Vilken helg Solvalla bjöd på och vilken häst fransmannen har i Exploit Caf. Hästen avslutade sista 300 meterna i sitt försök vi 06-tempo. Ludde satt och tänkte på hur han snott loppet i sista sväng och ryckte – precis som han skulle. Grejen var bara det att Gongs 07.5 sista 300 (som i sig är helt otroliga) inte räckte långt mot fransmannen. Det är detta jag varnat för så många gånger när jag snackat upp fransmännen som varit på besök. Nu har vi dock sett vilka djur de verkligen har med sig när de vill. Vi i Sverige må vara duktiga på trav, men än så länge så är de bästa hästarna franska.

I övrigt vill jag nämna min lilla favorit Scully Gully som var gudomlig att skåda när hon plockade ner Lie Detector från dödens. Tyvärr gav det inte många kronor i utdelning då jag var bombis på fransmannen i sista dubbeln. Fransmannen hade grepp på upploppet när han hoppade och med den gungan hoppade även 20 loppor bort från mina drömmar – surt sa räven…

Åter till verkligheten och denna vecka ligger verkligheten i Rättvik. Häng med så följer här veckans analys.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar. Vårt drag gick mycket bra i debuten för Svanen och när favoriten utlovar en mer defensiv taktik så faller alla bitar på plats.

Good Vibrations E. såg bättre ut sist än han gjort hos Veijo, och då har han ändå sett bra ut. Hästen avlutade mycket bra efter att fått harva i dödens största delen av loppet. Känslan är att han kommer att vara än lite vassare nu och när Conrads Garland (som slog honom sist) nu fått lucka 12 så tackar vi och bockar. 30 % och spiken i kistan.

Vi väljer att ta bort Super Mack Håleryd som vilat och inte får till det i de större loppen.

Rank: A 3. B 12,4,2,5,8. C 7,1,9,10,11,6

Avd 2

Här går vi kort och hoppas på en riktig rysare.

Filiokus C.D känns som den självklara streckat efter sin mycket fina debut hos finnen. Hästen står med springspår och det ska nog till en hel del om han ska torska. Vi är dock inne på att Robbie Williams håller på att genomgå en metamorfos av större mått. Hästen har blivit mycket rappare på slutet och kommer mer och mer. Favoriten får vara bra om han ska hålla undan för vårt dra.

Hamras Lotus hade varit ett självklart streck om han stått bättre till, men vi har inte råd denna gång – kanske för er som vill ha en riktig susare.

Rank: A 7,9. B 12,3,5,1. C 8,6,4,11,2,10

Avd 3

Här kommer de som inte fick vara med de stora elefanterna förra veckan. Vi är inne på att det blir lite kubbning från start och tar med ett par starka spurtare.

Jetstile och Makhtoub Jet kommer att köra hårt för piken och den som avgår med seger i den striden har god vinstchans. Skulle körningen dock bli utdragen så vill vi ha med Marquis Du Pommea, Jaded och Digger Crown. Samtliga dessa besitter bra spurter och kommer till slut.

Vi betalar inte för Dig For Dollars som inte var bra sist. Bakspår igen och på snabba sommarbanor vinner man sällan från spår 12 i kortlopp.

Rank: A 1,10,2. B 7,4,6,11,12. C 9,5,3,8

Avd 4

Ett riktigt ormbo som kommer att kosta mycket pengar för den som inte vill chansa sig till en vinnare. Loppet är för jämnt för att chansa i våra ögon och vi rollar på med streck.

Förts ut är Dame Orly som har bra läge, lopp i kroppen och Erik i jollen. Hon var fin ssit och har bra hans om spets nås. Vi varnar dock för Krycka som såg ovanligt smidig ut sist. Hästen blir farlig så se upp! Vidare är vi sugna Edenie, Krisitna Bore, M.T, Charming Ew, Demoiselle B.My, Conmore Töll och La Chaaya´s Kalona som alla har bra form.

Rank: A 3,6,2,4. B 7,9,10,5. C 1,8,11,12

Avd 5

Vi spikar Feeth Lynet utan att tveka. Han var med under Elitloppshelgen, men hoppade då. Denna gång är det mindre hetsigt och hästen är klart snabbast i benen här.

Värst emot är Spangmigutten (kuskminus a la Grande), och Brenne Kongen (kuskminus a la ganska Grande).

Rank: A 10. B 11,12,1,6,15,2. C 8,4,13,14,7,9. D 5,3

Avd 6

Även här är loppet jämnt och svårtuggat. Vi känner oss tvingade att strecka på, men har några riktiga drag att bjuda på.

James Bond slog självaste Swept To Victory sist han hade spetsläge och snuvar inte Cobra Kejs honom på piken så blir han mycket svårslagen. Vi vill varna även för Alfons Brodde. Hästen har genom hela karriären mött de värsta och är riktigt hård. Med minsta klaff får de andra svårt att så emot. Poiseon Composit kommer att se till att tempot hålls uppe. Hästen är stark som en björn och förra insatsen är bara att glömma då han var sjuk. Vi fegar ur och betalar även för Zlatan Bob. Det är en riktig häst när han funkar och det vore dumt att åka på att man är dumsnål.

Bort med Nobless Amok som nu kommit upp rejält i klass och här kommer hon att få svårt.

Rank: A 2,6,4,9. B 5,7,10,1,3,11,12,8

Avd 7

Här tar vi med de som har en rimlig chans dvs alla vi har råd med ;-

Första strecket hamnar på Beanie M.M som kördes som om det var hans sista start i livet sist och det är bara att glömma. Denna gången kommer Jansson att vila på hanen och han är riktigt bra bakifrån trots att andra säger annat. Vidare måste Golden Tilly med tidigt. Hästen hoppade gott gåendes förra veckan och slapp brukas för fullt. Rätt distans och barfota utlovas. Conrads On Line är även den given på bongen. Han spurtade storstilat efter gunga och kommer revanschsugen. Vidare går Cadeau K., Lindy Later, Jodas Julia och Dude Kemp med. Den sistnämnde kommer allt närmare en förlust i våra ögon. Vi vill dock se honom förlora först innan vi plockar bort.

Verdi Sund plockar vi bort då han kommer att hamna byngligt till från innern. Hästen måste ha mycket tur om han ska hitta ut.

Rank: A 10,11,9,4. B 5,3,2. C 6,1,8,7

Stora systemet: 2800 Rader / 1400 Sek

1. 3.
2. 7,9
3. 1,2,4,7,10
4. 2,3,4,5,6,7,9,10
5. 10
6. 2,4,5,6,9
7. 2,3,4,5,9,10,11

Lilla Systemet: 384 Rader / 162 Sek

1. 3
2. 7,9
3. 1,2,7,10
4. 2,3,4,5,6,7,9,10
5. 10
6. 2,6
7. 9,10,11
Lycka Till!