Hej vänner! Åter dags för fina tävlingar och nya chanser till miljoner för oss som envetet inte har vett att lägga av med spelet… Förra veckan snuddade vi på 7:an och borde nog satt den med facit på hand. Vi skiter dock som vanligt i det som inte skedde utan tar istället nya tag mot större pengar.

Romme står som värd och banan är omlagd i omgångar och tål mycket regn så lite skurar oroar inte nämvärt. Valfri balans och valfria idéer tillåtna. Häng med!

Avd 1

Dude Kemp känns som pengarna på banken. Hästen står med springspår och toppform dvs med två ben i mål. Hästen imponerade enormt i sin lill-comeback sist på Valla och klarare nästa-gångare har vi inte haft på mången dag. SPIKEN I KISTAN!

Rank: A 6. B 5,7,9,3,10,12,1. C 4,2,11,8

Avd 2

Lopp två är minst lika svårt som lopp ett är lätt. Flera hästar har framtiden för sig, men har varit mycket ojämna i sina framträdand. Vi streckar på med förhoppning om bra utdelning.

Vi fortsäter på det vinnande konceptet att ranka Nurmos djur högt. Mellby Que Vadis blir bättre och bättre hela tiden. Hästen ger dock ett trögt intryck och måste pricka från start för att inte bli hängande. Vidare står Friday Starlite och Admiral Sea med byngliga lägen, men är så bra så vi tar medbägge. Bullt Trap ser klart intressant ut. Hästen glänser mer än han springer, men lossnar det för hästen så ser han som sagt mycket bra ut – från spets är han ett kul drag. Humble Broline, Grantiano (som slog Cant Tust från dödens för ett tag sedan), och Pine Joss går ala med på lappen. Vi betalar även för Hällhammar Jobie som ser ut att vara en häst av rätt kaliber, men med dåligt läge.

Rank: A 6,10,2,1. B 12,4,7,11. C 9.8.3.5

Avd 3

Kalla oss lättlästa eller tråkiga, men kom inte och säg att vi håller Nurmos för högt när vi vinner. Vi vurmade för Flying Herkules sist, men då hoppade han i sista sväng och dagen var förstörd. Nu står han med liknande förutsättningar och hoppar han inte så har han toppchans.

Vi vill dock ha med även Persos Yankee och Race Fan. Båda har enorm inomboende kapacitet, men inte visat det på ett tag. Lite streck på båda och vi chansar med bägge.

Bort med Super Light som lever på lånad tid. Båda vinsterna på slutet har han blivit bjuden på. Det blir han förhoppningsvis inte nu – om motståndarna tänker till en aning.

Rank: A 10. B 1,5,11,9,8,6. C 4,3,2,12,7

Avd 4

Dessa kallblod, dessa kallblod. Antingen gäller spik på Järvsöfax, eller när det som nu är tal om lägre klass alla för den som har råd. Vi har benat ut att sju hästar har lite bättre chans än övriga och vi hoppas det räcker.

Hästen som står med bäst förustätningar är helt klart Arion. Hästen är mycket snabb ut och har möjligheten att välja löpnings förlopp. Oavsett taktik har han bra chans. Amor Even står näst på tur. Lill-Goopen upp och bra spår. Haugs Gutten och Mjölner Turbo står även de bra till och har båda en vass spurt att tillgå. Vi anser även att följande tre är klart strckvärda då samtliga har fint kunnande: Stjärnelyn, Hemne Pil och Vimseld.

Rank: A 5,3,2,1. B 8,10,6. C 11,12,9,7,4

Avd 5

Nästa lopp läser vi till en riktig spetskubbning. 1,2,3,5,6,7,8 kan alla öppna och det luktar 12,2 första varvet. Vår vinnare kommer att profitera på detta och med sin tunga slutrunda står Don Ariel som segrare.

Vi tvekar dock lit på vår egen analys i detta och skulle spetsrusningen utebli och Santana Ås får husera som han vill i spets så blir utgången annurlunda. Vi målar på med fler djur med dokumenterad toppform. Nisse Lenson som ser mått hårda motståndare på slutet, Device som kan allt ibland och Westside Fancy som satt fast med med rubbet i ett tufft lopp sist.

Vi tror inte på Rubberman som är strulig och alltid påpassad och inte heller Stunning Holly som bara vinner när hon bjuds drömresor.

Rank: A 4,3,2. B 11,9,5,6,7,8. C 10,12,1

Avd 6

Vi sätter ner foten ordentligt och utnämner Boulder Classico som vinnare. Hästen tog enkelt lednigen från Micro Mesh sist de möttes och vill Korpi tror vi han tar ledningen på nytt. Han kan även välja att låta Ludda köra till spets med Lord Capar i dödens och sedan plocka ner dem på speed. Vilket som passar oss och vi spikar.

Avd 7

Nu räknar vi lite med logik och en del med hjärtat. Vi tror mycket på Tom Raider som kan öppna rejält när han är på humör. Kommr han till spets är chansen mycket bra. Vi streckar dock lite till då vi inte är säkra på att han piper till spets.

Vi garderar med Arras T.C B som var heroisk sist. Hängandes i spåren och sedan tuff forcering till spets hindrade honom inte från att försvara sig till klar vinst. Klar tvåa på rankingen. Icland har mött kanoner på slutet och möter med den bakgrunden lättare motståndare här. God chans. Även Sobel Alex går med på lappen. Hästen kördes på chans sist och gick fortast av alla i ett lopp som vanns av Duplex. Luring till två procent.

Vi tar bort övertreckade Oki To Chill som vi kämpade in förra veckan. Hästen är bra inget snack, men denna gång är det tuffare emot och rent logiskt vinner inte herr Andersen två V75 lopp i rad.

Rank: A 7,5,6.C 11,8,12,2,3. C 9.10,1,4

Stora Systemet: 2930 rader / 1465 Sek

1. 6
2. 1,2,4,6,7,10,11,12
3. 1,5,10
4. 1,2,3,5,6,8,10
5. 2,3,4,9,11
6. 4
7. 5,6,7,11
Lilla Systemet: 560 Rader / 280 Sek

1. 6
2. 1,2,4,6,7,10,11,12
3. 10
4. 1,2,3,5,6,8,10
5. 2,3,4,9,11
6. 4
7. 5,7

Lycka Till!