Oturen grinar oss i ansiktet en aning för tillfället. Inte heller förra veckan kunde vi räkna in storkovan trots att vi satte Paul November (25%) som klar vinnare. Det hjälper liksom inte när hästar som Adams Hall startar med noll form i kroppen. Men som vanligt – det enda vi är fyllda av efter en förlust är revanschlusta och vi har laddat på ordentligt denna vecka. Två fina spikar (om än lite tråkiga för att vara oss) men varför spekulera i förlust när man inte tror på det själv?

Banan ser ut att bli fin då vädrets makter är med oss. Vår teori är att Nurmos hästar har riktig neråtform och vi betalar inte för någon. Och trots att Svanen inte använt grisföraren denna vecka så tror vi att hans hästar startar med god chans överlag ;-)

Avd 1

Vi inleder med att spika Redford Tuna. När vi läste listorna i söndags kväll var vi inne på att hästen skulle bli streckad 80 procent, men i skrivande stund är han bara streckad på 67. Hästen står med lite lurigt läge, men han har visat sig kunna öppna hyfsat tidigare och här finns inte heller några raketer emot. Håller han spets är det slut, men även om han missar piken har han god chans om han kommer ut. I våra ögon en vinnare åtta gånger på tio.

För er som spekulerar i favoritfall är nog Tant Alo den som är bäst efter. Det ska dock konstateras att hästens senaste vinst togs i ett sexhästarslopp där endast fem gick felfritt. Inte så imponerande som det går att läsa i många tidningar.

Rank: A 1 B 12,10,9,2,6. C 7,4,3,58,11

Avd 2

På stora lappen tar vi med fyra hästar och det känns säkert, men på lilla tar vi och spikar Queen Silas – en häst som visat enorma fartresurser tidigare.

Som ni förstår är Queen Silas det klara valet i loppet. Hästen kommer dock att få harva i dödens på In April, men det tror vi hon har god chans att lösa. Hästen har en hårdhet som vi inte ser skymten av hos de övriga. Nu är det möjligt distans och läge emot och vi fegar lite på stora systemet. In April, som är en vass sprinter, har här ett gyllene läge som nedstruken till fjärde spår. Hon sitter tidigt i spets och därifrån kan hon rinna undan. Rysarna finner vi i Askö Toy som från gynnsamt läge kommer att bjudas en fin resa. Hästen har suttit bergfast några starter på slutet och de krafterna kommer väl till pass här. Sist med på systemet går Ninotchka. Hästen har inte visat något av värde fram till senast då hon såg ut som hon gjorde när hon var som bäst i fjol. Hon gick först i tredje under nästan hela slutvarvet och hon är helt bortglömd nu – mycket roligt drag.

Rank: A 8. B 5,1,11,9,2,12. C 4,7,10

Avd 3

Ja vad ska man säga. Ska ni gardera ”Kråkan” får ni spekulera i sjukdom annars vinner han fram baklänges och även från sidan.

Rank: A 15. B -. C 5,11,14,3,9,8,7,6,4,12,13,2,1,10

Avd 4

Vi nöjer oss med fem streck i detta stolopp, men hade nog velat ha med fler om pengarna räckt. Lärlingar och flera påpassade kusar från dåliga lägen borde kunna ge en hög ”skrällkvot” i loppet.

Vår förstahäst i loppet är Frillan Filiokus som sett fin ut på slutet och även rapporteras uppåt i träning. Hästen kommer i inte att kunna försvara sitt innerspår, men hästen är bra nog att själv ta dödens så med lucka är vi inte oroliga. Goldcrest är nästa häst med mindre bra läge. Hästen har dock en ruggig form för dagen och kommer att vara med på upploppet – frågan är bara om hon kommer för sent. Stardust Night har imponerat för Svanen på slutet, men får nu Anders i jollen och ett åttondespår på halsen. Vi tror inte hästen får samma ”enkla” väg till mål nu och hon får verkligen bekänna färg. Vi vågar dock inte chansa bort henne utan betalar utan prut. Kul streck här är framför allt M.T Baryard och Trinity Degato. Den förstnämnda är inte en allt för usel chans att nå ledningen och därifrån kan den knappa tioprocentaren bli obehaglig för konkurrenterna. Trinity Degato har en formkusk i jollen och perfekt smygläge. Hästen är mycket snabb en kort bit och med lucka i tid (vilket det brukar bli i lärlingslöpen) blir hon kul att ha med på kupongen.

Rank: A 1,12,8. B 6,9,4,7,3,2. C 11,5,10

Avd 5

Här startar en häst som vi utan prut hade spikat från framspår. Nu tvingas vi dock strecka på lite mer, men klar första häst i loppet – elva procent!

