hävdar dock att hästen inte helt håller världsklass och att han kommer till korta när han möter de allra bästa. Vi tror dock att han kan vinna här och streckar på hans jämna höga standard.

Avd 4

Lärlingsloppet ser i våra ögon näst intill omöjligt ut att lösa på förhand. Loppet är jämnt och fördelat på två volter och det föranleder många streck. Vi vill höja ett varningens finger för några hästar och sedan streckar vi på.

Staro Deep Purple gjorde några topprestationer i fjol och många med oss trodde hon skulle utvecklas till en kulltopp. Hästen gick dock i stå och nu startar hon på ny kula hos Lähdekorpi vilket nästan alltid betyder uppryckning – bra chans till låga streck! Live Champagne har mött betydligt tuffare hästar än detta och sist såg fin ut. Hästen är tvärspeedig och vi blir inte förvånade om hästen sitter till 15 gånger fläsket. Victoria Island är en barfotahäst av högsta märke. Hästen är 20 meter sämre med dojjor och nu blir det barfota igen! Övriga hästar på lappen är: Evelina Xing, Footsteps, Rollout, Right Over och Ottens Julia.

Avd 5

Här var vi länge inne på att spika storfavoriten Perfect Light, men ändrade oss efter att pratat med våra kontakter i stallet. De tror dock själva på bra chans, men lade hela tiden fram massa barsklappar så vi chansar på favoritfall, men med stor risk för att så med dumstruten på efter loppet.

Tillsammans med favoriten är Muscles Of Gold stenklar på lappen. Sist gick hon mot en klar spetsseger när hon galopperade 150 meter innan mål. Hästen fick ont i sina hovar och nu går hon med skor för att undvika samma sak. Venise Launcher gck vass efter galopp sist och såg fin ut. Hon kan öppna snabbt och kan snuva favoriten på spets om Johan träffar starten. Saint Ann är rysaren i loppet. Hästen är oerhört stark och står bra inne i loppet. Blir det lite tempo på loppet kan hon bli väl värd sina tre procent. Electra S.I.R vann lätt från front sist och det är inte omöjligt att hon kommer dig även denna gång. Elle Cobra har utvecklats fint på slutet och även om det är väl tufft emot nu är hon inte helt borta. Belinda Sign är inte känd som någon segerstaplare, men var bra sist och rapporteras i toppform för dagen.

Avd 6

Här tar vi ställning och singlar Super Kahn från perfekt läge. Hästen är statsnabb och ska mycket bra spetschans. Utsätts han inte för några överfall i täten ska han räknas med toppchans till under 20 procent.

Avd 7

I en jämn avslutning väljer vi till slut att strecka fyra hästar, samtliga med väldigt bra form.

Förstahästen är för oss Unix Brodde. Hästen gör nu sin tredje start för Lähdekorpi och stallet är jättenöjda med hästen. Sist hoppade han från start, men kändes enligt Lill-Goopen mycket fin. Perfekt läge nu för den speedige hästen och så vi läser hög fört från start ska Unix ha bra möjlighet att blåsa förbi samtliga till slut. Alvena Pampas har härdats ordentligt på slutet och går nu ner i klass. Hästen har säkert vuxit med loppet han fått i Kungakannan och ska normalt ha mycket bra segerchans. Jaguar Ruda har vi inte känt som någon snabbstartare, men Svanen låter hälsa att hästen är mycket snabb ut vid laddning och att han tror på bra spetschans. Med detta uttalande är han given på lappen. Sanity slog sist några riktiga hästar och dessutom efter ett tufft lopp. Hästen är dock ingen sprinter i våra ögon och det luktar en tredjeplats från dödens om vår badkarskörning stämmer. Tempot kommer hästen att hålla loppet igenom, men frågan är om han är snabb nog?

Stora Systemet: 4704 Rader / 2352 Sek

1. 1,2,3,4,7,9,10
2. 7
3. 1,3,5
4. 1,4,5,7,8,9,10,11
5. 1,2,4,5,6,7,10
6. 2
7. 1,2,5,9

Lilla Systemet: 672 Rader / 336 sek

1. 1,2,3,4,7,9,10
2. 7
3. 1,3,5
4. 1,4,5,7,8,9,10,11
5. 1
6. 2
7. 1,2,5,9