Välkomna tillbaka till spelaspel.se och veckans V75 analys. Solvalla läskar med finaler och som vanligt när det nalkas finaler ser loppen jämna och täta ut när man läser listorna. Banan klarar höstens kyla bra och det kan till och med regna lite (viss risk enligt SMHI) utan att balansvalen inskränks. Inga vinklade vingar eller open stretch bjuds heller.

Förra veckan hade vi läst loppen helt rätt, men hade otur när vår spik underpresterade från spets. Kabir hittade vi dock tidigt till 25 gånger och sågningen av storfavoriten Derby Winner satt som en smäck. Denna vecka har vi hittat en dunderspik till 17% och därmed lösningen till miljonerna!

Avd 1

Inledningen står mellan Svanens två hästar och Swept To Victory. Den som får bästa resan av dem vinner.

Cleo Nalan blir storfavorit och det med rätta. Hästen har utvecklats enormt på slutet och vinner normalt loppet trots att distansen inte är optimal. Vi blev dock ruskigt imponerade av Hepburn Broline sist på Valla då hästen växlade ner ett namnkunnigt gäng på två steg. Hästen är krånglig, men sådana pållar brukar gå bättre för vissa kuskar och Lennartsson får nytt förtroende och det är mycket positivt. Walmans sto är kanske den som gynnas mest av det lilla fältet och hon är sylvass med ryggar in på upploppet.

Rank: A 5,1 B 7,4,3,6,2

Avd 2

Här skriker alla ”experter” ut Persos Seaman som vinnare, men hur tänker de då, undrar vi? Hästen är ju klar tvåa i loppet och vår vinnare är stensäker!

Vector Du Ling ser ut som en kanon, rör sig som en kanon och springer som en kanon. Hästen har allt en stjärntravare ska ha och med den speed hästen visar finns mycket mer att ta av när det gäller startsnabbheten. Vi tror hästen svarar upp ledningen, eller i alla fall så mycket att han kan krypa ut och överta, och då förlorar han aldrig loppet – pengarna på baken!

Rank: A 1. B 3,10,4,7,5,11. C 2,9,12,6,8

Avd 3

Vi kan inte annat än ta av oss hatten och buga efter Beanie M.M:s uppvisning senast. Världsrekord och det var mycket mer än vi någonsin trott hästen var kapabel till.

Med risk för att på nytt stå med dumstruten på huvudet väljer vi dock att garderar hästen. Beanie är mycket bättre i spets än bakifrån, även om han på slutet kunnat gå bakom hästar. Med framspår hade vi spikat på allt, men motstånd saknas ej och vi gillar inte att spika från bakspår till 75 procent. Debbie Brodda var nära favoriten i världsrekordsloppet, men hann inte fram. Hästen står dock bättre till denna gång och vi gillar Stig H:s springare skarpt – bra chans! Acclaims årstid börjar nu och hans rad ger bra betalt denna gång. Hästen gör sällan dåliga lopp och nu ser det ut att bjudas på rätt tempo för Hockey:s pålle. Drygt 20 procent gillar vi och hästen har betydligt bättre chans än så! Sist med på lappen går Colombian Necktie. Hästen blandar och ger, men är vid sunda vätskor bra nog att vinna ett lopp av denna dignitet trots dåligt läge. Vi tror hästen körs på väntan, i detta lilla fält, och han kan få loppet i rygg på favoriten runt sista sväng.

Rank: A 9,6. B 3,8,2. C 7,4,5,1

Avd 4

På lilla lappen väljer vi att spika Rea Montana som vi satte som veckans drag sist till tio procent. Hästen har bra chans även denna gång, men är fortfarande lite osäker och på stora lappen garderar vi om hästen fått galoppskorna på sig.

