Dalatravet RommeVälkomnarna hem – tillbaka till tryggheten i Svea rike. Trippen till Norge var ingen hit och det är bara till att erkänna att Spela Spel nog är ett hemmalag och vi får hädanefter hålla oss hemma. Men som alltid finns chansen till revansch redan veckan efter och vi känner hur formen är på stigande.

Romme gästas denna vecka och de ser ut att klara sig från den värsta stormen som vi här i syd fått ta del av. Kallt och klart väder utlovas och med det så ska banpersonalen kunna presentera en fin bana, där det går att köra med valfri balans. Loppen ser i övrigt jämna och bra ut. Extra kul att se några av de riktiga kanonerna göra comeback i guld och slippa se samma trista snabbloppare vecka efter vecka. Vi hänger upp systemen på två spikar och har några ritigt fina luringar att bjuda på. Så upp med hakan ni som torskade på våra förslag förra veckan och ta igen det nu istället för här har ni analysen…

Avd 1

…Vi inleder med att tälja bort favoriten med en trubbig morakniv. Simb Sneaker är ingen stjärna, sanna våra ord, och från spets kommer han inte i mål. Loppet är fyllt av hästar som inte räds dödens och det kommer att bli härlig fart hela vägen in.

Hade det inte varit för det snäva spåret hade vi utan prut spikat Ozzy Osbourne. Hästen har vaknat upp ur tidigare dvala när han kom till C. Graaf och har sett bättre och bättre ut på slutet. Sist satt han för illa till och trots en bra spurt räckte det bara till en liten peng. Storbjörnen är även det ett djur som tuffat till sig i ny miljö. Finnen har fått fin snurr på honom och sist hade han vunnit om han inte stött på en riktig blivande kanon i Beretta Avanti. Hästen är klar tvåa här. Nightrider On får en ny chans att bevisa det vi tror – att han kommer att bli riktigt bra framöver. Sist var han förkyld, men rapporteras nu vara fin i jobb. Coktail Zon föll med flaggan i topp sist och måste med på absolut toppform, så även Decarone som nog är hästen som gynnas mest av att kommer att fort där fram.

Rank: A 5. B 10,4,11,8. C 6,1,2,8,9,7,12

Avd 2

Omgångens största lampa må ha lyst starkt innan, men vi anser att hästen kommer allt närmare en förlust. Herr Pedersen är inte heller någon av våra favoriter till årets kusk och det är en hel del som tyder på att hästen kommer att bli rejält synad denna gång. Vi garderar och hoppas på ett par riktiga rysare.

Spetsen ser ut att vara vigd åt sure Svanstedt och hans Conmore Töll är ingen duvunge. Han säljer sig troligen dyrt från piken och kan mycket väl rinna undan. Bakom lurar topptrimmade Elin´s Pride med dödspiloten Per Linderoth i jollen. Kan han bara vila lite hanen så kan hästen mycket väl vara vinnaren i loppet. Oblige Ås och Vekas Ingo är goda djur och båda värda vars ett streck. Vi släpper inte heller Tade A. West som imponerat i två raka segrar. Positioner verkar vara oviktigt för den starka hästen och han är väl inkvalad på vårt system.

Spick n´Span släpper vi helt då hon mött lättare djur då hon segrat. Här blir det för tufft i våra ögon och streck på henne är överflödigt.

Rank: A 4,5,2,3. B 7,8. C 1,6,9,11,10

Avd 3

Hade vi varit helt sacra på att det går att köra barfota imorgon så hade vi hissat upp Colombian Necktie som klar ett i loppet. Nu känns det för osäkert och vi garderar, men framhäver ett par fler hästar än de som snackats upp innan.

Att Jaded sitter i ledningen kommer vi inte att försöka slå hål på, men att han skulle vara med halva benet i mål vill vi dock prompt dementera. Hästen såg fin ut sist, men han har gjort bort sig så många gånger innan så några 70 % är han inte värd. Jag tror Colombianen hade vunnit om unge herr Untersteinr hade varit lite offensivare. Roliga drag i loppet är hlet klart jetstile och Triton Sund. Båda har lopp i kroppen och dokumenterad toppform. Den förstnämnde kan även öppna vasst och kommer att sitta i ledningen om Jaded inte håller reda på sina ben. Vi betalar även för Giant Superman som är en riktig kanon. Hästen är grymt jämn och i våra ögon inte känslig för underlaget. Han är en slugger och får gladeligen ett streck.

Super Light är slut. Den lille dvärgen är trött på att knalla runt i värden och fånen Westholm borde inse fakta och låta en före detta kanon få betäcka brudar och äta grönt gräs istället för att försöka krama vatten ur en sten.

Rank: A 6,8,3,2,1. B 5,4,7,9,10

Avd 4

Nu börjar vi spika lite så pengarna räcker till de sista loppen. Moe Tor är riktigt på tårna för dagen och trots innespår på tillägg så tror vi det löser sig fint med ”Öjje” i jollen.

