Vintern har nu slagit till ordentligt i vårt rike och kylan håller i sig över helgen som det ser ut. Romme är inte undantaget och det ser ut att behövas brodd bak för samtliga på lördag. Det bäddar för ytterligare spekulationer för oss spelare och vi kommer att gå hårt på att försöka fälla barfotafavoriterna med denna vecka.

I övrigt är det vinklad vinge som gäller och inga snikspår att oroa sig för…

Avd 1

Vi garderar här på stora lappen, men väljer att gå på singelstreck på lilla. Monster Drive visade upp en hysterisk startsnabbhet sist när han tog spets från spår åtta för att sedan på stryk på linjen av
spurtkanonen Conrads Garland.

Från spets säljer han sig dyrt här och har mycket bra chans.
Motstånd saknas dock ej och vi har några roliga djur som vi tycker har bra chans om vår tipsetta sviker. Rocky Race var felbalanserad sist, men gjorde trots det ett bra lopp från svårt läge. Nu har han bättre läge och är dessutom kvick ut. Oliver Twist har stångats mot Finlands bästa hästar tidigare, men är sedan sista starten i regi Lähdekorpi. Han imponerar på tränaren i jobben och ska inte negligeras här! Scargel har återigen fått ett trist läge, men har kapacitet att vinna trots det. Han var lopp i kroppen och är oöm för positionerna – räknas tidigt. Väserbo World är nog hästen i loppet som gynnas mest av årstiden och banunderlaget. Han går som bäst under vintern och har matchats för just detta lopp en tid – vi blir inte förvånade om han är vinnaren i loppet. Karbo Cake har full form och måste med precis som Rano som är klart mycket bättre än raden. Miljondraget är Lage som är ojämn, men såg riktigt vass ut sist som tvåa bakom Sharapova.

Avd 2

Vi tar här fram yxan och försöker fälla storfavoriten Hallsta Lotus. Hästen höjde sig flera stepp förra året när man började köra BRAFOTA! Det kan man med stor sannolikhet inte göra denna gång vilket föranleder en god chans till favoritfall.

Vi vill varna speciellt för Myllarfax. Hästen är okänslig för banunderlaget och går alltid med skor. Nu har han god spetschans och vi tror han blir en svår nöt att knäcka för storfavoriten. Med Myllarfax i ledningen och Hallstalotus i dödens så kan Feseth Lynet vara hästen som får loppet. Han är väldigt spurtstark och skulle det bli onödig körning där framme tror vi han är snabbast av övriga upploppet ner.

Avd 3

Även här måste vi sticka ut hakan och varna för att favoriten är betydligt sämre med skor, och allra helst med brodd, än barfota. Iceland får inte vara mycket sämre för att rå på hästarna runt omkring och vi tycker att en gardering är på sin plats.

Yanantin Boko kommer med stor sannolikhet att få loppet här. Med Iceland i spets och Triton Sund på utsidan så liftar han med i rygg på dessa med god chans som följd. Hästen har dessutom visat sig gå bra med skor till skillnad mot båda ovan nämnda. Triton Sund måst även han med då han brukar vara som bäst några lopp innanför västen. Nu blir det dock skor och det är ett litet minus, om än inte lika stort som för favoriten. Draget i loppet är annars Acclaim som är en riktig vinterhäst. Han brukar skörda stora framgångar under vinterhalvåren och hans comeback sist var smaskig att se!

Avd 4

Här kommer första spiken för oss. Vi är medvetna om att hästen inte är helt rumsren i voltstart, men hans lopp sist var av bästa märke och vi tror att Lähdekorpi hittat rätt med hästen nu. Han ska ha kanonchans vid felfri avgång!

Avd 5

Lärlingsloppet är inte helt lätt att bena ut då loppet helt saknar hästar som sticker ut. Vi hamnade till slut på fem hästar och känner att det räcker för oss.

Ninepoints Avalon har visat upp en god jämnhet och ändå vunnit tre av åtta starter. Sist vek han ner sig från spets, men fick en god tid och den räcket gott i detta gänget. Pion Zet har chans på spets här och det kan vara lösningen på loppet om det lyckas. Hästen har gjort det ok på slutet och även om hon inte vunnit tidigare så känns det som att seger nummer ett kommer allt närmare. My Golden Key är jämn och säker, men föll helt ur sist från dödens. Det blir ett lugnare upplägg nu och då kan det bli svårt att hinna fram till hästarna på start, men ska med på sin fina kapacitet. Wakeup Isa Bella vill vi varna lite extra för då hästen är klart bättre än raden. Hon är stark och rejäl på alla sätt och får hon vara en rygg att gå i på slutrundan måste hon ha chans här. Skars Hanna blir sista hästen på lappen. Hon är bättre än vad många tror och kommer hon iväg från sitt springspår hamnar hon bättre till än sina värsta konkurrenter på tillägg!

Avd 6

Nästa spik slår vi ner här.

Putte Toppline var lite seg efter en månads tävlingsuppehåll och får inte mer än knappt godkänt. Nu rapporteras han träna väl mycket bättre och får dessutom Örjan som chaufför här. Normalt är han huvudet högre än sina motståndare, frånsett Cash Is Fun Zaz som är bortlottad, och måste ha mycket bra chans här!

Avd 7

Avslutningen ser svårlöst ut och det är ett mycket jämnt lopp. Vi streckar så mycket tygen håller och hoppas på en god skräll.

I Saw You gillar vi och hävdar lite elakt att han skulle kunnat ha tre gånger så mycket pengar på sig i annan regi. Hästen är dessutom snabb ut och skulle han komma förbi Sundsvik Saigon från start ska han ha mycket god vinstchans. Desamma gäller för Sundsvik Saigon om han lyckas svara ut Lindbloms häst från start. Hästen är bättre än han har visat på slutet och brukar gå bra i spets. Ladies Man är stark och rejäl. Han går bra på underlaget och har bra form – måste räknas. Global Limousine möter oftast de bästa i kullen och gör sällan bort sig där. Nu går han ner lite i klass och måste räknas på sin hårdhet. Mountain Dew satt fast med vinstkrafter sist och verkar aldrig tappa from. Hon är okänslig för underlaget och ska räknas torts att hon möter hingstar nu. Carambole P oftast underskattad och likaså nu. Han är kuskförstärkt ni och kan bli en obehaglig överraskning för både motståndare och spelare. Staro Dynamite har sakta men säkert höjt sig och har likt Global Limousine alltid mött hårda kulltoppar. Nu står han lite illa till, men har visat sig gå bäst bakifrån och med lite flyt på vägen måste han räknas till skrällarna.

Stora systemet: 3360 rader / 1680 sek

1.1,3,4,6,9,10,11,12
2.6,9,12
3.1,4,6,10
4.4
5.5,7,10,12,14
6.8
7.1,2,3,5,6,7,11

Lilla systemet: 420 rader / 210 Sek

1.6
2.6,9,12
3.1,4,6,10
4.4
5.5,7,10,12,14
6.8
7.1,2,3,5,6,7,11