Kriteriekval, finaler och massor med fina lopp. Smakar mumma! Veckans V7:a har vållat oss en hel del bekymmer och många veck har bildats i min annars så släta panna. Nu såhär framåt veckoslutet har tankarna dock skingrats och bildat små moln av självförtroende och känsla av välbefinnande. Jag tror vi hittat rätt…

Vad gäller banans beskaffenhet så är det som vanligt med Solvalla. Banan blir hård om det regnar mycket och det ser ut som om gud kommer att gråta en del fram till start, så räkna med hård banan och det kan vara lite tufft för hästar med tveksamma hovar att köra barfota.

Avd 1

Här luktar körning ända till mig här i södra delen av riket. Maid For Tag kommer att sitta i spets, det är vi tämligen säkra på, men det kommer att kosta. Vi garderar.

Passionate Kemp kommer att köras för fullt för spets och hästen har härdats bland de allra bästa på slutet och räds inte tuffa upplägg. Kommer hon till spets (läs släppt till spets av MFT) så har hon ett mycket bra segerläge. Varning som vanligt för Swept To Victory som gick rysligt fort till slut sist. Med minsta klaff kommer hon farande och är med på linjen. Vidare tar vi även med två riktiga susare – båda från stall Svanen. Olganina minns vi från i fjol då hon pulveriserade motstånd som detta från dödens. Här har hon bra läge, lopp i kroppen och kul förutsättningar för skräll. Vidare vill vi även betala för Trophy Stand som gjorde processen kort med Fama Currit sist. Hon fick optimalt lopp, men avgjorde lätt och ska räknas vid väntat överpace.

Rank: A 8,7,3. B 11,1,2,6,9. C 10,4,5

Avd 2

Spik nummer ett följer här och den kändes från början inte så rolig då vi här har med flera av Spelaspels favoritdjur. Men till slut så föll bitarna på plats och hästen är i våra ögon veckans säkraste spel.

Vi pratar naturligtvis om Duplex. Hästen som under hösten ryckt upp sig oerhört och som senast gjorde något av det svettigaste i uppvisningsväg jag sett. Hästen kommer att profitera på det mycket hårda tempo som vi tror det blir loppet igenom. 2,3,4,5 vill alla till piken varav ett par av dem absolut vill köra där. Arras TCB kommer att hålla tempot uppe när han kommit ut och när varvet körts på 13,5 så kommer Duplex lunkande från fjärde ut och vi dansar segerdans.

Värst emot är Tom Raider som Persson vill köra i spets med. Hittar han dit är han bra nog att hålla undan om han får ligga ifred några meter.

Rank: A 9. B 2,5,1,3. C 11,10,8,4. D 7,6,12

Avd 3

Vi kör vidare och smider på medan järnet är varmt. Triton Sund följer härnäst som spik. Hästen har i våra ögon gjort en fantomisk säsong och han avslutar den i samma fina stil innan han går ner till Frankrike.

Earl Tilly hade vi spikat med förutsättningen kortlopp, men nu är han huvudet lägre än Triton och vi tackar för alla som lägger streck på Svanens andrapristagare. Spela Tvilling med 1-6 och sätt en månadslön för den är tokklar. (och går ju in även om vi har fel och Tilly vinner före vår spik…)

Rank: A 6. B 1. C 12,9,7,10,11,5,8,. D 2,3,4

Avd 4

Nurmos sticker ut hakan och säger att det räcker med hans Nolan och Otto Streamline. Vi är dock inte helt säkra och streckar på med tre till som vi ser har god chans.

Om vi ska välja en av Nurmos två ovan nämnda så säger vi att Otto är den bättre trots nederlaget sist. Vidare så ska Dont´t Stop med. Hästen är riktigt stark och håller alltid farten, han kan här få loppet. Scargel är en riktig favorit som nu kan få avla maiden. Han var mycket fin när han vann lätt sist och han helt understreckad. Vi tar även med Goldcrest som på nytt får Öjje i jollen. Han lyckades lura hästen först förra gången och har fint smygläge på nytt.

Bort med The Camp som vann ett pisslöp sist och han är chanslös i våra ögon.

