Vi håller oss kvar i norr och denna vecka i Skellefteå. Fint väder och fina tävlingar ramar in dagen och det ser ut att bli fina tävlingar.

Spelmässigt är det lite favoritbetonat, men vi tycker oss ha två bra spikar som gör att vi garderar omgångens två största favoriter och faller de blir det pengar. Glöm ej open stretch!

Avd 1

Kadett C.D är stor stor favorit och hästen är bra, men möter dock en häst som vi gillar skarpt och vi garderar.

Love Force är en riktig häst och han har imponerat många gånger på svensk mark. Kan han köras sig till spets här kommer favoriten att få jobba hårt för havren denna gång. Det är dock alltid svårt att värdera lopp som dessa när hästarna fullt prepareras för Derbyt som stundar och ingen av kuskarna vill offra en start där för ett V7-lopp! Vi tror dock att trots att båda våra streck matchas för Derbyt är det någon av dessa som står som segrare.

Avd 2

Ett fint kallblodslopp som liknar kallblodskampen under Elitloppet på pappret.

Under Elitloppshelgen segrade Feseth Lynet på ett snyggt sätt och Hallsta Lotus kom aldrig in i matchen. Återigen har norrmannen spår invändigt och lovar svar när den stora favoriten kommer i spåren. Det kommer att bli en rafflande duell och båda måste med på lappen. Vi ska dock krydda systemet med Myllarfax som kommer att lifta med i ryggen på favoriterna. Näst senast bjöd hästen Hallsta Lotus bra motstånd från spets och visade att han är att räkna med i lopp som detta.

Avd 3

Även bronsdivisionen ståtar med en stor favorit som vi tycker är värd att gardera.

Legacy Kronos kommer från en imponerande dödens seger sist och gjorde sitt klart bästa lopp för Svanstedt. Vi gillar hästen, men tycker att han är bäst över kort distans och garderar med ett par roliga drag. Stallkompisen Jagger Broline vet vi att stallet väntar på och han tränar mycket bra för dagen. Han var chanslös mot favoriten sist, men när det släpper för honom kommer han att vinna många lopp – bra läge och låga streck lockar oss. Yosemite Boko är ingen snabbstartare, men kan få loppet via open stretch. Sist visade han gryende form i en snabb avslutning och kapacitetsmässigt är han i paritet med favoriten, men kanske mer distanasgynnad? Ozzy Ness är jämn och gör alltid fina insatser. Nu har han lite spetschans och gynnas om han når dit. Miljondraget är Marcus Topspin som har vunnit många lopp i norr under året. Efter en kortare formsvacka rapporteras han åter i full form och blir det kraftig körning har hästen en härlig avslutning.

Avd 4

Veckans roligaste spik kommer här serverad på sliverfat!

Zugzwang har inte direkt imponerat i sin karriär innan man ryckte skorna för tre starter sedan. Hästen släppte då till ordentligt och har sett mycket fin ut i framförallt sina två senaste starter. Näst senast vann han på ett imponerande sätt från identiskt läge som nu och sist hade hästen vunnit med tidigare lucka. Han är startsnabb och vi tror det är spets och lut som gäller här!

Avd 5

Klass I är jämt värre och vi streckar åtta hästar för att känna oss helt säkra.

Hästen som ser ut att få loppet är helt klart Order By Mackie. Hästen tillhörde kulltoppen förra året, men har inte fått till det fullt ut i år. Nu står hon med perfekt smygläge och det som vi ser det får hon ryggen på Zeuxis Hornline och med open stretch blir hon super farlig. Berghs häst måste även han räknas tidigt då vi tror han körs till spets. Han var bra i dödens sist. Jameson Broline håller Per Lennartsson som sin bästa chans, men vi blev mycket imponerade av hans andra häst, Igloo Skift, sist. Båda måste med då Lennarssons stall håller absolut toppform för dagen. Lotto Lavec vågar vi inte lämna utanför även om distansen är i kortaste laget. Hästen är stark som två och blir det tufft tempo gynnas hästen kraftigt. Daro Later blandar och ger och blir farlig att missa om han presterar som han är kapabel till. Hästen tränar bra och är understreckad här. Miljondragen är Night Love och Big Challenger. Båda är bra avslutare och nästan ostreckade.

Avd 6

Här slår vi ner nästa spik och det känns som självklar vinnare. Womanizer ståtar med en snygg rad och enda plumpen i den annars spikrak segerserie är fjärdepriset mot hästar som Rapide Lebel! Med startsnabba ryggar kommer han att komma igenom fint och få en bra resa – bra chans!

Avd 7

Långloppet är inte enkelt att lösa om man vill gå emot favoriten Nahar, vilket vi vill. Nahar är en stayer av rang och normalt ka han ha en mycket bra segerchans här. Han är dock hopplöst osäker tvingas Lennartsson köra på honom för att nå possition kan han hoppa när som.

En häst som vi vill varna extra för är Scargel som härdats i guld på slutet. Sist var han mycket fin och avslutade snabbt mot tuffa hästar. Han gillar distansen och är vårt drag i loppet. Real De Rabut står med dubbla tillägg och den kan strula för den starke fransosen. Hästen har dock fått upp snabbheten på slutet och kan kanske köras till dödens mitt i loppet och kan därifrån kontrollera loppet. Helge Palema är bra träningen efter vila och avslutar snabbare än många andra med rätt resa. Global Jacob har vi tjatat länge om och vågar inte släppa honom här heller. Hästen vinner inte ihjäl sig, men gör ofta bra lopp och snart sitter han där till glatt odds. Jackpot Gelj har tveksam form, men har gjort några topplopp när han vaknat på rätt sida genom karriären. Vid sunda vätskor är han en bra långdistansare och vi varnar kraftigt för att missa denna enprocentare! Vidare tar vi med tre jämna hästar till på start, Montana D.K, Lord Of Makkegård och Credit Tabac. Den sist nämnde brukar köras i spets har gjort några riktigt bra lopp från den positionen. Två andra skrälldrag för den som har råd är Simb Frizz ,som inte klarade resan sist, men har fin form och Niller som är jämn och säker.

Lilla systemet: 480 rader / 240 Sek

1. 6,10
2. 5
3. 1,3,6,7,11
4. 1
5. 1,2,3,5,9,10,11,12
6. 9
7. 5,7,8,9,10,15

Stora Systemet: 2640 rader / 1320 Sek

1. 6,10
2. 1,4,5
3. 1,3,6,7,11
4. 1
5. 1,2,3,5,9,10,11,12
6. 9
7. 1,3,5,6,7,8,9,10,12,13,15