Denna vecka tar vi ett tag mot att knipa Jackpotten som skjutits vidare från förra veckans favoritparad. Många härliga miljoner kommer att fördelas i Rättvik och vi har några roliga drag att bjuda på.

Väder och vind ser ut att gynna valfri balans och inga extra innerspår bjuds.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar direkt i inledningen. Herr Ratzeputz var en mycket lovande häst hos Nurmos innan han gick till Frankrike och testade vingarna. Efter hemkomsten hamnade han hos Thomas Lönn som verkar gjort ett bra jobb då hästen sett mycket in ut i sina två starter. Hästen är snabb ut och kommer att gå ett mycket fint lopp här.

Avd 2

Här ser On Air ut att bli stor favorit, men vi är inte så säkra på hästen då han tävlat i ljumma motstånd på slutet. Springspår är inte heller optimalt och vi garderar.

Gilmour har fint läge och är snabb ut. Det luktar smygform och vi hade gärna sett ett försök i spets här – våga Hockey! Vi gillade helt klart vad vi såg på Axevalla sist av U. Bergs Otto. Hästen dök snyggt efter invändig resa och då han är absolut travsäker från början är spår fyra ingen nackdel – varning! Diamond Sund kom bort helt sist och det är bra att glömma den starten. Innan har hästen varit mycket fin och vi tycker att hon är lite bortglömd här. Miljondragen är Merrimac som är ruggigt stark och spurtar bra samt Mr Hello Man som gjort tre mycket fina lopp barfota runt om på slutet.

Avd 3

Guld löser vi med två streck. Det är två hästar som lyfter sig över mängden och normalt står det mellan Viola Silas och Iceland. Får Viola ta över spets utan att få ödsla för mycket krut blir hon svår att tas med, men blir det körning ska Iceland räknas då han tränar mycket fint för dagen.

Avd 4

På lilla lappen nöjer vi oss med två hästar, men garderar stort på stora.

Sven Olof har vi jagar länge och sist visade han hur bra han är då han vann plättlätt från spets. Han går även bra bakifrån och är vår förstahäst. Lika bra är Il Leone, men hästen har vilat och får stå tillbaka i något pga det. Bakom dessa två är det öppet och det är många som har toppform och kan vinna loppet: Super Cent tränar som en demon och var bra i dödens sist, Dellvann är klart uppåt på barfotabalans, Harry Haythrow har haft mycket otur på slutet, Yucay Boko ska man hittat vad som fått honom att galoppera och stallet är uppåt, Son Of Brodde som gick mycket bra efter lång vila sist samt Lanzelot Ezon som är en stark rackare och har fin form.

Avd 5

Kallbloden är denna gång inte så jämna. Det känns som att bakspåren står bättre till här och vi tror vinnaren står med tillägg.

Rino Dox såg mycket fin ut sist som fastlåst. Hästen är bra mycket bättre än raden visar och vi vill varna kraftigt för hästen här. Lomar är även han mycket fin för dagen. Sist spurtade han vasst och var inte långt efter i mål. På start är det Vålsvarten som drar vår uppmärksamhet. Hästen är snabb ut och gått fina tider på slutet – mycket intressant från spets.

Avd 6

Vi tycker fyra hästar ska göra upp om segern här och det är löpningsförloppet som blir helt avgörande.

Vi gillade det vi såg av Zjanti River sist på Axevalla och hästen visade hur bra är han är när han vann sitt försök och avslutade bäst av alla i finalen. Hästen ska han en kanonchans här. Ågårds Lars var bra sist i Malmö och kämpade mycket bra i dödens hela vägen in i mål. Han går säker fram med loppet och vi hade spikat hästen om han haft framspår. Nu krävs tur med positionerna för att hästen ska hinna fram. Pitch Command är en svår häst att sätta in i loppet. Han är dock stark som en oxe och går det undan i loppet blir han att räkna med, två lopp i kroppen har säkert gjort honom gott. Main Kronos gillar vi skarpt och sist tyckte vi han gjorde det bra i tufft gäng från bakspår. Nu är lägen återigen dåligt, men hästen är bra och ska räknas.

Avd 7

Sommartravets final har dragit ett kanonstartfält och det kommer att krävas en toppprestation av vinnaren för att kamma in de 500 000 kronorna som bjuds. Vi tar hästar från alla volterna och kan absolut inte ge er en ensam vinnare här.

Carlos Lightning står finfint inne i loppet och skulle han hålla sig till rätt gångart blir han hästen att slå. Han har visat fin styrka och lång distans ska inte vålla några bekymmer. Caballion är annars hästen alla snackar om. Han har verkligen blommat ut i år och verkar hur stark som helst. Vi tycker dock att han visat dumma tendenser emellanåt och speciellt i voltstart så vi avråder att spika, men lovordar hästen. Neo Smed är nog hästen med bäst form i loppet. Han har verkligen sett bländande ut i sina två senaste lopp och med lopp på rulle går ingen säker. Ågårds Ludde är jättedraget i loppet. Vi fick hästen som drag direkt från stallet sist på Axevalla och hästen gick verkligen bra från svårt spår. Han tränar fortsatt mycket bra och måste räknas till glatt odds. Vi tar även med El Sueco som gjorde det bra trots avsaknad av träning sist och Forrest Jump som ännu inte förlorat i regi Svanstedt.