Solvalla och finaler, solsken och toppsport – det kan inte bli mycket bättre en sensommarlördag. För er med LIVE- abonnemang följer även Hambeltonian till kvällningen, men det är en parentes.

Omgången ser annars intressant ut och vi spikar som vanligt två djur med god segerchans och kryddar med några riktiga kantbollar. Banan kommer att presenteras i bländande skick och valfri balans bjudes.

Avd 1

Med kortlopp hade vi spikat Fama Currit som dragit ett perfekt läge, men nu när det vankas medeldistans vill vi ha med några goda sprutare då Fama är bäst över korta häcken.

Swept To Victory vann enkelt sist och är en kanon med rätt ryggar. Hon står bra till och ska räknas tidigt. Debbie Brodda är draget i loppet. Hästen såg rent lysande ut sist på Jägers i stentufft motstånd. Krafter kvar på topptid och hon ska räknas tidig med minsta klaff. Cleo Nalan var lite sämre sist, men riktigt bra när hon funkar fullt ut. Kommer hon ut från sitt innerspår blir hon farlig. Olganina ska även med. Hon har haft problem med skador, men går fantaktiskt när hon är frisk. Blir det körning i loppet har hon lite chans till ynka fem procent.

Rank: A 3,9,8. B 1,5,7,4. C 2,6,10

Avd 2

Vi är lite kluvna till vem som sitter i spets efter 500 körda och det gör att vi känner oss tvingade till gardering.

Med favoriten från spår elva bäddar det för överrakning i loppet. Spex Brodde står däremot bra till och kan mycket väl vinna, men då krävs att han kommer till spets. Sist visade han det vi varade för – att hästen utvecklats mycket hos Adielsson. Hästen emot i spetskörningen är Trim och även han kan vinna från piken om han slipper utdragen körning. Favoriten Wood Laday får naturligtvis inte negligeras efter sina bländande insatser i Sprintmästaren. Hästen behöver dock lite hjälp om han ska vinna och det är många att runda här. Rysaren är Fram. Hästen har spurtat vasst på slutet och härifrån kan det sluta med rygg på ledande Spex Brodde och lucka till slut – till sju procent!

Rank: A 5,11. B 6,2,7,3. C 4,8,9,10,1,12

Avd 3

Veckans första spik slår vi ner i Guld. Efter en ruggig insats i Hugo Åbergs memorial har Columbian Necktie dragit vinnarspåret här. Han gick i dödens på Jaded sist och krossade denna för att sedan bli avslagen av den simpel springare som Torvald Palema!!! Här susar hästen till spets och leder in i mål!

Rank: A 2. B 5,3,7,9,10,4,6. C 12,11,8,1

Avd 4

Vi spikar vidare och här följer en, om inte lika klar vinnare som Columbian, så näst intill. Staro Capricon gick ett topplopp sist på Kalmar när han var tvåa från dödens. Han är matchat för detta och när övriga lekt romen av sig under ett för snabbt inledningsvarv, kliver vår vinnare in i match och avför enkelt.

Rank: A 9. B 2,3,4,1,8,6,5. C 10,12,7,11

Avd 5

Även detta lopp ser ut att få en spännande inledning. Häst ett, två och fyra vill alla till spets och det kan bli lång hårt körning och trötta ben till slut. Vi garderar storfavoriten och hoppas på bra utdelning.

Indigo Broline är rättfärdig favorit efter sin fina dödensviktoria sist. Nu möter han dock hästar som vill bjuda upp till kamp och det är inga bluffdjur. Pinepower Rose har tränaren lovat ska köras i spets och vi tror han kniper taktpinnen. Väl därifrån ska hästen med full form slås. Mach Gossip har vi tjatat oss harmynta om utan att få betalt. Vi ÄR dock övertygade om att hästen kommer att bli något riktigt stort och frågan är om han visar det på lördag eller om det kommer senare? Vector Du Ling gillar vi också och även han var vass från dödens i sin sista start. Nu kan han få loppet på rulle och vi tror han är snabbast i gänget på några hundra meter. Tre riktiga kantbollar studsar med och ingen av dem är chanslös: Humble Broline blir rappare och rappare. Hästen var tidigare lite tung, men blivit piggare på slutet. Ottens Tea och Dear Jackie får stå som miljondrag om loppet körs allt för snabbt – båda håller alltid sin fart till slut.

Rank: A 4,1,5,6. B 3,10,12. C 11,7,2,9

Avd 6

Här skulle Power Nap kunna användas som spik, men hästen har fått oerhört tuffa lopp på slutet och någon gång i närtid tar det sitt attribut – vi garderar på stora lappen.

Juan Carlos vek ner sig väl enkelt sist, men visade sig inte vara helt hundra. Nu är han tillfixad och väljer Bergh att köra i piken kan han mycket väl vinna loppet. Lost Whithout You är bortglömd här och det är lustigt då han utmanade favoriten från dödens för två starter sedan. Hästen är mycket bra och värd betydligt mer än sju procent. Sharapova är kusligt snabb om hon får ett lopp i draget och vi är sugna på henne denna vecka från perfekt läge. M.T Buffet var värd segern sist, men fick gå lite för tidigt i spåren för att det skulle bli vinst. Nu får han åter igen göra lite jobb, men det lyser form om honom och han är streckvärd. Manhattan Sassy ska även med på alla seriösa lappar. Hästen brottas med tråkigt spår, men är snabb ut och har fin form – sju procent är skrattretande lågt. Jätteskrällen är Voodoo Hornline som gjorde det bra efter en opassande resa i döendens sist. Nu kan han få den smygare han vill ha och vi tycker att han borde få utdelning snart.

Rank: A 5,2,7. B 9,11,8,6. B 10,4,3,1,12

Avd 7

För er som har gott om slantar rekommenderar vi storgardering här, men för oss dödliga får vi hålla tillgodo med tre djur. Vi har valt att chans med ledaren, bästa spurtaren och bästa kusken.

Device visade under Elitloppshelgen vilken kanon kan är när han är frisk. Sist var han inte det och gick även dåligt. Nu känns han som han ska igen och från spets är han inte slagen. Staro Allentown är med stor sannolikhet vinnaren i loppet, men efter tre helt makalösa insatser i rad så borde det snart komma någon liten känning i hästens så sköra ben. Gör det så brukar det sluta med galopp och vi vågar inte lämna honom ensam på lappen. Iceland har vi sågat och sågat tidigare här på Spela spel, men sent ska syndaren vakna och nu är vi övertygade: Barfota med Örjan i jollen är han aldrig chanslös. Vi tar med honom från samma tråkiga läge som när han vann förra finalen på Valla.

Rank: A 10,6,8. B 2,9,3,7,11. C 4,12,5,1

Stora systemet: 2940 Rader / 1470 Sek

1. 1,3,5,8,9
2. 2,5,6,11
3. 2
4. 9
5. 1,3,4,5,6,10,12
6. 2,5,6,7,8,9,11
7. 6,8,10

Lills Systemet: 420 Rader / 210 Sek

1. 1,3,5,8,9
2. 2,5,6,11
3. 2
4. 9
5. 1,3,4,5,6,10,12
6. 5
7. 6,8,10