V75-cirkusen drar vidare och stannar till i Skellefteå på lördag. Kontrasterna blir extra stora denna gång då loppen inte håller hälften så hög klass som under tisdagens extra-V75:a på Jägersro. Skellefteå bjuder på ojämna och riktigt färglösa lopp däe de bästa hästarna även dragit de bästa spåren. I våra ögon kommer utdelningen att bli låg och vi har bara lyckats skrapa ihop ett system på ynka 432 rader. För er som vill spela för mer så rekommenderar vi att dubbla upp i stället och hoppas på en ”flerbonge”.

Banan väntas dock bli bra och open-stretch kan ju påverka utdelningen om någon kamel får rygg på ledaren och råkar ha lite krafter över, men som sagt ovan så ser vi det som ganska otroligt.

Avd 1

Silverdivisionen är det enda loppet som håller hyfsat skick i omgången och det står mellan fyra hästar som höjer sig markant över resten.

Klar favorit blir naturligt Scargel efter sin makalösa uppryckning hos Timo Nurmos. Nu har han dock vilat ett tag och även matchats hårt över längre distanser vilket kan ställa till det lite över 2140 meter. Hästen är inte så snabb och kan bli sårbar om loppet går långsamt och avgörs på speed – vilket vi tror. Med på lappen går därför även G.Moll som är åtgärdad i musklerna och återkommer i ny regi. Hästen är snabb ut och går bäst i spets. Quantum Classic har fin form och kan gå riktigt fort under ett sistavarv. I det lilla fältet kommer han att få en bra resa och är inte borta här. Nicolas Cake ska inte heller negligeras. Hästen har vaknat till hos Finnen och har sett riktigt bra ut i sina sista framträdanden. Han är snabb som få är vårt drag i loppet.

Rank: A 4,8. B 7,2,6,3,5,1

Avd 2

Här spikar vi utan att tveka Lome Stjernen. Hästen slog mycket bra hästar sist och det lätt. Nu har han samma utgångsläge och möter hästar han normalt slår med 40 meter. Veckans klaraste!

Rank: A 11, B 12,7,3,10,8,4. C 6,9,5,1,2

Avd 3

Årets sämsta Gulddivision så här långt vinns av Bob Hope. Hans enda motståndare är Bobtail och hon står med bakspår och det avgör här. Vi spikar utan att tveka.

Rank: A 6. B 9,11. C 5,4,10,7,8,1,2,3

Avd 4

Med framspår hade vi spikat Bring Me Luck U.S som var urläcker sist när hon avgjorde från rygg ledaren. Hästen är vrålspeedig och kan vinna även med bakspår, men vi tar med två hästar till.

Staro Cold Carat mötte övermakten sist, men gjorde det mycket bra i skymundan. Får han överta ledningen har han goda möjligheter att hålla undan till seger. Nautical Notion har gjort det bra mot tuffa hästar på slutet och lever mycket på sin startsnabbhet. Här kan han komma åt ledningen trots åttondespår och det skulle vara roligt att se honom i spets. Tyvärr släpper nog Ulf Ohlsson för att få chansen via extraspåret, men även därifrån har hästen goda möjligheter.

Rank: A 10,4,8. B 7,9,5,6,1. C 2,3,11

Avd 5

Med bästa spåret ska Trotteur ha en mycket bra chans att leda loppet från start till mål. Hästen är dock inte helt rumsren och vi chansar på favoritfall och streckar två djur till.

Muscles Rose har utvecklats fint på slutet och sår riktig läcker ut is spets sist. Nu har han dock dragit sämsta spåret och det kan bli långt fram för Stig H:s häst. Vi ser dock en möjlighet och det om Öjje kör till dödens tidigt och tar match med favoriten, Draget i loppet är annars Badger. Hästen bar klart förbättrad sist när han gick utan skor på hovarna och samma balans är utlovad denna gång. Kul streck till ynka åtta procent.

Rank: A 7,12. B 3,4,10,2,8,11,6,1. C 9,5

Avd 6

I ett jämnt lopp över kort distans har spelarkollektivet gjort It´s A Face till favorit, vilket inte är rätt i våra ögon. Hästen må vara bra, men är osäker och klart starkare än snabb.

Från bakspår blir det inte så lätt för denna lite bökiga herre. Det kräver att han hamnar bra till från start för att han inte ska tvingas harva största delen av loppet i tredjespår. Vi plockar med tre hästar till som ska kunna vara med på linjen. Focus Ås är den med bäst chans. Hästen står perfekt till och är snabb ut. Han har gjort flera bra insatser på slutet och möter här sämre hästar än på länge – bra chans. Electrum är en annan häst som visat fin form. Hästtens tränare ligger lågt, men efter att ha sett hästens senaste framträdande är vi övertygade om att han har kapacitet att utmana. Draget är Allyhills Urania. Med två raka skrällsegrar har hon gjort sig förtjänt av ett streck på vår lapp. Hon har sett fin ut och visat sig vara både snabb och uthållig. Vi betalar!

Rank: A 2,9,4. B 10,3,7,11,12. C 6,1,5

Avd 7

Normalt sett skulle vi utan prut spika Einar Celeber som är av annat skrot och korn än övriga i loppet. Vi blev dock måttligt impade av hästens förra insats och vågar inte spika.

Vi tar även med G.Q Man som börjar hämta sig efter alla sina skador. I ny regi har han startats igång försiktigt och sist var han riktigt bra igen. Hästen ska ha god chans om Einar inte har full form. Sist med på lappen går Balett Sund som har kört onödigt passivt på slutet. Stig H har missat fina pengar och även en plats i Stochampionatet på passiva styrningar och hon får ta revansch här istället. Hästen är mycket kapabel och bra nog att gå runt dessa hästar.

Rank: A 6. B 4,9,10,3,7,2,1,5,11,8,12

Stora systemet: 432 Rader x 5 / 1080 Sek

1. 2,4,7,8
2. 11
3. 6
4. 4,8,10
5. 3,7,12
6. 2,4,9,10
7. 4,6,9

Lilla systemet: 432 Rader / 216 Sek

1. 2,4,7,8
2. 11
3. 6
4. 4,8,10
5. 3,7,12
6. 2,4,9,10
7. 4,6,9