Solvalla står som värd denna vecka när V75-tävlingarna avgörs. Loppen ser riktigt jämna och kul ut och vi har verkligen fått jobba hårt för att nå fram till våra systemförslag. Vi hänger upp stora lappen på två, i våra ögon, riktigt säkra drag och skojar till det en aning på lilla lappen och spikar en tredje häst som ska ge oss sköna slantar.

Banan ser ut att kunna bli hård till helgen då det ska bli rejält kallt mellan fredag och lördag. Var uppmärksamma på detta innan ni lämnar in så det inte krävs brodd vilket flera av ekipagen kan missgynnas av.

Avd 1

Maid For Tag ser ut att bli stor favorit här, men hon har inte varit lika fin som vanligt på slutet, även om resultaten varit goda. Vi garderar.

Trophy Stand är en kanon i grunden även om hon är relativt ny i klassen. Här har hon ett optimalt smygläge och med rätt resa blir hon livsfarlig. Superior Dust var mycket fin från spets sist och hon är oerhört snabb om hon får sitt lopp på rulle. Bargfine Player har hävdat sig klart över förväntan i hårdare omgivningar än så här i vinter. Från ett dåligt läge får vi väldigt bra betalt om hon får sitt lopp och vi chansar med henne. Fama Currit har även hon gått bra efter sitt miljöombyte och är värd ett streck. Sist med på lappen går nyckelhästen i loppet – Camilla Highness. Utan tvekan är hon bäst i gänget, men återkommer efter skada och är svårbedömd. Väljer Ingves att svara ut favoriten från början höjs chanserna markant för skräll och vi är inte helt främmande för detta. Hon brukar gå bra efter vila och vi vågar inte stå utanför.

Rank: A 5,9,6 B 11,10,1,2,12,7. C 4,8

Avd 2

Här kommer Einar Celeber, med all rätt, bli storfavorit. Hästen var mycket riktigt märkbart förbättrad i regi Lähdekorpi sist, men vi varnar kraftigt för en annan springare.

Pandoro såg ut som en gud sist när han vann för Hans Adielsson. Hästen kördes tufft för ledningen och lunkade sedan undan omärkt till slut. Hästen kan öppna rejält och kan även komma till spets om det vill sig väl. Tillsammans med favoriten blir detta omgångens lås på stora systemet medan Pandoro spikas på lilla lappen.

Rank. A 8. B 7,3,4,1,10. C 12,6,11,9,5,2

Avd 3

Första spiken i kistan dyker upp i guld. Vi ser bara en häst emot Crown Kemp och den kan inte öppna och är känslig för banan så vi känner oss bombsäkra denna gång.

Crown Kemp har hittat tillbaka i gammal god stil efter att Nurmos fick honom i träning. Sist bollade han med motståndet på Valla och det luktar spets och slut på nytt. Den enda som kan sätta käppar i hjulet på vår spik är Kacobar, men hästen är helt beroende av att springa barfota och det blir nog svårt denna gången och dessutom öppnar han dåligt.

Rank: A 4. B 5,2,12,11,8,3. C 1,7,10,9,6

Avd 4

Här känns det lite som om det är en eller alla. Manstone´s Rose varnade vi för sist, men han kom inte till och såg inte heller lika fin ut som gången innan. Hästen är dock normalt huvudet högre än motståndarna här, men vi kände oss ändå inte säkra förrän vi fick med åtta hästar på systemet.

Förutom Manstone´s Rose streckar vi OJ`s Nasdaq som Bergh varnade för redan förra veckan från uselt läge. Denna gång har han bästa läget och kommer han till spets blir han svår att slå. Carmen Launcher har spökat för oss innan, men är en klart bra häst för klassen. Nu riskerar hon dock att få skor på Bakhovarna och det är minus. Hon går dock med på form och klass. Don Cascade har hoppat bort sig på slutet, men har här en god chans till upprättelse. Från optimalt läge kan den normalt inte osäkre och speedige gynnaren serveras en helt rätt resa och avgå med segern. Super Khan var grym senast när han vann med halva upploppet på Jägers. Han har dock bytt till en betydligt mer medioker tränare efter detta och vad han står idag är omöjligt att sia om. Vi tar dock med honom och hoppas på samma fina prestation här. Momory Pearsall och Bourbon Tooma är två hästar som ska tas på alvar här. Båda har hög kapacitet och kommer från fina insatser vilket kvalificerar dem på vårt system. Sist med på lappen går City Hall som hade rankats högre upp han varit lite rappare. Hästen ser ut att kunna bli bra i framtiden, men ser nu lite för seg ut och distansen är nog i kortaste laget.

