Välkomna åter till Spelaspels V75-analys. Rättvik står som värd denna vecka och tävlingarna läser vi som klart spelvärda. Vårt mål är att försöka fälla Jaded – veckans största favorit. Hästen ser ut att kunna bli fast invändigt och det är i våra ögon värt ett krokbensförsök.

Banan i Rättvik kan vara lite lurig och med det menar vi lös. Tjälen har dröjt sig kvar länge i år och banan är inte lätt att ställa i ordning. Banmästare Ingvar Andersson tror sig dock hittat receptet till en sommarbana trots att det väntas mycket regn. I värsta fall blir den hård, men det luktar valfri balans om ni frågar oss.

Avd 1

Hade loppet gått för två månader sedan hade Katjing spikats på alla lappar. Nu har hästen dock form som är lika diffus som min onda rygg och vi vågar inte annat än gardera denna annars så kapabla häst.

Manna är en häst som normalt ska räkas tidigt. Toppstammad och härdad i tuffaste årgångsloppen i fjol gör att han ska med på lappen. Sist gick han iväg och vann lätt från dödens. Hoppar hästen inte har han stryka som rysk vodka och kan rensa bra. Le Vent A Change spikade vi sist på V75, men då var han sjuker och dagen blev förstörd. Nu har han laddat om och såg mycket fin ut i sin debut efter vila. Understreckad och bra chans trots läget. Wood Laday har alltid visat fin fart och måste med på toppform. Fredde är även lite smygoptimist med Olympic Athen. Med lopp i kroppen, nedstruken ett spå och vinklad vinge kan han hitta rätt position och han är inte chanslös.

Rank: A 2,6,11. B 7,8,10,3. C 5,9,1

Avd 2

Första spiken hittar vi här. Carmenere har vi följt sedan debuten i våras och såg direkt att det handlar om en mycket fin häst. Nu går hästen på nytt barfota och med den balansen såg hon mycket bättre ut än innan. Snabb ut och från spets ska hon slås.

Rank: A 2. B 3,9,4,10,6,7,12. C 1,5,8,11

Avd 3

Med risk för att stå med byxorna nere och dumstrut på flinten garderar vi Jaded.

Hästen kan här bli av med ledningen då Taylor Made är en av de snabbaste hästarna ut i landet. Skulle så bli fallet kommer övriga att göra allt de kan för att hålla storfavoriten på innespår och då skräller det. Strong Boy D.E kommer att laddas nu när han är nedstruken ett spår och från spets blir han svårpasserad i den form han befinner sig nu. Även Standpoint ska med då han blir bättre och bättre. Sist såg han sämre ut från sidan, men hann helt enkelt inte med när Harpers Joker sprang 1,07 sista 500.

Rank: A 1 B 7,8,12,11,10,6,9 C 3,4,5

Avd 4

Ett svårlöst lopp för arbetshästar och det krävs stor gardering. Vi känner för åtta djur och för den med större plånbok skulle en helgardering kunna vara klokt.

Amor Even är en kvick häst som kommer att göra ett bra lopp om han kommer till spets. Med Lill-Goopen i jollen ska chanserna till spets skrivas upp minst 50 procent och han är klar förstahäst för oss. Lome Stjernen är även han snabb ut och var riktigt fin förra gången. Han är dock ingen sprinter i våra ögon, men kan bli farlig att ignorera. Aldemarin är ett annat spetsbud och med smygare i rygg på ledaren kan han överraska. Love är missgynnad av distansen, men var så pass bra sist att han inte ska nonchaleras. Lomar är kustförstärkt till tusen, Troll Jerkern är bra och går bra med skörspö och Slettvoll Rambo har absolut toppform, men sämst läge. Alla ska med. Spangmigutten går sist med på lappen. Hittar hästen formen från i fjol går ingen säker.

Rank: A 3,7,6. B 4,2,10,11,14,9. C 12,8,5,13,15,1

Avd 5

Princess Amazon blir nästa spik. Hästen är klart vassast på startvolten, stabil och snabb ut.

På snabba sommarbanor är det inte lätt att plocka meter sista varvet. Bakspårshästarna tvingas springa en låg 14-tid om de ska slå vår spik och det är de inte byxade till att göra med ett tredjespår sista 800 meterna. Veckans klaraste vinnare i våra ögon.

Rank: A 4. B 3,7,14,11,12,9,8,6. C 1,13,2,10

Avd 6

Ytterligare ett jämnt lopp där gardering a´la större är behövligt. Vi nöjer oss till slut med sju djur och det känns tryggt.

Bäst chans ska Little Rainbow ha. Hästen är snabb ut och har smygits vid samtliga starter i år. Denna gång är det dags att köra i spets och det innebär mycket bra chans. Device är en annan riktigt bra springare som aldrig gör ett dåligt lopp. Nu ska han dessutom gå utan skor för första gången på länge och det kan vara växeln hästen behöver för att sätta nosen först. Einar Celeber står åter med tråkigt läge. Hästen gick dock bra från samma spår sist och måste med. Quick Trip är totalt bortglömd och det är ingen dålig häst. Omgångens mest felstreckade spelobjekt! Between The Sheets hoppade bort en klar seger sist från spets och har hon samma form nu ska hon räknas trots tuffare motstånd. Lost Without You är en häst vi gillar och han gör sällan dåligt ifrån sig. Nu ska hästen dessutom gå barfota och kommer han till från sitt tråkiga läge så har han en mycket vass avslutning att bjuda. Korok slinker även han med trots att han är bäst i spets. Vi blev impade när han vann näst senast och vågar inte chansa bort honom.

Rank: A 4,3,8,7. B 11,5,9,12,2. C 1,6,10

Avd 7

Tre hästar höjer sig klart över mängden. Fördel för Bob Hope men med tvekan på om han kan hålla spets väljer vi att gardera på stora systemet.

Bob Hope är en kanon när han är frisk och sist såg han formtoppad ut som fast i ryggar. Kommer han till spets här får övriga mycket svårt och han är förstahäst. Joel Cortina är hästen som eventuellt kan svara favoriten i början. Trots att hästen varit sjuk ska han räknas då han tränar mycket starkt. Vid eventuell spets blir han svårpasserad. Wait And Win har imponerat på oss i sina sverigestarter och körs det ordentligt från början kliver hästen in i matchen och kommer att synas på målfotot.

Rank: A5. B 4,2,9,6,1,10. C 3,8,12,11,7

Stora systemet: 2520 Rader / 1260 Rader

1. 2,6,7,8,11
2. 2
3. 1,7,8
4. 2,3,4,6,7,9,10,14
5. 4
6. 3,4,5,7,8,9,11
7. 2,4,5

Lilla systemet: 560 rader / 280 Sek

1. 2,6,7,8,11
2. 2
3. 1,7
4. 2,3,4,6,7,9,10,14
5. 4
6. 3,4,5,7,8,9,11
7. 5