Delamain gillar vi och hästen, som inte ser mycket ut för världen, går från klarhet till klarhet. Nu står han med smygläge på nytt och med dagens form är han loppets klara rysare. Glory Southwind har även han visat mycket god form och ser bra ut. Hästen är dock ingen snabbstartare och riskerar att få ett tungt lopp om han blir hängande från start – måste dock med! Staro Capricon lurar vi på och hästen är bra. Vi gillar dock inte manen i jollen som i våra ögon platsar på listan över Sveriges sämsta kuskar. Svarar ekipaget dock upp spets ska det mycket till om de ska förlora. Skrällarna i loppet är King of Kings och Sundbys Gidde. Båda har hög kapacitet, men behöver tur med löpningen om de ska räcka till.

Rank: A 7,10,1,5. B 12,3,6,9,11. C 8,4,2

Avd 5

Veckans roligaste spel och tillika kanske lösningen till V75-miljonerna hittar vi här. Nemo Lavec har Svante Båth alltid pratat väl om och hästen har vid några tillfällen visat prov på kapacitet över det vanliga. Här står Nemo med perfekt startspår och kan öppna klart bra vid laddning. Skoningen återgår till barfota bak och det borgar för en felfri resa. 17 procent måste vara ”joke of the day” så passa på, det bjuds inte på många chanser av denna dignitet!

Rank: A 3. B 7,8,2,1,4,5,6,10. C 11,9,12

Avd 6

I första dubbelavdelningen tar vi fram sågen och fäller storfavoriten. Det ska dock sägas att det bär oss emot då vi anser att Skully Gully är en av de finaste travare vi skådat. Nu ser det dock ut att bli en mycket tung resa för henne och motstånd saknas inte!

Från sjundespår kommer Adielsson inte att bjudas annat än sist utvändigt eller dödens. Över medeldistans kan vi inte tänka oss att hästen vinner åtta av tio gånger från dödens, vilket strecken i skrivande stund påvisar. Från sist utvändigt vinner hon kanske fyra av tio och annat än gardering vore vårdlöst. Victory Love är mysigt bortglömd här och har inget emot att gå i spåren när tempot varit högt. Nio procent gör att oss glada och streckat är gjutet. Target Player är annars hästen att slå i loppet. Spets ser vikt ut Nurmos springare och då ska vinstchansen vara klart god. Device gillar vi och det vet ni som läser våra tips. Här har Hockey världens chans om han tar sitt förnuft till fånga och släpper spets utan strid. Från rygg på Target Player får han loppet. Scargel har vi försökt fälla många gånger på slutet, men misslyckats fatalt. Vi vågar inte lämna hästen utanför systemet då Nurmos tycker hästen känns finare än någonsin i jobben.

Rank: 11,7,2,1. B 9,4,3,5,6,8. C 10,12

Avd 7

Avslutningen ser även den lurig ut. Bamse Gema var vi inne på att spika från början när listorna dök upp, men då hästen lätt blir het och Minos Vang inte kommer att tillåta någon luskörning blir det gardering.

Förutom ovan nämnda djur måste Sahara C Four med på lappen. Hästen är kapabel och plumpen sist är inte mycket att säga om. Adielsson satt fast i loppet som vanns av en viss Maharaja så i denna omgivning ska han definitivt räknas. Hanoi gillar vi och blev än mer impade av honom sist då han vann trots att det blev omstart och han fick lägga två speeder för att nå tät. Hästen gynnas av överpace (vilket det kommer att bli) och ska räknas tidigt. Luringarna i loppet är Premier League och Jean Doble som båda är goda spurtare. Fältet kommer troligtvis att splittras upp av det hårda tempot och skulle någon av dessa få luckan tillslut är det vi som dansar hela vägen till luckan!

Rank: A 1,11,2. B 7,10,6,9,5,4,8,12. C 3

Stora systemet: 2160 Rader / 1080 Sek

1. 1,5,7
2. 1
3. 3,6,8,9
4. 1,3,5,7,10,12
5. 3
6. 1,2,7,9,11
7. 1,2,6,7,10,11

Lilla systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 1,5,7
2. 1
3. 3,6,8,9
4. 7
5. 3
6. 1,2,7,9,11
7. 1,2,6,7,10,11