Äntligen för alla som är på plats, helt ok för oss övriga. Flyget var inbokat, hotellet var bokat och schemat spikat in i minsta detalj och så säger frugan att hon känner att barn nummer två är på väg – en månad för tidigt!!! Svag som man är så fick jag stanna hemma, men räkna med att jag sitter framför burken och följer med. I skrivande stund har jag fått flera mms från grabbarna som är på plats. Öl i näven och spelen sitter som aldrig förr. Själv blev jag snuvad på 90 000 kr på v5:an (30 x 6 rader) vi får väl se vad det betyder – pengar i morgon eller oturens helg..?

V75:an känns dock rolig (som vanligt under Elitsoppshelgen) vi tar i och spikar två med bra chans från stall Goop. Tänk på att det var många år sedan någon med bakspår i auto vann under denna helg!

Avd 1

Möjlig spik här i Korvet Klintholm. Hästen var fin sist, men har innan svikit som stor favorit. Vi vågar ej lämna honom själv här då han är nervig och det är inte lätt på Valla med 30000 på läktaren med nervösa djur.

Vi tar med Swept To Victory som är en grym häst. Hade det inte varit för Walmanns dunkla stallform så hade vi nog kunnat chansa och spikat henne. Hon kan avsluta snabbare än de flesta i Svea rike. Vi vill även ta med Brian Key som aldrig verkar tappa formen. Hästen är väl, med handen på hjärtat, sämre än de två tidigare nämnda, men han har verkligen förtjänat en plats på bongen.

Bort med Golden Tilly som är helt bortlottad. Åttonde bakom bilen innebär att han hamnar sist och med det så går det inte att vinna på snabba banor…

Rank: A 7,2,4. B 9,6,5,1,12. C 8,10,11,3

Avd 2

Här får Lill-Goopen stå som singelstreck. Han kör Sky Launcher som sår bländade ut sist vilket även Björn såg ut att tycka i sista sväng. Hästen gjorde ett topplopp, men Björn körde för sent och hann inte ifatt ledaren – det händer inte denna gång!

Spetsen är vigd åt Victor Bris. Hästen är ruggig ut och vill Frick så håller han ledningen en bra bit. Han har dock gått bra bakifrån på slutet och är det någon han skulle kunna släppa till så är det vårt streck. Om inte så är det inte någon ko på isen så det är flera som kan tänka sig att köra i dödens. Dude Kemp är svår att plocka bort efter sina imponerande framträdanden i Nurmos regi. Men som jag sa i början – när vanns det bakifrån under V75 Elitloppshelgen sist?

Bort med Skip Dimanche som såg bedrövlig ut sist. Hästen är visserligen ingen sköntravare, men han borde vunnit sist för att få godkänt och vad kan Adielsson hitta på en ynka vecka som kan göra underverk?

Rank: A 4. B 11,2,6,9,12. C 1,8,10,3,7,5

Avd 3

En mycket fin Stoelit med många duktiga djur. Vis av erfarenhet så ska man definitivt ha med alla fransoserna. Ella tre är streckade på under tio procent och det är mycket lockande.

Maid For tag känns som det första budet med tanke på spår och distans. Vi rankar dock henne först som tvåa då vi är övertygade om att klart bästa hästen är Lady Dàuvercy. Hästen har en enorm kapacitet och vi går emot vår egen tes om bakspårshästarna . Vidare var vi mycket impade av Passionate Kemp i hennes debut. Hon travade näst intill perfekt och är bättre nu.

Bort med Fama Currit som inte kommer till sin älskade ledning. Inses inte detta och det blir körning som vinner någon av de franska…

Rank: A 12,1,6,3,10. B 9,5,2,4,11,7

Avd 4

Vi går emot storfavoriten på nytt och utnämner Tanker som etta. Hästen hoppade sist, men gick strålande efter. Hittar Åke ut så har ekipaget god chans.

Vi tar även med Bonus Käll, Jungle George, Iceland och Narmo Streamline. Den sistnände för vi tror han kör sig till dödens tidigt och där trivs han förnämligt. Iceland höll på att hoppa sist och till det att Melander själv inte vinner V75 två veckor i rad gör att vi rankar ner honom – vi vågar dock inte ta bort honom.

Rank: A 1,2,11,7,4. B 6,5,9,8. C 3,10,12

Avd 5

Omgångens kanske mest svårlösta på förhand. Vi är sugna på Kobber Dust som såg fin ut sist och här har lottats till bästa läget. Snabb ut och lättplacerad.

Vi varnar även för Tom Raider som gick oerhört starkt på Jägers. Hästen är snabb ut och tar Fredde sitt förnuft till fånga så kör han i pik och därifrån har hästen bra chans. Philip K och Man on The Moon går även de med på lappen liksom Mo Brynolf som var gruvlig sist. Hästen får plats på bongen på absolut toppform.

Rank: A 1,3,10. B 4,7,9,8,5,6. C 2,12,11

Avd 6

Nästa spik kommer här. Global Investment har tänt till fint på barfotabalans och denna gång blir det samma enligt stallet. Hästen har en riktig hårdhet i kroppen och det tror vi fäller avgörande denna gång.

Värst emot måste Turnaround vara. Men som i förstaloppet ställs allt normalt uppochner denna helg och de nerviga hästarna tenderar att bli allt för stressade – en häst som turnaround. Timetosaygoodbye såg fin ut sist och blir farlig med rätt ryggar.

Bort med Majesty Of Rock som inte kommer att få samma fina lopp denna gång. Hästen kommer att bli för övertreckad.

Rank: A 2,1,5. B 4,9,10,3,7,8. C 11,12,6

Avd 7

Allt eller inget känns det som. Är fransmannen som i fjol så vinner han detta in och utvändigt. Men frågan är om tempot blir lika uppskruvat och i så fall hinner han fram?

Vi vill varna lite för hästarna på start – det är inga duvungar. Hoof Beats har sett bländande ut på slutet och tar ledningen. Frågan är om han körs där? Tycoon Boko har formen på topp och med lucka i tid så spurtar han riktigt vasst. Även Quarcio Du Chene streckas på hästens enorma styrka. Vi är dock lite osäkra på om han är snabb nog och rankar ner honom. Triton sund och Race fan går med från bakspår och loppet känns stenklart.

Rank: A 11. B 6,4,15,13,7. C 2,5,12,3,1,8. D 9,10,14

Stora Systemet: 2250 Rader / 1125 Sek

1. 2,4,7
2. 4
3. 1,3,6,10,12
4. 1,2,4,7,11
5. 1,3,4,7,10
6. 2
7. 4,6,7,11,13,15

Lilla Systemet: 375 Rader / 187,5 Sek

1. 2,4,7
2. 4
3. 1,3,6,10,12
4. 1,2,4,7,11
5. 1,3,4,7,10
6. 2
7. 11
Lycka till!