Då var det dags på nytt med Lördags-V75. Det extra V75-spelet som gick i tisdags hann vi tyvärr inte med att analysera ner på papper utan vi fick nöja oss med några drag istället. För er som följde våra skrällbud där fick i alla fall med Power Rocket och Order By Fax.

Nu är det dags för Solvalla på nytt och omgången ser tyvärr lite favoritbetonad ut. Passionate Kemp står med perfekta förutsättningar och Trion Sund blir bara bättre och bättre så det är tveksamt om någon av dem förlorar denna vecka. Vi får hitta skrällar någon annan stans istället.

Avd 1

Det kan låta trist, men hur vi än vrider och vänder på loppet så vinner Passionate Kemp 90 procent av gångerna. Det är bara idioti att spela mot dessa odds och vi kan inte göra annat än att spika.

Att tänka på för er som garderar är att Fama Currit gör debut för Stig H denna gång och han kan ju kanske väcka den dam som så smått börjat somna in på ålderns höst.

Rank: A 1. B 4,9,6,12. C 11,8,10,2,5,3

Avd 2

Här väljer vi att spela hästen med bästa spåret samt de två med de sämsta.

M.T Cherokee har varit mycket fin på slutet även om han inte vann sist. Hästen är bäst med ryggresor och det kommer han att få från detta läge. Hästen är tuff nog att runda fältet och han är vår klara förstahäst. Med i rygg på vår etta kan mycket väl Bull Trap lifta. Hästen som chockade oss med att spåra hela vägen sist och han såg så fin ut att vi inte vågar ta bort honom från stora systemet. Rysaren i loppet är formtoppade Ganador. Hästen har suttit fast med mycket krut kvar i linorna på slutet och med lucka blir han mycket intressant från detta fina läge.

Rank: A 11. B 12,1,9,3,8. C 2,10,7,4,5,6

Avd 3

Nu kommer tråktakterna från på nytt när vi singlar Triton Sund. Trots att hästen står med spår åtta så oroar det föga så hästen inte räds 700 meter i tredjespår inledningsvis.

Triton verkar aldrig bli märkt av mjölksyra och hästen förlorar bara när han blir avslagen på speed. Här kommer han till spets efter några hundra meter och därifrån kan vi inte se honom förlora.

Rank: A 8. B 5,11,3,10,9. C 4,12,6,7,1,2

Avd 4

Nu börjar möjligheten att hitta riktiga skrällar. Flera bra hästar är här bortglömda och vi streckar på för ordentligt skräll.

Chipman varnade vi för sist då han vann endast streckad på åtta procent. Även om han denna gång är streckad på närmare 20 så är det en mycket bra chans. Hästen är riktigt bra. Korok vann på V75 för två starter sen och det plättlätt. Förra gången såg han fin ut på opassande bana och är värd betydligt mer än sex procent. Don Cascade ser ut att vara en häst av det rätta virket och hade han inte varit sjuk inför denna starten så hade han varit rankad högre av oss. Vi tar med honom ändå och tror trots allt på en bra insats. Tjacke Gold är även han bortglömd av spelarna. Hästen har ändå vunnit 50 procent av sina starter och går bäst bakifrån så helt borta är han inte. Stormningen är stor favorit i loppet. Vi blev dock inte imponerande av hästen sist trots att han vann. Motståndarna var klart under pari och han är inte värd alla streck denna gång. Vi vågar dock inte ta bort honom i loppet och betalar om än med dubbla känslor. Lanikai var bra sist och såg dessutom ut riktigt fin ut. Han rapporteras fin i träning, men spåret är dock inte bra då han är slö ut. Skulle han få fritt i tid kan han i alla fall spurta vasst. Sist med på lappen går Nunnan. Hon har bibehållen toppform och kan öppna för att få en bra position. Med rätt resa är hon vass till slut.

Rank: A 4,3,11,7,2. B 1,6,8,12. C 10,5,9

Avd 5

Tre hästar är klart mer streckade än övriga och det med rätta. Giddes Dream, Juan Carlos och Martin L. Sisu har alla varit mycket fina på slutet och har jämngoda möjligheter i loppet.

Vi tar dock med två hästar till som vi tycker är klart streckvädra. Baron Flax har tre raka ettor i raden och sist såg han grym ut från spets. Nu står han med bricka tolv, men skulle det bli rejäl körning mellan förhandsfavoriterna så kan han komma fin på det ändå. Vi vägrar även att släppa Scargel som vi tjatat om hela hösten. Hästen är kusligt mycket bättre än vad som går att utläsa i raden och den dag han vaknat på rätt sida vänder han ut och in på ett gäng som detta.

Rank: A 10,7. B 6,5,12,4. C 3,11,1,9,2,8

Avd 6

Här startar en favorit för oss i Tom Raider. Med framspår hade vi singlat, men väljer nu att gardera.

Hästen fick ett betydligt tuffare genrep än vad Fredde hoppats sist. Han fick gå i botten och nu tvingas han med stor sannolikhet göra en hel del jobb själv. Vi tror därför att han behöver lite hjälp denna gång, men får han det är det en mycket god chans. Regisseur kan bli dyr att missa denna vecka. Vi tycker hästen sett kvickare ut än på mycket länge efter att han kom i Nurmos träning. Nu har han bra läge och är snabb ut om han laddas – sju procent är lockande. Access Tooma är annars vårt första streck i loppet. Trots galopp 500 meter från mål sist så ställde han sig och spurtade hem tredjeplatsen. Det var mycket bra gjort och han har absolut toppform. Big Star lurar vi även på här. Hon såg sprudlande fin ut sist som fastlåst till 50 kvar. Hon blir mycket farlig om hon får en resa i draget då hon nog är snabbast i gänget. Sist med på systemet går Udon Håleryd. Han har haft en lång formtopp och gör Göran Forslin i jollen inte bort sig totalt så kan han dyka upp i striden.

Rank: A 5,9,4. B 3,7,2,11,1. C 8,12,6,10

Avd 7

Som så många gånger denna höst ser Silverdivisionen extremt jämn ut. Det har flera gånger skrällt till av hästar som vanligtvis borde ha varit favoriter i normal omgivning. Vi har svårt att bena ut även detta lopp och garderar friskt.

Livi Barcelona är första häst för oss. Nu står han med betydligt bättre läge sist och räds inte lite grovjobb om så behövs. Steel Pepper och Global Invstment är även de givna på lappen då båda har fin form och hög kapacitet. Bortglömda är Strong Boy D.E (spetschans) och Hoof Beats (gammal god prestation sist från dödens), men framför allt Dude Kemp. Hästen går bra efter vila och kommer uppfräschad. Han kommer att bli grymt farlig med ryggresa och han ska passas direkt.

Sex hästar är det vi har råd med, men det hade känts ännu bättre om vi haft med Carmel och Teaser Elegance också.

Rank: A 4,10,5,3. B 6,2,12,7,11. C 1,9

Stora systemet: 3150 Rader / 1575 Sek

1. 1
2. 1,11,12
3. 8
4. 1,2,3,4,6,7,11
5. 5,6,7,10,12
6. 3,4,5,7,9
7. 2,3,4,5,6,10

Lilla Systemet: 560 Rader / 280 Sek

1. 1
2. 11
3. 8
4. 1,2,3,4,6,7,11
5. 5,6,7,10,12
6. 3,4,5,9
7. 3,4,5,10