Rank: A 8,10,5,4. B 9,7,11,2,1. C 3,12

Avd 5

Veckans jämnaste lopp och ingen är helt chanslös om ni frågar oss. Vi tycker dock att fyra djur höjer sig en aning över resten och vi nöjer oss där.

Jelly Frontline öppnade raskt näst senast och vann lätt. Nu kommer han inte till spets, men i våra ögon är han lika bra bakifrån och kommer att sitta bra till direkt. Nova Brodda är en annan häst som vi gillar. Hästen gör alltid sitt bästa och det kan vara det som avgör en tät slutstrid – hon är tidig från mycket bra läge. Trainee E. blir bara bättre och bättre. Nu står han byngligt till, men är bra nog att vinna även om han tvingas löpa sista varvet i tredje. Vi vill dock ha med en kul idé också. Askö Serve har startat med tolftespår tre gånger i raken och gjort det med bravur. Denna gång kommer han att få ett bättre löp trots att han inte är så snabb ut.

Bort med Latitud som är en ren sprinter i våra ögon. Nu kommer han att skrynkla ihop sig som mormors nacke och vi tackar på nytt alla som inte läser på och streckar hästen.

Rank: A 4,9,11. B 1,3,8,10,2,12,6,5

Avd 6

Veckans näst jämnaste lopp. Och är här bara Days of Glory helt chanslös…

Vi har dock valt att strecka fem som har bäst form och till det tilltalande läge. Förstarösten får Korvet Klintholm som denna gång står med näst intill optimala förutsättningar. Från spets säljer han sig dyrt då han här slipper en resa likt den förra gången. Dude Kemp är åtgärdad och rapporteras lika fin som vid segrarna. Hästen är bäst här och med framspår hade vi spikat. Debbie Brodda har imponerat på oss i sina starter för Stig. Här har hon finns smygmöjligheter och vi tar med på fina 15 %. Hoof Beats har vi varnat för att spika på slutet och det har ju stämt till fullo. Vi vågar dock inte rekommendera att ta bort hästen som har en ruggig kapacitet och betalar även denna gång. Sist med på lappen går Timetoosaygodbye. Han såg mycket fin ut sist från instängt läge och spurtade mycket vasst när luckan kom. Han ska vara ännu vassare nu rapporteras det från stallet och han är kul som streckad på 7%.

Rank: A 5. B 11,3,6,9,1,8,2,10. C 12,7,4

Avd 7

Även här skulle vi ha spikat med förutsättningen att Brioni stått med framspår. Hästen har (med rätta) fått förmånliga släpp av sina konkurrenter och med det ofta kommit till piken i sina lopp – det får han inte här. Vi garderar med ytterligare fyra.

Teaser Elegance fällde vi med ett välriktat karateslag sist då han, som vi mycket väl förutspådde, fick en för honom felaktig resa. Nu kan han istället komma mer till rätta och han har en riktig speed att spela ut om han ryggar till 600 kvar. Staro Allentown hoppade sist och han är lite känslig. Han har dock fått chans till revansch direkt han har goda segerchanser om han når spets (Orso tar spets, men vill Jansson ha några pengar med sig hem så släpper han här). B.B.S Bigtrade har visat sig kuslig under hösten och han har vunnit från alla positioner. Här kommer han nog att hamna lite illa till och mot dessa hästar så får det inte bli mer än lite fel om han ska räcka. Vi vågar dock inte ta bort hästen och han går med på lappen även om spåret ställer till det. Vi hade även en riktig nästagångare i Don Ariel från förra framträdandet och vi lovade oss att ta med honom oavsett motstånd. Här hamnade han dock i lejonets kula och han ska normalt inte ha något med segern att göra. Vi är dock envisa och lovat är lovat – han går med.

Rank: A 10,1,4. B 7,5,11,9,2,3. C 8,12,6

Stora systemet: 2500 Rader / 1250 Sek

1. 1.3.7.8.11
2. 9
3. 6
4. 4,5,8,9,10
5. 1,4,9,11
6. 3,5,6,9,11
7. 1,4,5,7,10

Lilla systemet: 400 Rader / 200 Sek

1. 1,3,7,8,11
2. 9
3. 6
4. 4,5,8,9,10
5. 1,4,9,11
6. 5
7. 1,4,7,10

God Tur!