Sist fick han däng av Järvsöfax och han är inte med denna gång. Det enda som skulle kunna fälla honom i våra ögon är att Lundås Emelie är dubbelt så bra som förra gången hon startade, men nu hon vilat på nytt och det ser dunkelt ut. Övriga motbud kan vara Amor Even som hängde med bra efter smygare förra veckan, Vimseld som kommer med en victoria i bagaget från Frankrike och Lomar som får Svanen bakom spakarna.

Rank: A 10. B 2,5,6,1,13. C 2,14,3,4,9,11,8,5,7

Avd 5

Ett stolopp och det ser som vanligt svårlöst ut. Stor favorit är Lea, som visserligen visat fin form på slutet, men inte gjort sig känd som en frontrunner över medeldistans. Hon får svårt att stå till mål om övriga inte låter henne fuska bort 500 meter och göra det hela till ett sprintlopp – och när gick det lugnt till i ett lärlingslopp sist?

Vi är inne på att Svanens två djur båda skulle vilja ha bra fart på loppet. Båda är starka och lärlingarna i båtarna är inte blyga av sig. Bakifrån lurar även några spurtstarka kameler som bidar sin tid för upploppet. Jady Joy Mclin var grym efter startgunga sist, Miss Muzzle flyger lågt upploppet ner efter ett lopp i kroppen medan Monas Maydays sista framträdande bara är att glömma.

Fia Fiktiv får stå utanför denna gång. Hästen har visat upp tendens att bli väldigt het med framspår och nu får de inte ta det för lugnt från början om hon ska kunna vara med när kakan ska delas. Galopp eller tokpullning ligger i papperna.

Rank: A 2,9. B 10,3,11. C 4,6,8,5,1. D 12,7

Avd 6

Här tar vi ställning och lämnar fine Golden Tilly ensam på kupongen. Hästen var seg senast, men kom tillbaka på ett mycket bra sätt och slutade fyra i tuff omgivning. Denna gång känns det som att hästen har bra chans att komma bäst till av de som är streckade i loppet och det är avgörande i vår analys. Vare sig han blir släppt till spets eller får dödens så är han bra nog att reglera detta fält.

Livi Barcelona slog visserligen vår spik sist, men det var efter en demonstryning av Tomas Johansson och det kan vi lova att han inte är kapabel att leverera två gånger i rad på rikstoton. Squirtel Countach har varit fin under vintern, men var klart under pari sist. Vi vill se bättring innan vi tar med honom i nuvarande klass. Celeberty Photo är bortlottad medan James Bond skulle kunna vara superdraget för de som anser sig ha råd. Hästen fin i sin comeback och det kan kanske vara så att hästen hittat tillbaka till formen som gjort honom till V75-vinnare tidigare. En eller alla är nog klyschan som passar bäst till detta lopp…

Rank: A 3. B 11,4,8,7,1,2,5. C 9,6,10,12

Avd 7

Här kommer det att bli åka av. En handfull mycket starsnabba hästar med framspår och ett ruskigt inledningsvarv är att vänta. Det kan bli många trötta ben tillslut och vi känner att vi får gardera för att vara säkra.

Trots elfteluckan på korta häcken får Important första rösten i loppet. Vi sågade hästen för några veckor sedan (då med rätt), men han har blivit finare och finare på slutet och vi tror att den fornstora formen är på inkommande. Spets tror vi Taylor Made tar till slut, men det kommer att kosta plenty och då hade hästen nog behövt ytterligare något lopp till i benen för att hålla undan. Davidov går med på den tuffhet han lagt till på slutet. Hästen har blåst upp sig ordentligt och gått bra även bakifrån i tuff omgivning – där han tidigare inte gått ett steg. Timetosaygoodbye är en av våra riktiga favoriter. Hästen gör sällan ett dåligt lopp, men blir av någon anledning alltid avslagen av någon kuse på linjen. Hästen är bättre än vad raden visar och vi betalar med nöje. Sista häst på systemet blir Lindy Later som även han har dokumenterad toppform. Han gick bra efter gunga sist och med lite flyt dyker han upp på fotot.

Verdi Sund får åter igen bli avslag då vi med en dåres envishet hävdat att stall Tarzans hästar inte kan hålla toppform någon längre tid. Sist var ett tydligt tecken på nedåtform och vi vill se att den fortsätter i samma riktning.

Stora systemet: 3750 rader / 1875 Sek
1. 4,5,8,10,11
2. 2,3,4,5,7,8
3. 1,2,3,6,8
4. 10
5. 2,3,9,10,11
6. 3
7. 4,5,6,7,11

Lilla Systemet: 400 rader / 200 Sek
1. 4
2. 2,3,4,5,
3. 1,2,3,6,8
4. 10
5. 2,3,9,10
6. 3
7. 4,5,6,7,11

God Tur!
//Linus och Spela Spel.