Så var det äntligen dags för årets höjdpunkt – Elitloppet! Underbart väder och 35 000 åskådare kommer inte att bli besvikna. Under fredagen har evenemanget växt fram och tältbyar och matstånd reses om vart annat. Ölstinna speltokar hade redan hittat till öltunnorna och känslan infann sig direkt.

Efter en lång runda på stallbacken under fredagen har nu ett förslag till V75-system växt fram. Jag kommer att presentera spelförslagen som vanligt, men då jag ska försöka ge er det senaste från stallbacken i morgon kommer jag bara att göra små nedslag i varje lopp idag. Det som är nytt i dag kan ju som känt är vara gammalt i morgon.

Robertsson meddelar dock att hans hästar nog inte har någon att hämta denna vecka. Dame Arrow hade behövt framspår för att kunna göra sig själv rättvisa och Rumbleinthejungle ska köras på chans invändigt då han har svårt att själv gå i spåren. Nicke låter dock hälsa att Swept To Victory måste vara omgångens spik!!!

Fredde Persson meddelar dock helt andra toner. Han har bästa hästen och släpper de inte ledningen så sätter han sig dödens och det ska till en mycket bra häst om han ska ta stryk. Veckans klaring.

Avd 1

Victory Love har varit grymt förbättrad på slutet, men hans prestation sist skall tas med en nypa salt efter att övriga kört som om loppet var deras sista. Rygg på stattrög gynnar inte heller. Device var okörd från spets sist och han ska vara än bättre nu – rygg på Immenso November och med lucka blir han mycket farlig.

Avd 2

Spik Chimall T.T – kommentarer överflödiga.

Avd 3

Swept To Victory ska köras för spets denna gång. Wahlman lovar barfota runt om och full laddning – ” den som svarar kommer inte till mål”, meddelade norrmannen på stallbacken och gav en känga till Erik som ska svara med Fama Currit. Tinita Love satt fast med rubbet sist på Bjerke och mot tuffare hästar än här. Nu ska hon köras offensivt och frågan är vad som händer med hästarna där framme då? Trophy Stand tränar bättre än någonsin och Åke meddelar att hästen ska räknas trots motståndet. Lie Detector kommer att gå med skor denna gång – Hultman ska dock sätta på alu-dojjor denna gång istället för järn.

Avd 4

Sahara C.Four var markant förbättrad sist barfota. Hästen öppnade dock inte bra och kommer att få köra sig till spets om han ska dit. God chans om så blir fallet. Rea Montana har man hittat felet på och han spurtade mycket bra sist. Han blir bättre och bättre hälsar Björkroth med ett leende. Across the Sears har ännu inte fått vinna, men såg länge ut som en sist på bra tid – blir farlig.

Avd 5

Här blir det åka av och vi tror på bakspåren trots att bakspåren normalt har mycket svårt på Solvallas snabba bana. Wood lady tränar bra, enligt Åke. Ridgehead Cahore kördes det lugnt med sist och dessutom hade kusen skor på. Nu barfota på nytt och 50 meter bättre. Beretta Avanti såg vi värmningen på sist på Örebro. Då testades den annars så tröge hästen barfota fram och såg ut som en ny häst. Ska gå så på nytt – tokvarning!!! Hunter Brodde är bästa hästen, men har varit struken och står med sämsta läget?

Avd 6

Bob Hope är ett spikförslag då han varit enorm på slutet. Ska köras i spets på nytt och det bör räcka långt om de tuffa loppen inte satt sig i benen. Clear Sign blev hängande sist och fick backa sig sist. Gick bra utan att pressas och Bergh lovar en tuffare satsning nu och sliter även bakskorna. Verdi Sund går alltid bra och ska nu anfalla bakifrån – ” bäst med tempo i ryggar” hälsar Melander.

Avd 7

I den sämsta upplagan av Harpers någonsin spikar vi Teaser Elegance utan att tveka. Hästen är dubbelt såsnabb som övriga och det är även Åkes bästa chans i omgången!

Stora systemet: 4032 rader / 2016 Sek

1. 1,2,4,7,8,9
2. 5
3. 3,4,7,9
4. 3,5,7,9
5. 1,2,6,8,10,11,12
6. 1,2,3,4,5,6
7. 11

Lilla systemet: 504 rader / 252 Sek

1. 1,2,4,7,8,9
2. 5
3. 3,4,9
4. 3,5,7,9
5. 1,2,6,8,10,11,12
6. 1
7. 11