Så var det dags för jackpot på nytt på V75. Runt 40 miljoner ska delas ut till en eventuell ensam vinnare. Omgången ser dock inte ut som en 40 miljoners chans, men med lite fälleben för ett par av favoriterna så kan det blir fina pengar ändå.

Vi har även en nyhet som smakar mumma för oss som vill ha mycket deg. Numera går det att satsa på att enbart få utdelning vid full pott och skulle det inträffa så får man hela två och en halv gånger normala utdelningen. Ett helrätt tilltag från ATG:s sida.

Romme står som värdar för jackpotomgången och banan ser ut att bli bra. Man har lagt på ett nytt ytlager och valfri balans utlovas, inget extra spår och rak vinge.

Avd 1

Här ser Magic Space ut att bli väldigt stor favorit och det är nog med rätta. Hästen har vunnit sex av sju lopp över korta häcken och som han såg ut sist ska han ha bra chans oavsett resa.

På lilla lappen spikas han, men med tanke på bakspår över kort distans så garderar vi med två hästar som har betydligt bättre lägen. Little Rainbow är snabb ut och kommer att få rygg på startkanonen Ryan Trot. Den i sin tur kommer att luckra upp fältet då han bara har ett läge – full fart. Little Rainbow kommer därför att få lucka med garanti och han är som bäst med just dessa lopp. Junction är även han ett måstestreck för den som garderar. Hästen fick ett fint lopp sist, men det tog tvärstopp mitt på upploppet när ledaren galopperade. Han fick starta om från noll och kunde ändå spurta vasst till tredjepriset – se upp!

Avd 2

Här streckar vi tre favoriter och tre riktiga skrällar. Loppet är jämt och det blir många att runda för bakspårshästarna.

Vår första häst är Any Joy som gjorde en mycket fin årsdebut sist. Hästen fick en fin resa men avgjorde på två steg och vann med mycket krafter kvar. Svanen är mycket nöjde och vår kontakt i stallet säjer att det är bästa chansen i omgången. Izara är även det ett måstestreck. Hästen såg mycket förbättrad ut första barfota sist som fastlåst. Nu har hästen perfekt läge och är startsnabb. Från spets ska det vara en riktigt bra chans. Sweet Circle gjorde processen kort med motståndet sist. Hon rundade enkelt ett kvalificerat motstånd och då som nu ska sommarbalans användas! River De Liton spikade vi sist och hon var bra. Nu är det på nytt Westholm i sulkyn och med många att runda rankar vi ner då han inte är skogens vassaste tagg i jollen. Jätterysarna är Starobrno och Elles W Phedo. Starobno gör debut i ny regi och måste räknas på sin fina grundkapacitet. Det är en riktigt fin häst som inte fått till det hos sin tidigare tränare – stormvarning!!! Elles W Phedo har utvecklats mycket på slutet och sist var hon mycket fin. Vi streckar från smygläge.

Avd 3

Ja vad säjer man? Nu Pagadi, hästen som skulle vinna Prix d Àmerique tidigare i år, ska han kunna förlora? Vi tvivlar starkt. De som vill fälla favoriten söker med ljus och lyckta efter tveksamheter och det enda vi finner är om man ser något i värmningen. Annars är hästen överlägsen detta gäng av löss. Pagadi är två huvuden högre än övriga och är han inte allt för ringrostig vinner han enkelt från utvändigt ledaren. Stig H och storlopp är lika med perfektion och så även denna gång!
Avd 4

Här finner vi ytterligare en stor favorit från stall Stig H. Necklace har varit fin på slutet och vunnit i imponerande stil PÅ SOLVALLA!

Sist var första resan och det slutade med galopp! Förra gången hon hade framspår i volten hoppade hon! Två saker som gör att vi i alla fall kommer att gardera med flera mycket bra motbud som betalar allt för bra. Prince Tagg gick i dödens sist och det är inte hästen likör. Han gjorde det dock mycket bra och formen är på topp. Bäst bakifrån och han är med på linjen. Miskos Padus är en mycket bra häst som dock gjort sina bästa lopp i spets. Nu blir det anfall bakifrån, men sist gick han mycket bra efter galopp just bakom hästar och han är helt bortglömd här! Propeller gillar vi och även tränare Lähdekorpi. Hästen hoppade sist och den dagen var förstörd. Nu kommer han att få en lugn start och han blir farlig med lite flyt.

Avd 5

Kallblodsloppet är näst intill omöjligt att lösa denna gång. Loppet är fantastiskt jämnt med många vinnarhästar i listan. Vi streckar elva djur, men för er som har råd – ta alla!

Vi tror mycket på Kasper Mollyn som ska gå barfota runt om denna gång. Hästen är grymt snabb och det finns många som kan dra fram honom till upploppet. Myllarfaks är även han en tänkbar vinnare på sin hårdhet. Hästen kan föra mycket själv och kommer att vara med på linjen. I övrigt är norrmännen nöjda med Lome Mix och att tänka på är även att Höstbo Fredrik var favorit sist han var med på V75, nu är han streckad på två procent! Övriga hästar med på lappen: Rino Dox, Björsbergs Glitter, Farmfurir, Aspe Olov, Rapp Elden, Festh Nils och Eldfaksen.

Avd 6

Vi har länge följt Alwood och nu står han inför en lysande uppgift. Hästen har tagit sina samtliga segrar i spets och den missar han inte här. Hästen blev överfallen i spets sist och tvingades släppa. Nu kommer hästen i full form och vinner fram och baklänges!!!

Avd 7

Med lite säkrare ben hade vi spikat Yarrah Boko utan prut. Nu är han lite osäker och vi vågar inte spika så han kommer att tvingas till ett tufft lopp här. Vi garderar och hoppas på skräll.

Ghastly Face är en utpräglad barfotahäst och nu ska han på nytt gå med optimal balans. Sist gjorde han det och höll så när på att plocka ner en viss Triton Sund. Vagabond Hornline är draget i loppet. Hästen är oerhört bra, men har på slutet bjudits på resor tuffare än mig. Hästen är mycket bra och vi blir inte förvånade om en formtoppad Johnny Takter löser uppgiften. Paris Turf S.L är bra och distansgynnad. Nu har han även fått springspår och kommer han till spets är han inte att leka med. Avelon Spider gillade inte banan sist och det är bra att glömma. Nu blir det barfotabalans på nytt och han är helt bortglömd! Med risk för att bli dumförklarade streckar vi även Krångel. Hästen har ofta, som nu tråkiga lägen, men har gjort det bra ändå. Vi gillar hästen och skjuter från höften.

Stora systemet: 4752 Rader / 2376 Sek

1. 1,3,9
2. 2,6,10,12,14,15
3. 4
4. 5,6,11,12
5. 3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15
6. 2
7. 3,6,7,9,10,12

Lilla systemet: 528 Rader / 264 Sek

1. 9
2. 2,6,10,12,14,15
3. 4
4. 5,6,11,12
5. 3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15
6. 2
7. 3,10