Välkomna på nytt! Skellefteå är stället att vara å denna vecka och även om loppen inte ser ju som under Elitloppslördagen så är det ganska spelvänligt ändå. En stor, stor favorit som vi inte kan gå emot (även om han förlorat förr i samma position) och en spik som känns mycket logisk med rådande förutsättningar.

Formen känns annars uppåt och vi har höjt snittet rejält på slutet även om vi inte blivit speciellt rika på det. Men hårt arbete gäller och det kanske är vår tur idag…

Avd 1

Dude Kemp kom ut som en helt annan häst sist än mot för två gånger sedan. Han blåste till piken och därifrån vann han okörd och med tillsynes massor med krafter kvar. Vi är övertygade om att han gör om detta och han är veckans mest solklara spel.

Days Of Glory är snabb nog att pila förbi favoriten från början, men då hon vill ha open stretch kvittar det och favoriten sitter i ledningen i första sväng.

Rank: A 3. B 5,7,2,10,1,4. C 9,11,8,6

Avd 2

Vi höjer upp Scargel som bösta hasten I loppet. Hästen skulle ha minst ett par hundra tusen till på bankboken om inte skador och med det följande galopper satt stopp. Han vinner nog detta felfritt.

Bakom tar vi med fyra djur som gör upp om havret om vår vinnare sviker. Hammras Isac har spurtat riktigt fint på slutet och kan få ett riktigt fint lopp från detta läge. Även Pick ´n Pay står med bra förutsättningar och bra form . God chans om spets nås. The Champ är ok med bra läge och Jean Doble är bra med ok läge så båda går med.

Rank: A 10. B 8,4,5,1,9,3,11,2. C12,6,7

Avd 3

En i våra ögon rumphuggen gulddivision där en häst som Hot Tub är totoalt överstrckad. Hästen går bara under sadel och han matchas uteslutande mot Frankrike, så han går bort som jag på kalas.

Vi är även tveksamma på storfavoriten Robis Ingo. Han såg överspänd ut sist då han höll på att pulla bort segern över korta häcken. Denna gång är det ett halvvarv längre och det gynnar inte om han är som sist. Han har chans om han släpper ledningen, men annars kan krafterna ta slut för tidigt. Vi varnar för Face The Evil som höll på att tugga ner DJ Seabrook sist från dödens, Flying Herkules som Nuroms snart måste hitta nyckel till, Lugdunum som kom bort sist och Regent Royal som kanske är den som får överta från favoriten och han är bra från spets.
Rank: A 8,11,3,7,4. B 5,1,2,12. C 6,9

Avd 4

Här tar vi bort de två mest streckade hästarna. Love var inte bra sist. Han kvävde sig, men såg sämre ut än vanigt. Mjölner Turbo fick det kört i halsen sist och här är det för många att runda från uselt läge.

Myllarfax är på tårna för dagen och har springspår på tillägg. Han kommer hamna bra till och är första häst för oss. Aldermarin står lite byngligt på det, men gick bra mot Faxen sist. Lättare emot och nästan ostreckad. Järvsö Jo och Voje Fax är båda jämna och bra. Båda står bra inne i loppet och har goda möjligheter med fina resor.

Rank: A 9.13. B 6,8,12,14,7,15,11. C 4,10,5,3,2,1

Avd 5

Ett jämnt klass II-lopp där starten känns avgörande. Håller Örjan upp täten från innerspår kan det vara spets och slut. I övrigt finns flera som känns klart streckbara och i tror på det sista scenariot.
T.M Avenue har varit riktigt vass på slutet. Läget är dock inte av godo och han får stå tillbaka lite i tipsen. Distansgynnad är Veikko Honrnline som gått bra bakom bättre hästar än såhär på slutet. Hästen känns stabil och går iväg från det tråkiga läget. Kick Party är på gång och springspår gynnar kraftigt, Borderline gick bra i dödens sist och går framåt med loppet, Welat Boko är under utveckling och kommer snart att springa mot de bästa stona. Alla går med på lappen. Glöm ej Deliberate Boy som var gudomlig på Lindesberg för två starter sedan. Sist körde lärling och han körde sämre än jag gjort så glöm det.

Rank: A 4,9,1,3,6, B 12, 7,8,11,2,5,10

Avd 6

Här kommer nästa spik. Nightbreed har alla förutsättningar att få det lopp Herr Lindblom önskar. Hästen ör kvick ut, men även speedig så väljer han att köra i piken eller släppa till Mutola Bob så tror vi han vinner oavsett. Bra spel i alla väder.

Mutola Bob är värst emot, men hon är i våra ögon bäst över sprint så hon får inte plats på vår bonge.

Rank: A 2. B 5,6,10,11,1,4,12. C 3,7,9,8

Avd 7

Två lösningar finner vi här. Antingen kommer Bob Hope ut och då är det slut, eller så sitter han fast och då vinner någon annan!!! Logiskt va?

Han hade varit en spik i alla lägen om inte Ryan Trot varit med. Ryan går inte att svara och det kan innebära att favoriten blir kvar invändigt. Vi är inne på att samtliga försöker hålla fast Bob invändigt och garderar med några rysare. Dandie Palema är matchad inför loppet och möter lättare djur nu än på slutet. Yankee Challenge såg ut som en halt hare sist i sin comback, men man ska ta med sig att en man som Stig H inte tar ut honom om han inte skulle vara kry det har han för mycket heder för. Hästen är i alla fall mycket kapabel. Vi kan inte heller utesluta Western Heikant som utvecklas stadigt hela tiden. Han kan få rätt ryggar på slutvarvet och då blir han farlig.

Rank: A 1,5. B 8,11,12,6,3,7,4. C 2,10

Stora systemet: 3500 Rader / 1750 Sek

1. 3
2. 1,4,5,8,10
3. 3,4,7,8,11
4. 6,8,9,13
5. 1,3,4,6,7,9,12
6. 2
7. 1,5,8,11,12
Lilla Systemet: 420Rader / 210 Sek

1. 3
2. 4,8,10
3. 3,4,5,8,11
4. 6,8,9,13
5. 1,3,4,6,7,9,12
6. 1