Hunter Bordde har vi följt länge och han har kapacitet utöver det vanliga. Hästen har mött de bättre i kullen och gjort det bra. Här står han med sämsta läget, men han är så pass bra att han ska kunna vara med på målfotot ändå – pass upp! Quatier Latin är även han mycket kapabel för klassen. Han har dock visat sig vara hopplöst osäker och han koppar mest hela tiden. Skulle han gå felfritt är han den som står med bäst förutsättningar i loppet. Henke Diablo är även han full med kapacitet och osäkerhet. Hästen är obesegrad felfri och ska räknas om våra två första streck kommer bort. Reveur Sand är en häst som gjort det förvånansvärt brapå slutet. Hästen är stark och kommer han till från sitt knepiga startspår så är han inte helt borta. Möter dock ina svåraste motståndare hittills i karriären. Photo Diablo ska inte heller negligeras trots sin tråkiga rad. Sist satt han fast i tredje inner med vinnarkrafter och han rapporteras i full form. Vi vill dock åt de riktigt stora pengarna och tar därför med ett djur till. Ingen chanslös kantboll utan en häst som tidigare visat upp kunnande och snabbhet. Kimberly står med springspår och är snabb ut. Hästen har vunnit tre lopp i karriären och samtliga från tät…

Rank: A 12,1,4. B 3,8,6,10. B 5,9,7,2,11

Avd 6

En riktigt formlös och charmlös silverdivision om ni frågar oss. Här känns det som att ledaren har goda chanser att snubbla undan, men å andra sidan så kan ledaren lika väl vika ner sig och dra med sig hästarna bakom – här krävs gardering!

Det kommer att bli kubbning om ledningen och framförallt är det hästarna 1,2,4 och 6 som brottas om den. Det känns som om Made For Victory är den snabbaste av startrusarna och skulle han komma till piken någorlunda lätt så har han nog bäst chans av dessa. Övriga av de uppräknade, Witness To History, Lindy Later och Quantum Joyride, är utan form och kommer nog inte att stå pall för en riktig öppning och sedan vara med till slut. Dock ska sägas att med årstidens mystiska banor så har spetsstrider uteblivit tidigare och med ett par startgungor kan det bli en lätt resa till piken och då kan vilken av dem vinna. Så summa summarum vi tar med alla fyra som har med spetsstriden att göra. Vi vill dock ha med tre djur till som vi tycker är lite mindre formlösa och nästan ostreckade – Brian Key (spurtade förbättrat sist), Räser Sune som har varit bättre än på länge i sina två senaste lopp samt Verdi Sund som ståtar med tre raka nollor, men har sett bra ut i sina två senaste.

Rank: A 6,2,1. B 7,3,6,10. C 5,8,11,12

Avd 7

Brondivisionen ser betydligt roligare ut än vad Silver gör. Här står det mellan fyra djur och även om det är klar fördel för Hanoi så ska sägas att han nästan dubblat sina pengar på sina fem senaste lopp, så nu har det hårdnat ordentligt.

Hanoi har lyst mycket klart på travhimlen under hösten. Han har för sin nya tränare, Hans Adielsson, radat upp segrarna och han har bra chans även här. Men han har nu att möta sina tuffaste motståndare hittills och han är inte helt självklar som vinnare. Vi väljer att gardera då vi är osäkra på vart han hamnar från start. Han har inte gjort sig känd som någon snabbstartare, men som sagt han är bättre nu än han någonsin varit. Don Ariel däremot vet vi kan öppna och han kommer att köras i spets om han kommer dit. Han har även han varit bra i höst och ska med på lappen. Superior As är en häst som vi sällan släpper när han startar. Hästen är i våra ögon full av heder och gör alltid sitt bästa. Nu står han lite trist på det med spår sju, men han är tämligen okänslig för positioner och han har god chans till låga streckprocent. Sist med på lappen går Access Tooma som var riktigt fin sist från dödens. Han blev snöpligt avslagen av Max Hugo, men han går även bra bakifrån och han ska med på alla seriösa system.

A 4. B 7,9,3,5,2,1,12. C 10,5,11

Stora systemet: 3368 Rader / 1680 Sek

1. 1
2. 1,5,8,11
3. 15
4. 1,6,8,9,12
5. 1,3,4,6,8,12
6. 1,2,3,4,6,7,10
7. 3,4,7,9

Lilla Systemet: 540 rader / 270 Sek

1. 1
2. 8
3. 15
4. 1,6,8,9,12
5. 1,3,4,6,8,12
6. 1,2,3,4,6,7
7. 4,7,9