Dagarna räknas ner och pulsen stiger. Elitloppet 2008 närmar sig och det är bara ett V75-försök kvar innan festen kan börja. Tipsen går bättre och bättre och följder vi logiken så är det sju rätt som gäller denna vecka.

Solvalla värmer upp inför storhelgen med snabb och fin bana. Valfri balans och utlovas och med det kommer alla som vill vara med vid Elitloppsfesten att försöka ta sista chansen att kalva in till finalerna. Som det ser ut blir det högt tempo och vi har dragen som profiterar på just detta…

Avd 1

Här kommer det att bli åka av. My Samba och Nobless Amok kommer att köra ordentligt för spets. Den sistnämnda känns som mest beroende av piken och ekipaget kör nog tills spetsen är nådd.

Blir tempot för hårt är det flera som kommer att profitera på det. Tintomara Hornline är vårt första streck och minsta klaff för henne och hon står som vinnare. Vi sviktar fock lite med tanke på Tintiomaras spår och väljer att ta med några spurtstarka djur till. Electra Bac var moralisk segrare sist och kommer nog att hålla tempot uppe om dödens är ledigt. Hon går ända hem och är inte chanslös. Oblige Ås och Extas Sugar är bortglömda och kommer med på lappen. Oblige Ås var stallskrik på V7:an för någon månad sedan och som vi sagt många gånger – ”spelarna glömmer för snabbt”.

Rank: A 1,4,7,8,3. B 2,11,5,10,6,9

Evening Star var en trevlig bekantskap sist på Valla. Han spurtade snabbt och hann fram i god tid i ett överpaceat lopp. Vi är klart osäkra på startsnabbheten här och vill varna för ytterligare några fina rensare.

La Bella Still spurtade storstilat efter galopp sist. Hästen har alltid en pollett kvar och med lite flyt i loppet kommer hon att vara med på linjen. Atlantic Ås vill vi höja ett varningens finger för. Hästen har vi följt en tid och sist såg han bättre ut än någonsin. Erik i jollen ger denna gång fullt hus i storform. Iceland spurtade bra sist, men ger ett aningen segt intryck. Hästen ska dock räknas om det blir högt tempo därframme – bästa hästen bakifrån. Vidare Corrado Abb höll en sån bra springare som Sky Launcher ifrån sig sist och vi blev impade.

Avslag på Philippe Bi som möter allt för tuffa hästar denna gång. Allt för mycket streckad.

Rank: A 1,7,6. B 2,9,12,5,10,4. C 8,11

Avd 3

Håll i hatten för här blir det åka av. 1,2,3,6 och 7 kommer att köra så sulkyn blir ”gloans”. En plats i Elitloppet sår på spel och frågan är om vinnaren inte är den med mest is i magen.

Vi sticker ut hakan ordentligt denna gång och rankar Harmonic Silvio etta. Smygform och racerutrustning denna vecka och vi är övertygade om att Nurmos har Elitloppet i åtanke. Rygg ledaren eller andra ut och segern är som i en liten ask. Spik på lilla, men gardering på stora. Scarlets Aino var för het sist och lade bort för mycket innan loppet. Denna gång kan det vara spetshästen och han säljer sig alltid dyrt från pik. Jocose är grönsakshandlarens Elitloppschans och ni såg alla vilken toppning Lie Detector visade i Drottningens förra veckan. Camilla Highness är även hon farlig att missa. Toppsputr i Finland sist. Finders Keepers är lurig och Åke har ju tackat nej med sina andra två – kan det vara så att han räknar iskallt med Finders? Denna gång betalar vi även för Digger Crown. Sist stod vi med långnäsa när han bollade med sina motståndare. Supermannen går med som sistahäst. Visade gryende form som tvåa sist.

Dig for Dollars varnade vi för sist med rätta, men det var med helt andra förutsättningar. Nu är han bortlottad.

Rank: A 2,3,6,9. B 7,5,1. C 10,4,8.

Avd 4

Två som höjer sig över mängden och en som vi har koll på som kantboll.

Nightbreed var grym sist när han rundade sånär hela motståndagänget trots startgunga. Med benen i rätt gångart så blir han svår att rå på. Fines Kemp är nog bästa hästen, men står kymigt till. Vi tror dock att hon är så bra att det är dumt att ta bort henne.

Vi tar även med Scoccos Fighter som vi vet har toppform och även har lite insider på. För två starter sedan blev han överkörd av Stein Ass när han var helt okörd. Fredde är inne på att han hade varit med på linjen utan den fadäsen och då hade han hamnat på en 15-tid över långa häcken. Det räcker fin i en omgivning som denna.

Rank: A 3,11. B 5,9,4,1,2,6,8. C 12,10,7

Avd 5

Här kommer första spiken och vi är klart bekväma med detta beslut.

Stormy Sand fick en tråkig resa sist och höll förvånansvärt bra. Vi är övertygade om att resan blir behagligare denna gång och från andra ytter är det segraren. Varning för Quatermaster och Sobel Alex. Båda kan mer än de visat på slutet. Man On The Moon har mött mycket bra djur på slutet, men visar inte rätta gnistan.

Rank: A 4. B 6,11,9,3,5,1. C 7,10,12,8,2

Avd 6

Nästa spik följer den förra. Skip Dimanche visade åter vilken bra häst han är sist på Halmstad. Pappa Adielssons hästar går som tåget och vi tror han tar sig till spets tidigt och stannar där in i mål.

Ossy Osbourne kan om möjligt svara vår etta, men tenderar att hoppa är han pressas. Vi tror det blir för hårt körning och väjer att skippa hästen. King Forever hade varit en värdig utmanare med bättre läge, men nu känns han lugn att plocka bort. Jimas Kjoseph varnar tipparna för, men nu är det en klass tuffare och dåligt spår.

Rank: A 4. B 8,2,12,11,9. B 1,6,5,3,7,10

Avd 7

En riktigt fin avlutning. Flera hästar med siktet inställt på nästa helg och många är sugna på seger.

Master Växus fick vi äntligen lite utdelning på sist. Hästen har visat en oerhörd jämnhet och nu har han visst spetsläge och då blir han svår att passera. Beanie M.M är en häst vi gillar och trots åttondeluckan blir han farlig att ignorera – han kan öppna ruggigt snabbt och han laddas. Conrads On Line är också jämn och säker. Hästen känns även han som ett spetsbud och om spetsen nås blir även han svår att rubba. Rysaren är S. J´s Photocopy som såg bländande ut sist. Kommer han inte för uselt till från sitt läge kan han avsluta sylvasst. Även Majesty Of Rock har god chans då han visat upp lite gamla jag i regi ”Finnen”.

Rank: A 1,8,5. B 7,10,4,6,9. C 2,3,11,12

Stora Systemet: 3675 Rader / 1837,5 Sek

1. 1,2,3,4,7,8,11
2. 1,2,6,7,9
3. 1,2,3,5,6,7,9
4. 3,5,11
5. 4
6. 4
7. 1,5,7,8,10

Lilla Systemet: 420 Rader / 210 Sek

1. 1,2,3,4,7,8,11
2. 1,2,6,7,9
3. 2
4. 3,5,11
5. 4
6. 4
7. 1,5,7,8
Lycka Till!