Välkomna till spelaspel.se och veckans V75-analys. Det har varit några svåra omgångar på slutet och vi känner att det kan fortsätta så även denna gång. Värst för spelarna nu känns som vädret kan bli. Det ska regna under tävlingsdagen och då blir Rommes banan alltid hård. Påpassade hästar om Nu Pagadi, Caballion och Rigel Odin är inte gynnade om så blir fallet. Håll koll på vädret innan ni lämnar in!

Vinklad startbilsvinge tillämpas, men annars är det vanligt trav som gäller!

Avd 1

Här blir Caballion stor favorit och det är att förstå då hästen är mycket bra. Vi känner dock att hästen har hoppat i tre av sina fem senaste starter, och har dessutom ett dåligt läge, vilket föranleder god chans till favoritfall.

Vi vill höja Le Cannibal ordentligt här. Hästen fick en tuff inledning i tredjespår fram till dödens sist och var den moraliske vinnaren i loppet. Hästen blir bättre och bättre och hårdare och hårdare för varje start och han kan mycket väl slå favoriten då det lyser form om honom. Vidare gillar vi Alandias Karisma som gått fint på slutet och sist kördes mycket passivt. Nu har hon ett passande smygläge då hon är mycket snabb i benen och med lucka lever alla farligt – jättedraget! Vidare vill vi inte heller släppa Lass Inspiration som har toppform och dessutom kommer från ett stall i flyt. Vi tycker hästen är bäst i ledningen, men går även bakifrån.

Avd 2

Här spikar vi en häst med skön vinnarskalle och fint läge – Hat Trick Kemp! Hästen har hela 70 procent i vinster och den infon som kommit från stallet borgar för ett kanonlopp. Sist kördes han lugnt med tanke på loppet här och gick mycket snabbt från sistaplatsen in på upploppet. Vi tycker hästen ska ha bra chans att vinna i detta gäng!

Avd 3

Med risk för att få stå med dumstruten på i eftermiddag garderar vi omgångens största favorit, Nu Pagadi. Normalt ska hästen vinna loppet nio gånger av tio, men nu är det inte normala förutsättningar då hästen inte funkat i mer än ett lopp i år. Banan blir dessutom hård som det verkar och vi tror det missgynnar Stig H:s häst.

Vi tar med Global Investment som spurtade mycket förbättrat sist och Neo Smed som har varit grym på slutet, bortsätt från senast då hästen rest dåligt.

Avd 4

Här hoppas vi att det blir den härliga körning som går att skönja i listan. Två hästar som kör om spets och loppet öppnar sig för skräll!

Outlaw Merci har laddats för detta lopp länge och ska gå utan skor runt om här. Hästen ska enligt stallet svara storfavoriten, Mellby Sambuca, och det lär gå undan från start. Vi vill varna särskilt för två hästar som är mycket bra och som båda gynnas av hård fart: Parkin verkar vara en riktig klassklättrare som radar upp vinster i bra omgivning. Hästen har dåligt läge, men är stark som få och måste räknas här. Opal Hall är nästa måstehäst och han vinner lopp när som helst. Sist gick han som ett skållat troll upploppet ner och vi gillade det vi såg. Miljondragen är Ego Sånna som har kanonläge och Calvados Yankee som satt fast med vinnarkrafter sist på V75.

Avd 5

Efter att har kollat på Nordblommas senaste lopp om och om igen ser vi inte hur hästen ska kunna förlora loppet. Det må vara många att runda, men hästen springer dubbelt så fort som övriga sista halvvarvet. Motståndarna får nöja sig med en förkylning från vinddraget när Nordblomma blåser hela gänget via 18 sista 700 meterna!

Avd 6

E3-finalen är ett fint lopp där det redan nu kan skönjas några blivande kanoner. Luddes hästar är som vanligt glänsare och ska ha bra chans, men det finns några bra drag som kan överraska.

Obey Kronos var fin i sitt kval och vann lätt utan att anstränga sig. Men mest imponerade hästen när han var tvåa efter topphästen Brad Du Veluwe näst senast. Han är stark och kommer att vara långt fram här. Orion Kronos är nog bästa hästen i loppet, men han är lika snurrig som min mormor. Sköter han sig har han visat att han för mos av hästar som exempelvis Rusty Dust som är favorit i skrivande stund. Rusty Dust ska med på lappen, men är i våra ögon en tveksam favorit. Skrällarna är Fritiof Piraten som ska gå barfota runt om och troligtvis tar spets och även Prawns som såg mycket fin ut sist och dessutom ska lättas i balansen.

Avd 7

Avslutningen präglas helt av hur Staro Divine sköter sig. Hästen springer som på eld varje gång och det kan inte bära hur länge som helst. Vi garderar och tror övriga synar henne rejält här.

Vi streckar alla men vill varna lite extra för Pitch Command och El Sueco som båda är klart uppåt i form. Båda har, för sin del, passande lägen och vi tycker de har hårdheten för att vinna tuffa lopp som detta. Miljondragen är Zjanti River som vi varnade för sist och Marshal Hackstable som tränar mycket bra för dagen!

Lilla systemet: 504 rader / 254 Sek

1. 6,7
2. 5
3. 1,2,10
4. 1,2,4,5,7,12
5. 13
6. 3,8
7. 1,2,3,4,5,9,10

Stora systemet:

1. 2,6,7,9
2. 5
3. 1,2,10
4. 1,2,4,5,7,12
5. 13
6. 2,3,6,8,10
7. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11,12