Denna vecka är det Östersunds tur att anordna rikstrav. Med Jämtlands stora Pris som dragplåster har man även lyckats fylla upp övriga lopp med mycket fina djur. Med något undantag känns loppen som finallopp och för den som njuter av sporten finns det mycket att se fram emot i eftermiddag.

Spelmässigt är det dock en omgång för Svensson. Spikförslagen är många och det luktar låg utdelning. Det som hade kunnat göra det hela lite roligare var om vädret hade varit dålig, men inte ens det verkat det bli. Lite regn kommer under dagen, men inte tillräckligt för att favoriterna ska påverkas – valfri balans utlovas.

Avd 1

Ja vad säger man! Som Mr Picolit såg ut sist och som vår kontakt i stallet säger ”hästen hade nog kunnat vinna Elitloppet redan i år om han varit med” så kan man inte annat än att spika. Läget är sju gånger bättre än sist och vem offrar sin häst när pengarna bakom favoriten är goda? För er som vill utmana Åkes häst så är det första övernattningen för favoriten och passa i så fall On Track Piraten som är riktigt bra och inte mycket streckad här!

Avd 2

Även här startar en favorit med goda möjligheter till vinst. On Hold hade vinsten i sin hand sist när hästen snubblade till och hoppade bort en stor slant. Nu möter han likvärdigt motstånd och ska ha en bra segerchans. Vi streckar dock några till, men mest för att det finns bättre spikförslag längre fram i omgången!

Marcus Palema vann debuten för Åke och såg ok ut i ljum omgivning. Nu är det bättre emot, men hästen är uppåt i träning och ska med här. Une Taquin vill vi varna för. Hästen har varit lite krasslig och även fått smaka på otur på slutet och hästen kan bra mycket bättre än så. 20 procent är kul. Valnes Ali var det storskrik på sist han startade på V75, men det slutade med galopp. Nu är han kraftigt bortglömd! Matrix Revolution gillar vi och hästen är snabb ut. Sist blev det galopp, men gången innan satt han fast med vinnarkrafter i rygg på ledaren! Rite On Win har tre raka och fint läge. Hästen känns enkel, men vi vågar inte plocka bort honom här.

Avd 3

Även i guld garderar vi då favoriten Iceland är en lurig jäkel. Hästen blandar och ger och han hoppar lika ofta som han leker hem lopp i lysande stil. Det finns bra motståndare här.

Formula One gillar vi skarpt och hästen var helt enorm sist. Han lekte hem sitt lopp från spets i överlägsen stil på en världstid. Hästen går även bakifrån och är självklar på lappen. Oracle här en häst som hittat en jämnhet och sällan gör bort sig. Hästen går från alla lägen och såg bra ut i Elitloppet sist! Beanie M.M har inte sett lika fin ut i år som i fjol. Nu känns han dock som bäst i träning och från fint läge finns spetschansen och därifrån säljer han sig alltid dyrt!

Avd 4

Hallsta Lotus har dominerat fullständigt bland kallbloden även i år. Hästen verkar inte bry sig även om han ofta får otacksamma löpningar. Sist var inget undantag, men hästen vann som vanligt i avstannande stil och han vinner även här. För er som tänker på att garderar så är innern en möjlig fälla och blir han fast så är loppet öppet bakom!

Avd 5

Här är ett bra tvåhästarslås i Miss Beniss och Roxa Sisu. Båda hästarna känns om huvudet högre än övriga och vinner någon annan blir i alla fall vi förvånade.

Miss Beniss blev fast för länge i sin debut för Nurmos. Hästen spurtade dock bäst av alla vid fritt och såg ut som en riktig häst. Hon kommer att vara förbättrad nu enligt stallet och då hon har läge för att bli släppt till spets är det hästen att slå. Roxa Sisu står visserligen med dubbla tillägg, men går ner kusligt i klass. Hästen kan lägga första 1000 meterna på att komma ifatt i lugn och ro och när det drar ihop sig så har hon en speed som övriga saknar – hon flyger lågt över upploppet!

Avd 6

Här kommer vår nya favorit ut efter sin snöpliga förlust i Sverigeloppet sist. Perfect Toll underskred det svenska rekordet med sju tiondelar!!! sist och fick ändå stryk. Snöpligt var det, men här tar hästen revansch.

Åke luftade något i stil med att hästen är bättre än Mr Picolit till vår källa inför Sverigeloppet och övriga kommentarer är överflödiga!

Avd 7

Detta är det enda loppet i omgången som inte håller full klass. Fyra stykningar gör dessutom loppet än mer rumhugget.

Vi tar alla, mest för att vi hoppas på i alla fall en skräll i omgången, men ska vi vara sakliga så ska Staro Fifty Fifty bara vinna loppet. Glen Palema och Oppoppopp är de som främst utmanar tillsammans med Janthom Kåpe.

Systemförslaget: 384 rader / 192 sek

1. 4
2. 1,2,4,6,8,12
3. 1,4,9,10
4. 1
5. 7,15
6. 7
7. 3,4,6,7,8,9,10,12