Temperaturen stiger sakta men säkert. Oslo Grand Prix i morgon med ett startfält väl så bra som en Elitloppsfinal. Innan det dock V75 på Solänget och det ser lite halvlurigt ut. Ett par stora favoriter finns det lite frågetecken på och vi har bra motbud.

Banan rapporteras fin och ska så förbli även om det skulle komma lite regn. Inga extra innerspår eller vinklade vingar.

Avd 1

Den stora favoriten Staro Dixiland har aldrig vunnit utanför Solvalla och vore dumt att inte sela emot när dessutom flera motbud har mycket fin form.

Cambell Ås ståtar med två raka V75-segrar och gjorde det kanon från dödens i kvalet till Kungakannan. Hästen lyser form och måste med. Growup får på nytt anfalla bakifrån och går bäst därifrån – räknas. Vi släpper inte heller Calvados Crane som har hysterisk from och kommer att laddas mot dödens tidigt.

Avd 2

Här streckade vi på så långt pengarna räckte och det slutade på tio streck.

Fördel för Elles W. Phedo och Yocca Boko som sett mycket fina ut på slutet och båda normalt är vana vid tuffare motstånd. Dragen är Highway To Hell, Pixel Chic och Mammamia Blågul. Den förstnämnde är i fin form men har haft mycket otur på slutet, Pixel Chic ska gå barfota runt om igen och gjorde det kanon på samma balans för två starter sen och Mammamia Blågul var klart förbättrad sist och har spetsläge. Övriga på lappen är Soldiers Memory som är svårbedömd efter vila, Bell som aldrig gör dåliga lopp, Naughty But Nice som är uppåt, Omelette som Berg säger är hans bästa chans och Action Wind Ås som är mycket snabb om hon får rätt rygglopp.

Avd 3

Gulddivisionen ser kul ut och lite extra med en häst om E. Mikko i ny regi. Hästen kommer med mycket fint rykte från Finland och Stig H låter så härligt nöjd med hästen.

El Mikko tror vi tar spets och körs där. Marshland ser ut att få dödens och då får han vara bra om han ska vinna. Bakifrån anfaller Yellow Eden och Infatti November som båda är väl så bra för att vinna ett lopp som detta.

Avd 4

Här tycker vi spelarna fullkomligt glömt två hästar som vi tycker är etta och tvåa i loppet.

Northern Spy var favorit sist på V75 efter ett fint genrep barfota runt om. Han hamnade dock illa till men gick bra ändå. Är han lika bra som i genrepet måste han kanonchans här från fint läge. Mended har ett hysterisk formtopp och har varit jättefin i sina två sista starter. Sist avancerade han tidigt till tät från spår elva och höll starkt. Han är dock bäst bakifrån och blir farlig med lite klaff här. Belgrado är nog bästa hästen, men är osäker och behöver visa mer innan han lämnas ensam på spelet. Light Dale ska gå barfota runt om för första gången – varning! Romeo Karsk visade sig vara en fin häst sist, men är nog ingen snabbstartare och riskerar dödens.

Avd 5

Vi tar två hästar i kallblodsloppet och tycker det räcker gott.

Mel Odin var mycket fin sist då han vann lätt efter bra resa. Han har blivit rappare barfota runt om och ska normalt ha god segerchans i ett sånt här lopp. Hibogubben fick ett rasande tufft lopp sist men höll trots det fantastiskt som målfotoslagen. Han är väl så bra som favoriten och det är positionerna som kommer att avgöra.

Avd 6

På lilla lappen spikar vi Nuntucket som gick mycket förbättrat barfota runt om sist. Han ska gå så igen och rapporteras än bättre i träning. På stora tar vi dock hänsyn till hans trista läge och tar med två roliga motbud.

Rebaval ska lättas i balansen och som han såg ut sist blir han farlig om han får effekt av skoningen. Midnight Passion gjorde comeback sist efter vila och spurtade storstilat efter smygare. Han såg smaskig ut och blev direkt en ”nästagångare i våra papper”.

Avd 7

Vi avslutar med en spik som blivit än mer klar efter två invändiga strykningar.

Bachelores Dream är en kämpe av rang och det visade hon med eftertryck sist från dödens. Nu är det spetsläge över favoritdistansen och vi tycker hon är huvudet högre än övriga här.

Lilla systemet: 720 rader / 360 Sek

1.2,8,9,10
2.2,4,5,6,7,8,9,10,14,15
3.2,3,10
4.1,4,5,6,9,11
5.3
6.9
7.5

Stora systemet: 5760 rader / 2880 Sek

1.2,8,9,10
2.2,4,5,6,7,8,9,10,14,15
3.1,2,3,10
4.1,4,5,6,9,11
5.3,6
6.6,9,10
7.5