Skellefteå denna vecka och ny chanser till många miljoner. Loppen ser som vanligt, när det tävlas i norr, ojämna ut och det är svårt att taxera vad norrlandshästarna verkligen går för. Problemet i våra ögon är att hästarna som alltid tävlar på norrlandsbanorna hela tiden möter hästar av skiftande kvalitet. Det blir svårt att värdera deras prestationer när de, som nu, ska möta hästar från banor där de hela tiden fyller upp loppen och där kvalitén är mer jämn.

Vi tycker oss dock ha hittat ett bra upplägg denna vecka och två spikar som borde vara huvudet högre än sina motståndare.

Tänk på att det är open stretch på banan och att den inte tål allt för mycket regn. Det ser dock ut att bli fint väder så räkna med valfri balans.

Avd 1

Inledningen ser ut att stå mellan tre hästar. Två är riktigt väl påpassade medan en måste med på kul info.

Favorit ska sprintmästaren You Bet Hornline självklart vara trots sitt dåliga läge. Hästen kan få loppet här trots allt då värsta motbudet Russel Hill säkert kan tänka sig att släppa spets och köra på snikspåret till slut. Men vår förhoppning är att Goop håller ut Berghs favorit och kör i spets vilket kan bli en härlig duell. Skrällen är Mr Jet Fior som denna gång lättas ordentligt. Från tunga järnskor till aludojjor runt kan göra många gynnsamma meter.

Avd 2

Här spikar vi utan att tveka Åkes fina Year One. Hästen fick ett helvitiskt lopp sist, men höll trots det mycket bra och slutade fyra. Nu möter han INGENTING och ska vinna detta hur lätt som helst.

Avd 3

Gulddivisionen lever inte upp till sitt namn denna vecka. Få hästar av tveksam kvalitet får dela på mycket pengar. Victory Love är vår förstahäst trots att det är debut i högsta klassen. Hästen är bra, men agerar ojämnt och det går inte att spika. D.J Seabrook pratar man om att köra barfota runt om här. Hästen har gjort sina bästa lopp med just den balansen och det för rätt mycket på honom. Han kan dessutom öppna snabbt och från rygg ledaren eller med ett bortfuskat halvvarv i spets måste han räknas. Go On Pale gör sällan ett dåligt lopp, men vinner å andra sidan inte så ofta. Han blir över från start, men i det lilla fältet kommer han hyfsat till ändå. Conrads Epilog vann äntligen sist efter att ha varit segerlös länge. Han kanske äntligen kan blomma ut och om nya tränaren Bergh hittat nyckeln är han bättre än han visar tidigare – skräll!

Av 4

Här tar vi ställning och försöker bedöma norrlandskusen Dead Wood som en riktigt bra häst. Han har imponerat i enkla jämn, men på ett sätt som gör att han mycket väl skulle kunna hävda sig mot betydligt vassare motstånd. Han är snabb ut och när västa motbudet fått bakspår måste han räknas som ett mycket bra spikförslag!

Avd 5

Här kommer hela Sverige att spika Hallsta Lotus och det må vara hänt. Vi är dock lite sugna på finnen A.T Eko. Hästen möter hela tiden de bästa i finland och har imponerat stort på slutet. Han är snabb ut och tränaren har lovat att han ska köras i spets så vi ser fram emot en härlig duell mellan Lotus och Eko. Vi vill dock även höja ett varningens finger för Feseth Lynet. Hästen besitter en ruggig avslutning och från perfekt smygläge och två favoriter som kommer att hålla ett hårt tempo vill vi varna för Feseth!

Avd 6

Här startar en stor favorit till i El Sueco. Hästen har en imponerande segerprocent och har visat att han kan vinna från alla positioner. Han spikas på lilla lappen, men med tanke på det tråkiga startspåret och risken för att bli hängandes från början garderar vi på stora.

Megastone Palema är en riktigt fin springare som dock har lite svårt att sätta nosen först när han möter kvalificerat motstånd. Vi tycker dock att han ryckt upp sig ordentligt på slutet och från perfekt smygläge måste han räknas. Livi Destiny är en riktig häst som med bättre spår absolut hade varit streckad likt favoriten. Nu har han dock läget emot sig, men vi hävdar att hästen är bra nog att vinna även härifrån. Molly Mcguire har stabiliserat sig på slutet och då visat prov på god kapacitet. Nu har hon ett bra läge och är dessutom startsnabb. Skulle hon komma till spets är det inte säkert att Bergh kan släppa då han ibland hetsar upp sig och det kan ställa till det för favoriten. Exceptionell Quse är jämn och säker. Från bra spår bör han vara med där framme. Blue April och Crusing Kemp har båda form för att skrälla.

Avd 7

Avslutningen ser även den lite knivig ut, speciellt när bästa hästen fått innespår och inte kan öppna. Vi garderar ordentligt.

Minos Vang är bästa hästen och kommer han ut smidigt från sitt innerspår blir det svårt för övriga. Samtliga kommer dock att göra allt som står i deras makt för att hålla fast honom och då krävs tur. Speed Demon Love är klart underskattad och är värd så mycket mer än fem procent på strecken. Hästen öppnar bra och ska optimalt balanserad här så pass upp. Lost Without You är oerhört kapabel, men har inte fått till det sedan han kom hem från sin frankrikeresa. Nu möter han enklare motstånd nu och ska räknas. Farming Way är en segervan finne som rapporteras träna mycket bra efter en plattmatch sist. Är som gången innan i from måste han ha chans. Roberto har varit mycket fin på slutet och utvecklats riktigt fint. Sist var han ute över lite för lång distans, men över medel biter hans avslutningar alltid bra. Glide Kronon har spetsläge och brukar göra sina bästa lopp just från spets. Sist vek han ner sig lite väl enkelt dock så frågan är hur formen är? Ludvig Palema är aldrig kul att lämna utanför. Hästen vinner sällan, men ibland gör han helt fantastiska lopp och från detta smygläge tycker vi att ett streck är väl investerade pengar. Simb Robitaille och Staro Cold Carat måste och räknas om formen infunnit sig.

Stora Systemet: 2268 Rader / 1134 Sek

1. 3,7,8
2. 8
3. 1,3,4,6
4. 7
5. 2,3,9
6. 1,2,4,5,7,9,12
7. 1,3,4,5,6,9,10,11,12

Lilla Systemet: 324 Rader / 162 sek

1. 3,7,8
2. 8
3. 1,3,4,6
4. 7
5. 2,3,9
6. 7
7. 1,3,4,5,6,9,10,11,12