Välkomna till en ny omgång V75 och spelaspels analyser. Temperaturen höjs nu både i luften och på travbanorna när storstjärna efter storstjärna debuterar inför högsäsongen. För oss travtokar börjar nu den bästa tiden.

Romme står denna vecka som värd för världens bästa spel och banan har lagom till detta släppt tjälen och presenterar sommarbana där valfri balans kan utlovas. Vi har denna veckan två riktigt maffiga spikar som ska se till att plånboken är välfylld till Elitloppsauktionen som stundar om en dryg månad. Häng på!

Avd 1

Inledningen ser i våra ögon mycket intressant ut. Tom Raider ser ut att ha vunnit halva loppet i lottningen, men det finns två aber som hindrar oss från att spika.

Persson rapporterar att formen ska vara bra, men att hästen hostat efter årsdebuten. Vidare så står startkatapulten Tap Dance med spår tre så det finns en risk för att Tom blir av med ledningen initialt. Detta sammantaget gör att vi garderar. Vi tar även med Orso som Finnen kört ett fantomjobb med i veckan. Hästen travade en 13-tid över 1600 meter utanpå häst och det inger respekt. Sitter inte det jobbet i benen då ska hästen ha god chans. Även Fortune Access måste med på lappen då hästen såg mycket fin ut som tre efter smygare sist. Det var lite av den gamle Fortune vi såg och han ska definitivt med. Cash Winning Vita valde Åke att köra i spets med sist och det straffade sig. Nu får han smyga på nytt och det mår hästen bäst av, han ska med. Verdi Sund blir sista djur med på lappen. Han höll mycket bra efter ett tufft sistavarv sist och blir bättre och bättre – han sitter snart.

Rank: A 1,7,5. B 8,9,6,4. C 2,3

Avd 2

På lilla lappen spikar vi Rubleinthejungle som Robertsson låter rent lyrisk om. ”Hästen vinner om det inte blir omstart” meddelar han oss. På stora garderar vi med tanke på risken för omstart.

Förutom vår tipsetta tar vi med fyra mindre streckade hästar som vi anser har klart bättre segermöjligheter än vad strecken utvisar. Rea Montana är en häst som vi tror kommer att klättra i klasserna. Står hästen med friska ben så är han kvick ut och tuff till slut. Tabacco Master är inte streckad på mer än sju procent i dagsläget och det är konstigt då hästen kommer från två mycket bra prestationer. Får hästen lite hjälp med tempot så blir han tokfarlig – varning! Livi Davids har mött betydligt tuffare djur på slutet än vad han gör här och vi tror att han kan bli farlig med bästa läget. Miljondraget har vi hittat i Ausbo Charlie. Hästen är inte tokig och är så ofantligt kuskförstärkt denna gång är kockorna stannar. Håll i hatten!

Rank: A 3. B 7,10,5,1,4,9,6,11. C 8,2,12

Avd 3

Förnuftet säger här Jaded, men känslan säger annorlunda. Vi väljer denna gång att gå på känslan och garderar storfavoriten.

Jaded har ett stort mål denna säsong och det är Elitloppet. Han ska vara som bäst först om flera veckor och han är inte på topp än. Hästen är dessutom stor och tung vilket brukar innebära att hästar som han behöver fler än ett lopp i kroppen innan formen infinner sig. Värst emot är Finders Keepers. Åke försökte matcha honom i Frankrike för några månader sedan, men det misslyckades fatalt och det gör Åke inte om. Nu när han tar ut Finders kommer hästen att visas i bländande skick för Åke är en tjurig fan och han vill motbevisa tvivlarna. Kocabar och Artistic Ås vill vi också ha med. Kocabar med helstängt huvudlag för första gången och Artistic Ås med toppläge över favoritdistans.

Rank: A 4,5. B 2,1. C 3,7,8

Avd 4

I våra ögon går det knappast att hitta ett svårare lopp än ett stolopp för lärlingar. Vi känner oss inte helt säkra på åtta hästar och rekommenderar helgardering för de som har råd.

Oblige Ås anser vi är bästa hästen och med framspår hade vi övervägt att spika. Tosca Du Ling verkar vara på gång igen efter några månaders vila. Hästen ska gå barfota nu och hästen har gjort sina bästa lopp så. Between The Sheets står med bra läge och kommer hästen till spets måste hon räknas med bra chans även om hon längre har samma kämparglöd som för några år sedan. Nina De Mortree går ner i klass och får inte negligeras och lika dant med Ila Dimanche som gör intressant debut för Finnen. Rysarna hittar vi i Nellie Vingboons och Shakira Trot. Vingboons spurtade riktigt bra näst senast och hon såg ut som i fornstora dagar och Shakira är bättre än vad raden visar. Till slut vill vi även ha med My Samba som vi varnade för sist. Då galopperade hästen från början, men hon är duktig och i ett gäng som detta blir hon farlig.

Rank: A 9,6,1,12. B 7,8,11,4,10,3,2,11

Avd 5

Första spiken slår vi ner i ett annars så svårlöst kallblodslopp. Sindar står med perfekta förutsättningar med springspår på tillägg och toppform. Han är både snabb och stark och till 14 procent är han omgångens mest understreckade häst.

Rank: A 13. B 14,7,10,8,11,6,3,15. C 4,12,5,9,2

Avd 6

Vi spikar vidare och går här på känsla. Don Cascade möter här lättare motstånd än på länge samtidigt som Nurmos hittat rätt i balansen. Efter några galoppmisslyckanden såg hästen mycket bra ut på nytt sist. Hästen är tuff och rejäl och kommer att göra ett riktigt bra lopp denna gång.

Rank: A 6. B 2,3,9,10. C 5,8,4,11,12,1

Avd 7

Sista avdelningen kommer att gå rasande fort första varvet och det kommer att kosta för de som är med och kör från början. Det kommer att gynna de som vilar på hanen och vi tar med fyra djur.

Baron Flax ska på nytt gå barfota denna gång och det är helt avgörande i våra ögon. Barfota är hästen mycket kapabel och han hamnar bra till då han är snabb ut och lättplacerad. Cassander Boy är även han kapabel och gick starkt i döden för två starter sedan. Bra spår och toppform. Västebo Lescure har sämsta spåret, men kan samtidigt göra mycket själv på vägen. Blir det så hårt utgångstempo som vi misstänker så dyker hästen upp på linjen. Med perfekt smygläge ska även Bourbon Tooma med på lappen. Hästen är helt beroende av en smygare och det ser han ut att få här – klart understreckad!

Rank: A 7,4,12. B 9,11,1,6,2,8. C 5,10,3

Stora systemet: 2569 Rader / 1280 Sek

1. 1,5,7,8,9
2. 3,5,7,10
3. 1,2,4,5
4. 1,4,6,7,8,9,11,12
5. 13
6. 6
7. 4,7,9,12

Lilla Systemet: 320 rader / 160 Sek

1. 1,5,7,8,9
2. 3
3. 4,5
4. 1,4,6,7,8,9,11,12
5. 13
6. 6
7. 4,7,9,12