Solvalla och finaler brukar innebära bra och jämna lopp. Vi kan inte annat än tro att så blir fallet även denna gång. Loppen håller hyfsad vinterklass och även om det inte kryllar av stjärnor så finns det ändå några pållar som börjar vädra fin from och med det ska ha bra vinstchans.
Solvallas banan ser ut att kunna hålla väl så bra till lördag. I onsdags var det inga problem att köra med valfri balans och även om det skulle komma lite snö till tävlingarna så verkar banmästare Udell fullt övertygad om att valfri balans är melodin. Ingen vinklad vinge eller snikspår finns att tillgå så vanligt trav bjudes.

Avd 1

Inledningen ser inte helt enkel ut och vi känner oss nödgade att strecka på rätt friskt här. Tre av de sex hästar vi ringat in är riktiga fynd och det kan skrälla bra här.

Nice And Star är som vanligt bortglömd. Trots två raka och smått imponerande segrar är han i skrivande stund inte streckad på mer än var tionde lapp. Sist vann hästen åkandes efter en fin avslutning och det luktar lite repris här – full form. I´m Alone Face ska inte heller förglömmas. Visst vi jagar hästen allt som oftast, men denna rackare är bra. Sist var han felbalansrad och hoppade pga det. Nu har man dock hittat rätt och med lättare balans ska han kunna upprepa sin V75-vinst från Åby. Katjing är i våra ögon bäst kapacitetsmässigt, men har inte helt levt upp till de högt ställda förväntningarna. Nu är även läget lite halvsurt och han måst eha lite flyt i positionerna för att komma till. Ladies Man är även han lite bortglömd. Hästen är tuff och gör sällan dåliga lopp. Nu har han ett bra läge och nästan inga streck på sig så glöm inte Röcklingers springare. Ravello vågar vi inte chansa bort trots att han är påpassad. Hästen höll mycket fin i dödens förra veckan och med hans avslutningar måste han ha bra chans i ett lopp som detta. Sist med på resan går Bacherlores Dream. Hästen har radat upp segrarna, men det har resulterat mycket snabba pengar och med det även tuffare motstånd. Snart tar det slut, men vi är inte säkra på att det blir här och streckar därmed.

Avd 2

Även här känner vi att det finns många frågetecken och med det även rum för många streck. På stora streckar vi inte mindre än elva djur, men sticker ut en aning på lilla och stannar på två där.

Bästa hästen är helt klart Vanessa Du Ling. Även om en så pass fin häst som Debbie Brodda är med så har vi här en riktig vinnartyp som, när hon är fräsch, vänder ut och in även på hingstarna i samma klass. Får hästen bara lite flyt med positionerna ska hon ha kanonchans. Nästa häst som måste med om man nu ska gå lite kort är Regine Dínverne. Hästen var rent grym näst senast, men floppade gången efter då hon inte fick rätta fästet. Nu kommer hon att kunna köra för spets och därifrån kan hon bli en hård knut att lösa. Med många hästar i loppet är det dock risk för att några kommer bort och skulle våra två förstahästar göra det kommer det att skrälla. Vi målar på och rankar följande: Quantum Kalypso har toppform och är snabb ut – kommer att få ett kanonlopp. Rouge behöver smygare, men kommer nog att få det härifrån – löser det sig avslutar hon vasst. Debbie Brodda är härdad i absoluta eliten även om hon inte vinner ihjäl sig. Gossip´s Queen har smygform och bra läge. Reality Pride har bra form och helt bortglömd. Lady Joy Mclin är riktigt bra när hon funkar även om hon inte gjort det på länge. Carmenere vinner när man inte spelat henne och det riskerar vi inte nu. Mulliga Ullis blixtrar till emellanåt – vi tyckte det så riktigt uppåt sist och hon är jätteskrällen här. Nassau Town är snabb ut och har perfekt läge.

