Hej travvänner! Romme denna vecka och fina travtävlingar väntas. Väder och vind har pendlat i veckan och nu verkar det till slut ha bestämt sig för att bli bra till tävlingsdagen. Jag har samtalat med min kontakt på banan och han är säker på att det går att köra barfota runt om. Kylan som väntas gör inget och i värsta fall kommer man att salta lite och banan kommer att bli fin.

Loppen ser jämna ut, men det känn som att vi har spikarna klara och det löser mycket! Tänk på att det är vinklad vinge på Romme, men inget extra innerspår.

Avd 1

Inledningen är i våra ögon det mest svårlösta loppet och vi kommer att ta fram den stora penseln direkt. Vi önskar vi hade kunnat lösa det på annat sätt då de flesta kommer att göra som vi.

Det är inte ofta vi väljer att fega, men nu känns det som det enda rätta – så vi tar alla 12 djuren! Som lite vägledningen vill vi varna kraftigt för ett par kantbollar som är ett måste för er som inte måla på så stort som vi. Blanc De Blancs har formen fullt på topp. Sist blev hästen generad och hoppade, men gick 14 i 2000 meter och såg mycket fin ut – stormvarning! Long Night varnar Melander för och har så gjort i några starter. Hästen har inte fått några snälla lopp och får hästen det nu blir han mycket farlig. Atomic Rapida har utvecklats hos Witasp och möter lättare hästar än senast. Ska gå barfota bak på nytt.

Avd 2

Här gör vi tvärt emot inledningen och spikar. Herr Svanstedt har stallet i enorm form för dagen och som ni säkert vet vann karlen sju lopp i följd häromdagen. Nu tar han ut kapable
Jolene Af Solnäs som står fint på det och möter ljumt motstånd. Årsdebuten löstes på fint sätt och hon är säkert än bättre nu – i alla fall som träningsrapporten låter!

Avd 3

Vi spikar vidare och väljer att tro på Yarrah Boko. Hästen har varit ute och tävlat i Europa på slutet och sist kom verkligen utdelningen då hann vann i makalöst fin stil på en topptid. Tränare Andersen vill verkligen vara med i Olympiatravet och har vässat hästen extra i veckan!

Avd 4

I fjärde loppet känns tre hästar fullt tillräckligt. På lilla spikar vi New Royal som har årsdebuten avklarad och dessutom känns mycket rappare efter en kastrering i vinter.

De två övriga som absolut inte är chanslösa, men väl står med sämre läge, är Super Karma och Nordic Viking. Super Karma är nog väl så bra som vår förstahäst, men spår 12 är aldrig roligt och det är flera mindre vassa ekipage som kan vara vi vägen. Nordic Viking har tagits lugnt av Svanen, men det är en mycket fin häst säger vår kontakt i stallet. Det är inte säkert att hästen är redo att vinna på V75 från spår elva redan nu, men med den form stallet visar för dagen måste hästen med vid gardering.

Avd 5

Isbjörnsloppet är ganska lågklassigt denna gång och vi har studerat det lite extra för att om möjligt få med någon kantboll som övriga experter inte orkat jaga fatt i.

Det går inte att hoppa över hästar som Rino Dox, Elling och Flex, men de är ojämna alla tre och det kan löna sig att ta med några fler. Krusen blev vi impade av näst senast när han krossade allt från dödens. Sist var han bra med och står bra inne i loppet. Faxtindra får Erik i jollen och han brukar förvalta sina styrningar för Persson när han sitter upp – pass på! Adrigo har varit finfin på slutet, men möter lite tuffare hästar här. Känslan är dock att hästen kan ännu mer och är vårt drag i loppet! Vingbo Stjärn är härdad och med rätt resa är han mycket speedig. Örjan upp och vi varnar kraftigt om han får rätt ryggar!

Avd 6

Här känns det som att True Advantage är väl stor favorit och det är ett måste med gardering. Hästen var bra sist, men fick husera fritt i spets och det känns som att det finns några som kommer att bjuda upp till dans här!

Stormvarning för Going Southwind som åter startar i sulkylopp. Hästen är mycket kapabel och har fått ett helt annat psyke efter att ha startat i monté under sista halvåret enligt stallet och han vann sist han startade med sulky! Aloe Vera är en märr som mycket väl kan slå dessa hingstar. Hästen är tvårspeedig och står med kanonläge – varning! Friction är ojämn och det gör att han ofta betalar mycket bra när han väl vinner. Folk glömmer snabbt och nu är han dåligt streckad trots att han var godkänd från spår 12 sist – kanonbra vid vinsten! Inhibited är kapabel och har nu två lopp innanför västen. Som vanligt brukar Melanders hästar behöva flera lopp efter vila innan de presterar som bäst och det kan mycket väl bli här. Ekets Patrik är grym med rätt resa och en procent på Nero Capar är ett skämt – hästen slog Natural Wonder näst senast och det är bra gjort. Conrads Fredrik går med från fint läge, Jaguar Ruda är jämnheten själv och Frenchise satt fast med krafter sist.

Avd 7

Avslutningen kan man välja att göra enkel genom att spika Famous Fayline som vi tror hade vunnit sist om han inte hoppat av ren friskhet när han skulle avgöra. Vi fegar dock lite och tar med några till som kan överraska.

Nino Couger går åter igen Oscar Nilsson bakom spakarna och det är då hästen gått som bäst – pass upp! Peak låter Lähdekorpi onormalt nöjd med och hästen är enda anledningen till att han reser till Dalarna enligt uppgift! Francais Du Gull gillar vi och hästen borde vara ännu bättre nu med två lopp i kroppen och nu åter med skor då hästen blev för lätt sist. Global Money har, för sin del, det sämsta spåret som är möjligt. Hästen riskerar att bli fast, men är annars en blivande topphäst. My Samba gillar vi och går med från fint läge som sistahäst.