Solvalla bjuder på bästa möjliga förutsättningar denna vecka med kanonbana, Jackpott och ruggigt fina lopp. Som så många andra snappat upp denna vecka är det även Solvallas finne Timo Nurmos som är mannen som har nyckeln till miljonerna. Vi är inte sena att hänga med och tar rygg…

Vi spikar två av Nurmos hästar på vårt stora system och drygar ut det lilla med spik på Triton sund som vi tror vinner på 11,5 och det mäktar Svanstedts favorit inte med. Värst emot är Simb Chaplin – den som lever får se i eftermiddag. Häng med!

Avd 1

Hoof Beats är klar favorit, men sjönk något i våra ögon efter förra veckans torsk. Inte heller denna gång kommer han att få någon snäll resa och vi tror att hästen måste få något gratis någon gång för att inte tröttna. Gadering.

Förutom favoriten ska Beanie M.M räknas. Barfota och spetsmöjlighet då de invändiga inte är snabbast i världen. Han är bättre denna gång tro oss. Fortune Access är den som sitter ite på nyckeln. Hästen tar ledningen initialt, men kan mycket väl välja släppa. Oavsett har hästen god segerchans. Varning även för Ecups Bitte och Excallibur som båda kan allt emellanåt. Båda gynnas av att anfalla bakifrån och vi betalar gärna för dessa.

Rank: A 7,3,1. B 4,11,8,9,10. C 6,5,2

Avd 2

Klar favorit här är Nuroms med Omega Boko. Tränaren säger att hästen är snabbare ut än vad gemene man tro, men vi är temligen säkra på att han inte kan svara upp förstaspåret och då är det värt att gardera.

Vi tror att Panter Brodde tar spets för att släppa till Hot Broline, vilket ger bra positioner för båda dessa och de går med på lappen. Oki To Chill får dödens initialt och hoppas på avlösning, han kan då få loppet och går med på sin fina form och barfotabalans. Bakifrån anfaller antingen Omega Boko eller Gidde T.H för att så snabbt som möjligt få dödens. På slutvarvet är tredjespår fullt och Svanstedts båda samt Gossip´s King drar fram varandra. Många med chans och vi betalar för alla mämnda uton Gidde T.h som inte är snabb nog.

Rank: A 1,6,2,5. B 9,10,4,8,3,7,11

Avd 3

Sunda tanken säger Cammilla Highness medan jävulen på andra axeln säger gardering. Vi litar som vanligt på jävulen (skämt inga dyrkare här inte).

Qunatum Joyride snuvar Cammilla på spets och Kihlström gör allt som går för att stänga in Ingves från början. Det är så vi läser loppet. Detta kan bädda för en skräll och vi vill varna för Passionate Kemp som såg så fin ut senast så man vill fälla en tår. Och med risk för att få dustruten fastsydd på huvudet betalar vi även för Butterfly Player som satt fast i ryg på Loy Lavec sist med alla krafter kvar. Hon kan få loppet i rygg på Erik.

Rank: A 1,11,7. B 12,5,4,3,10,9. C 6,2

Avd 4

Ytterligare gardering då loppets favorit inte ser helt oslabar ut. Victory Power har förvisso en fin rad, men fått allt serverat på silverfat och nu kommer han att synas rejält.

Vi tar med väven Alexis som vi anser på tok för lite spelad. Hästen missade starten sist, men gick bra efter såväl som näst senast – stormvarning. Fler varningar utfördas: Bill Boing som sett mest seg ut på slutet ska kläs av i bara srumporna denna gång och han ser verkligen ut som en häst för barfotakörning. Här blir det förvandling. Vidare går fine Evening Star med såväl som Strong Demand och Abbe Palema.

Hälge Marje åker på nytt på veckans sågning då han turade till sig ytterligare en seger sist. Nu är turen slut och hästen kommer att visa sitt rätta jag – en lus…

Rank: A 3,12,11,6. B 9,2,4,10. C 5,7,8,1

Avd 5

Nu spikar vi! B.B.S Bigtrade har Nurmos häga förväntningar av och han ser sådär illmarisk ut när han talar om sin springare. Det är mycket goda ”tells” och vi spikar utan prut.

Varning endast för Trustwothy Ås som även denna gång troligtvis ska gå i tät. Då Lähdret väljer att göra så på nytt kan han ha gjort någon liten justering som gör hästen mogen för uppgiften.

Rank: A 6. B 5,9,3,2,1. C8,12,11,4

Avd 6

Nästa spik förljer i exakt samma spår. Nurmos och vinst. Carmel är tt av våra riktiga favoritdjur. Hästen har sån bländande teknik och nu har han toppform med rätt lopp i kroppen.

Glee Face kommer nog att bli luggad på spets av Mr New Dawn och då är vägen öppen för vår häst. Även om spets inte nås kommer han att bli avlöst och får fint slagläge inför slutvarvet.

Rank: A 5. B 4,2,10,12,1. C 7,9,6,1,8,3

Avd 7

Vi avslutar med ett tvåhästarslås och sitter trygga där. Förstahäst är dock Triton Sund som har varit gudomlig sista månaden. Hästen ska på nytt gå utan skor och spåret är nog så bra för hästen som inte kan öppna.

Med på lappen går även Simb Chaplin som vi trodde skulle få sitt genombrott tidigare i år. Hästen har dock matchats försiktigt mot hösten och det är nu han ska vara som bäst. Smart av Mieminen då hans värsta konkurenter nu bärjar bli slitna.

Finders Keepers i all ära, men vi tror på en segertid runt 11,5 över distansen och trots att hästen sett mycket fin ut hela säsongen så är han inte byxa nog till detta. Han vinner om vi har fel om seger tiden och den istället skulle hamna på över 13, men då för vi ta den smällen. Har ni råd – ta med även honom.

Lycka till!

Stora systemet: 1680 rader / 840 Sek

1. 1,3,4,7,11
2. 2,4,5,6,9,10
3. 1,7,11,12
4. 2,3,6,9,11,12
5. 6
6. 5
7. 9,10

Lilla systemet: 540 rader / 270 sek

1. 1,3,4,7,11
2. 2,4,5,6,9,10
3. 1,7,11
4. 2,3,6,9,11,12
5. 6
6. 5
7. 10