Avd 3

Kalla oss vad ni vill, men här spikar vi utan prut en bortglömd springare med överlägsna meriter. Columbian Necktie har nu tre lopp innanför västen och har sett bättre och bättre ut med dessa. Sist var han till och med riktigt bra efter tufft lopp och gummistövlar på. Nu ska man rycka framdojjorna för första gången i år och det brukar göra si sådär en och en halv sekund på hästen. Hästen rapporteras träna oerhört förbättrat i veckan och han kommer att springa åttor runt övriga om banan inte kommer at kräva skor!

Avd 4

Nästa garderingslopp stundar och även här målar vi på så mycket tygen håller.

Vårt förstadrag i loppet är dock Gany Du Ling. Hästen har under hösten utvecklats och när han på slutet även tävlat utan skor har han verkligen blommat ut. Barfota runt om meddelas från stallet och vi tycker han är klar etta här. Caballion är även han en häst som börjat hitta rätt. Hästen såg riktigt vass ut i genrepet och skulle han bli släppt till spets blir han tuff att rå på. P.A Suprise är rysaren i loppet. Hästen är ruggig ut, ruggig till slut och har mycket fin form. Får hästen bra se dagens ljus rygg på ledaren tror vi han har god chans att vara först till låga 12 procent. Trotteur lurade vi oss helt på sist när han tog spets från knepigt spår och vann med skor på hovarna. Vi lär oss av misstagen och streckar här istället. No Hurry har vi vurmat för länge, men fått klen utdelning. Hästen såg dock uppåt ut sist och även om läget är mindre bra nu ska han räknas på sin höga kapacitet. Chippen BoB är behandlad och rapporteras trana starkt. Hästen har hoppat bort mycket pengar och kan mycket väl duga med rätt resa. Night Lie Star har full form och måste med. Jätterysarna är Romeo Fame och Global Tilly.

Avd 5

Här ser vi två djur som höjer sig över mängden och det räcker för oss.
Najad Lavec är van betydligt värre motstånd än detta och kommer hon bara till från springspår på tillägg så avslutar hon alltid vasst. Hästen gick med skor sist så det är bra att glömma. Elvira E står bra inne i loppet och var bra sist. Hon är inte helt stabil från start, men har den respekt som behövs för att bli släppt till pik ändå. Hoppar hon inte bort sig så har hon mycket bra segerchans.

Avd 6

Här har vi med sunt förnuft löst ett spekulationslopp.
Hela Sverige pratar om den hemska duellen mellan Manhattan DK och Ridgehead Cahore och deras kommande spetsduell i överljudsfart. Nonsens säger vi och behandlar istället loppet som lättlöst. Manhattan DK körs inte i spets över medeldistans och med det sitter Ludde i spets efter 500 meter. Därefter blir det som förra veckan ”a walk in the park” och en tio-avslutning sista 500 meterna. Ludde vinner och övriga kör om andraplatsen!

Avd 7

Avslutningen ser även den ut att kunna lösas med två springare. Efter att näst intill samtliga med framspår varit med om att köra om spets kliver två formtoppade bakspårshästar in i leken.

Omega Boko startar med sämsta läget, men efter den inledningskörning som vi läser är spåret ändå inte katastrofalt. Hästen har hoppat två gånger på raken, men är inte osäker och hästen har absolut toppform hälsas från stallet. Häst två är Einar Celeber som satt fast sist efter att gången innan slagit favoriten Caddie Comet regelrätt. Nu är han inte streckad på mer än knappa 20 procent och ska betydligt bättre chans än så.

Stora systemet: 2772 rader / 1386 Sek

1. 2,3,5,7,9,10,11
2. 1,2,3,4,7,8,9,10,11,13,14
3. 10
4. 1,3,4,5,6,7,9,10,11
5. 2,12
6. 6
7. 10,12

Lilla systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 3,5,7,10,11
2. 3,14
3. 10
4. 1,3,4,5,6,7,9,10,11
5. 2,12
6. 6
7. 10,12