Hej igen! Nya fina chanser att bli rik idag och även om det har varit svårt att vara V75-lirare på slutet så är det bara att borra ner huvudet och komma igen. Spelar ni inte kan in inte vinna!

Denna veckas omgång såg i början av veckan mycket svårlöst ut. Det var ett enormt förstasystem som jag satte ihop och det gav mig några nya gråa hår inledningsvis. Men naturen har sin gång och en hög med strykningar har gjort att systemet nu artat sig till perfektionism – jag tar det som ett tecken!

Romme är det som gäller denna vecka och det bjuds på fin bana och vinklad vinge.

Avd 1

Här passar det gamla goda uttrycket ”bara galopp emot” in på vår spik. Från ett snävt femtespår måste Haraldinho tas varligt från början för att sedan bara köra sig till pik och stanna där resten av loppet. Som hästen såg ut sist, efter att ha fått elak press av Kaffir Face, kan jag inte se honom förlora!

Avd 2

Här är det mycket snack om Åke och Braås Palema. Hästen verkar ha växt i sin stora kropp och segern senast var klart positiv. Distansen är dock ett frågetecken och det blir gardering.

Diadem Brodda är vårt drag i loppet. Sist fick hon gå för tidigt i spåren och tröttnade av förklarliga skäl. Hästen är oerhört speedig och får hon luckan till slut så går ingen säker. Mountain Dew är annars hästen med högst klass i loppet. Det är dock inte enkelt att stå med två tillägg på de snabba sommarbanorna, men är det någon gång det går så är det över lång distans. Vi slänger även med Rania som nu återigen går med optimal balans från samma läge. Nästa roliga och även troliga drag är Pixel Chic. Hästen har alltid lovat mycket, men inte blommat ut. Hästen kördes barfota runt om för första gången sist och det slutade med seger. Hon såg rappare ut och höll farten bättre än tidigare. Det blir samma balans nu och det ser kul ut. Elles W. Phedo måste med även hon. Hästen gick en snygg repa i spåren sist i ett femtonhästarslopp och var knappt slagen. Hon står bättre på det här och ska kunna dyka upp på fotot. Vi slänger även med två formtoppade tokskrällar som står bra på det i In Session Broline och Miss My Money. Den förstnämnda gynnas av distansen och Miss My Money är speedig.

Avd 3

Guld är oerhört jämnt denna veckan och speciellt som de bästa hästarna fått de bästa lägena. Det kommer dock att köras friskt från start och det kan bädda för någon halvskräll!

Yield Boko är favorit och ska så vara. Sist fick hästen inget grepp på den lösa banan och det är enligt Nurmos bara att glömma. Nu tränar han bra och ska laddas för spets. Skulle han komma förbi de invändiga måste han ha mycket bra chans. Reven D ámour gillar vi och hävdar lite elakt att han kunde haft det dubbla i plånboken om han varit hos en bättre tränare. Han brukar öppna kvickt, men han har inte öppnat lika bra från innerspåret. Det kan bli svårt att svara Nurmos häst och då blir det trångt för ”Räven” – kommer han loss räknas han alltid. Rakas såg ut att ha övervintrat bra i sin debut. Nu har han det berömda loppet i kroppen och måste räknas så hans avslutning alltid biter. Calamara Donna är alltid som bäst i när hon har ett eller två lopp i kroppen efter vila. Förra året gjorde hon en fantomprestation i sin tredje start och slog sånär Maharaja från bakspår. Hon såg fin ut sist som fastlåst och ska räknas. Hilda C.D kanske är ett idiotstreck, men hon är så förbannat bra när hon funkar och det har inte folk fattat. Hon ska gå med skor denna gång och det gör henne mindre osäker – miljondrag. Vi betalar även för Rutger Raket som är hästen som kommer att profitera på ett eventuellt för högt öppningstempo.

Avd 4

Här sätter vi ner foten och sparkar ut favoriten Zizou Boko från systemet. Hästen är segstark och allt annat än gynnad av sprinterdistans. Det finns mycket bättre streck här.

Vi blev imponerade av Muscles Spirit sist då han var toppbra från dödens. Nu har han vilat lite, men tränar bra och han kommer att bli bra den här pållen. Daro Later gick förbättrat sist och måste ha mycket bra chans om han når spets här. Hästen är kvick och placeringssäker och måste med. Monte Major är en rejäl häst som såg riktigt fin ut vid seger i sin årsdebut. Då gick han i spets, men har visat att han går även bakifrån och är han ytterligare bättre nu måste han räknas tidigt. En helt bortglömd springare är Donald Duck Tooma som normalt är snabb ut och gynnas av distansen. Sist var hästen sjuk, men gången innan var han knappt slagen av en viss Joyland Park och några djur av den kalibern är inte med här!

Avd 5

Här är nästa favorit som bara måste fällas i Bongsbofax. Hästen har bra, men bäst över sprinterdistans.

Hibogubben är värst emot och står distansen bättre än favoriten. Hästen har dessutom öppnat säsongen på ett lysande sätt och ska räknas. Björligfax är skrällen i loppet. Han har haft problem på slutet och galopperat, men nu ryktas det om att hästen är åtgärdad och tränar bra – skräll! Dino Dox måste även han med. Trots två tillägg är han inte borta då han är stark som en björn.

Avd 6

Här tycker vi att Vincent Du Ling är den klart bästa hästen och normalt är vinnaren. Han fick dock flera tunga lopp i våras och det satte sig i benen på honom och sist var han inte fräsch. Nu återkommer han efter lite vila och är han tillbaka i form blir han svårslagen.

Värst emot är Cayenne Käbb som trots sin skuttiga gång är en skjutare. Han var mycket fin i årsdebuten från dödens och gynnas av att gå i ryggar vilket blir troligt här. Alvena Nonstop har hysterisk from och det är synd att han fått sånt trist läge. Vi har väntat på hästen och trots läget vågar vi inte lämna honom utanför. Last Speed Laday kommer med fint rykte från Norge och kan enligt tränaren en låg 12-tid vilket bör räcka långt. Utan att vara helt säkra har vi lite svårt att se det då vi kan hästen sedan gammalt, men vågar inte chansa bort honom. Mockasin har full form och bra spår. Kommer han ner i banan har han en speed som kan räcka hela vägen. Marshal Hackstable har vi tjatat om sedan combacken februari, men hästen har inte fått vinna. Nu har han sämre förutsättningar då han inte är någon sprinter, men med hans höga kapacitet måste han räknas även här.

Avd 7

Vi avslutar som vi började med en spik. Sedan strykningen av Sanity blev det enklare av ta ställning för Kejser K.D som föga missar spets här. För två starter sedan slog han Tinita Love och det är en fin skalp. Kommer hästen förbi I Saw You utan att det kostar skjortan så tycker vi vägen ligger öppen för en enkel seger. Värst emot är Chimall T.T, men hästen brottas med en årsdebut och Fredde med bekymmret att om han vinner nu går han ur silver och tvingas gå ut i guld för att få ett lopp innanför västen innan finalerna på Solvalla. Vi tror han kör avvaktande från början och kommer in som god trea i mål lagom inom utan att gå ut klassen…

Lilla systemet: 768 Rader / 384 Sek

1.5
2.1,2,3,5,9,12,14,15
3.1,2,3,4,6,8
4.5,6,8,9
5.6,7,9,13
6.2
7.4

Stora systemet: 4608 Rader / 2304 Sek

1.5
2.1,2,3,5,9,12,14,15
3.1,2,3,4,6,8
4.5,6,8,9
5.6,7,9,13
6.2,3,4,5,10,12
7.4