Rank: A 7,6,3. B 9,2,1,4,8,10,12,5. C 11

Avd 5

Derby Clipper var vi tämligen säkra skulle vinna sist, men ringrosten lös igenom och han fick släppa en smygkörd konkurrent förbi sig sista biten. Nu får han en ny chans och ska ha goda möjligheter.

Vi garderar dock med fyra andra så vi har med hästar på alla tre volterna. Cadeu K såg ut som i fornstora dagar när han spurtade in som trea sist. Hästen är inte oäven distansen och har han formen på topp blir han farlig till slut. Staro Cold Carat har vi tjatat om innan här på sidan, men inte fått utdelning. Nu känns det dock som att han fått rätt läge och han kan mycket väl leda runt om då de övriga kanske ligger och lurpassar på varandra för länge. Bowling Inferno gjorde en fin comeback för två starter sedan, men gjorde bort sig i Frankrike gången efter. Hästen är nog annars den som är mest gynnad av distansen och skulle han stå på benen finns han nog med på målfotot. Sist med på lappen kommer hästen som slog av Derby Clipper sist – Jean Dobel. Vi fattade tidigt tycke för hästen, men trodde inte han var kapabel att plocka ner en så pass bra häst som Derby Clipper. Vi hade fel och gillar inte att ha det två gånger så vi vi betalar.

Rank: A 9,12,11. B 1,8,14,13,6,2,4,7,15. C 10,5,3

Avd 6

Här var vi länge inne på att Bob Hope var stenklar, men ändrade oss i sista stund då han inte var helt rytmisk sist på Valla. Normalt ska han lägga detta gäng på rygg och för er som vågar så kan det vara en god DD-spik.

Xanthos Crown var mycket förbättrad sist och såg mäktigt löpsugen ut när han enkelt växlade ner tuffa hästar. Visst fick han ett bra lopp, men det kan han få även här då han är snabb ut. Prince De Charme har en förmåga att blanda och ge. Ena dagen vinner han mot tuffaste hästarna i Frankrike för att i nästa sekund göra en plattmatch på hemmaplan. Går han som han kan är han klart streckvärd från detta perfekta läge. Access Tooma borde ägarna fort som blixten byta tränare på. Hästen ser fortfarande ut att springa på halvfart och skulle han komma till en bättre tränare än Hanné så har de en Elitloppshäst. Vi vågar dock inte ta bort honom från lappen med tanke på hans kapacitet, men Hanné håller sällan formen mer än någon vecka på sina djur…Veri Sund blir sist ut på lappen. Hästen är jämn och säker och såg bra ut sost som fastlåst. Får han sin smygare är han vass nog att vinna, men här räcker det inte att sätta sig i dödens för det är tuffare denna gång.

Rank: A 9. B 7,3,1,2,4,8,10,6,12. C 5,11

Avd 7

Vi avslutar med en kanonspik. Superior As slipper Orso denna gång och med det ligger vägen till viktoria öppen. Hästen har gjort det ofantligt bra på slutet och rapporteras än bättre nu i träning. Oavsett löpningsförlopp så vinner hästen och det är veckans klaraste – kanske även månadens.

Rank: A 2. B 11,9,5,1,8. C 10,7,3,6,12

Stora systemet: 2400 Rader / 1200 Sek

1. 2,5,6,9,10,11
2. 7,8
3. 4
4. 1,2,3,4,6,7,8,9
5. 1,8,9,11,12
6. 1,2,3,7,9
7. 2

Lilla Systemet: 480 Rader / 240 sek

1. 2,5,6,9,10,11
2. 8
3. 4
4. 1,2,3,4,6,7,8,9
5. 1,8,9,11,12
6. 7,9
7. 2