Efter förra veckans urladdning på Solvalla flyttar V75 norrut och intar skepnaden av vanligt trav på nytt. Elitloppet följs av en riktigt bra gulddivision och i våra ögon är loppet olösligt med färre än samtliga hästar.

Det vi tar med oss från Solvalla är att Robert Berghs hästar för dagen är sämre än två dåliga och vi betalar endast för hans gulddivisionare och hans häst i klass III torts att han är väl påpassad där han startar. Banan tål mycket väta och trots att det ser ut att bli regn till helgen ska det inte hindra att man kan köra med valfri balans.

Avd 1

Vi sticker ut hakan och spikar bästa hästen från sämsta läget. Sundbo Lava fick en styggare resa Jesus på Golgata sist och han höll strålande. Han såg bländande ut i både värmning och lopp och nu möter han betydligt sämre djur och ska ha god chans från alla positioner.

Rank: A 12. B 1,4,2,3,8,6,10,5. C 11,7

Avd 2

Vi fortsätter i samma stil som i avdelning ett med spik på bästa hästen. Mellby Regent var bra redan hos Goops, men har hos Ludde höjt sig ännu ett stepp. Sist fick han dödens och höll bra, mot bättre hästar än såhär och får han samma resa här vinner han. Det är bara spåret emot i våra ögon.

Rank: A 4. B 5,6,8,11,12,9. C 1,2,7,3,10

Avd 3

Här fegar vi ur ordentligt och streckar samtliga startande. Vid full stallform hade vi spikat Adrian Chip, men med den vetskapen vi har om formen i Bergharns stall så vågar vi inte annat än gå emot storfavoriten.

Varning utfördas framförallt för S.J ´s Photocopy som det lyser form kring. Hästen är snabb ut och kommer att få en optimal resa med lite flyt. Glen Kronos gjorde senast en riktigt svettig insats och han kommer inte att spara på krutet denna gång. Detta spär på vår teori att Adrian Chip kommer att få kämpigt från tät om han nu släpps dit vill säga. Mest spelvärd i loppet är annars Acclaim som alltid har en pollett sparad när dt går fort därframme. Åtta procent känns munna och han rekommenderas med på alla lappar.

Rank: A 4,1,8,3. B 7,8,5,9,10,2

Avd 4

Klass tre är som vanligt en klurig nöt att knäcka. Dessa orutinerade hästar brukar inte göra som man tänkt sig och det bäddar för gardering.

Vår chockare i loppet är Say Me som inte hoppade bort en plats sist i ett lopp som vanns av Mainstream – som vann under Elisloppshelgen på ett minst sagt imponerande sätt med galopp på vägen. Hästen är van tuffare motstånd och är helt bortglömd. Magnetique är en annan häst som såg fin ut på Valla och inte så påpassad. Smög sist och hade krafter kvar i mål – kul drag. Incredible Accent blev vi imponerade av sist då vårt egna spel blev utkontrad på mållinjen. Efter en stygg resa kunde hästen ändå avgå med seger och han ska räknas tidigt väen här. Viu betalar även för Yates Boko, Comets Viking, Akjas Sir Hurry, Västerbo Duval och O.F Sara Asclans.

Rank: A 3,7,10. B 9,8,6,5,11. C 12,4,1,2

Avd 5

Vi har tjatat länge nu om att det är hög tid att spela emot Järvsöfax. Hästen är gammal och mindre uthållig än förr. På sprinterdistans är han fortfarande mycket svårslagen, men med lite strul över 2140 meter är han sårbar.

Hade Järvsöfax varit som i fornstora dagar hade Persson inte tvekat att ta ut sin springare i Elitkampen, men han avstod som bekant och det spär på vad vi nämner ovan. Vi garderar med Mörtvedt Jerkeld som fick en allt för tuff löpning sist. Hästen såg dock bättre ut än på länge och med den ögonöppnaren i kroppen ska han ha god chans från spets. Ett tvåhästarslås med chans till god utdelning!

Rank: A 8,2. B 10,7,1,12,3,5. C 4,11,9

Avd 6

Nästa garderingslopp följer här. Många hästar kommer med mycket bra dokumenterad form och der är svårt att bena ut på förhand. Spelarna har även de kommit på detta och loppet är jämnt streckat.

Förutom påpassade Ivanhoe Diamant och Finish Flyer vill vi bjuda på lite skrällar. Que Pasa är en riktigt fin häst när han funkar och det visade han inte minst hos Svanen. Nu är han hos Hanné och har sett lite gladare och piggare ut hos sin nya tränare. Vi tror hästen har en mycket bra chans i loppet om läget inte strular för mycket – varning! Fast Photo Sec var grym sist och hästen såg mycket fin ut från dödens. Vi höjer ett varningens finger då hästen såg ut att duga i bättre sällskap än som bjuds här. Jay Jay Okocha är en söndrig kille som nu verkar lagad. Hästen har hög kapacitet när han är frisk och han rapporteras träna förbättrat och 12 procent är för lite. Lark Kronos och Firs Chill ska även de med på lappen, medan Jelly Frontline och Mr Forceami är överstreckad i våra ögon!

Rank: A 7,9,10,2. B 5,6,12,4,3,8,1

Avd 7

Vi nöjer oss med två tuffa streck i loppet då de värsta motbuden står med sämre lägen än våra drag.

Simb Luke körde Fricken allt för optimistiske med sist och det straffade sig. Vi vet dock att Fric inte kör så om han inte tror på sin häst och med det loppet i kroppen är han än närmare toppform. Hästen såg i alla fall mycket fin ut och han får en ny chans från bättre läge. Special Ås menar vi är en kanon när han funkar. Hästen har dock haft något som stört honom på slutet, men såg bra ut sist och spurtade förbättrat. Han kommer här att få en bra resa och det är vårt miljondrag i omgången!

Rank: A 4,6,7,5. B 1,9,8,11,12. C 2,10,3

Stora systemet: 2260 Rader / 1030 Sek

1. 12
2. 4
3. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
4. 3,5,6,7,8,9,10,11
5. 2,8
6. 2,5,6,7,9,10,12
7. 4,6

Lilla Systemet: 320 Rader / 160 Sek

1. 12
2. 4
3. 1,3,4,8
4. 3,7,8,9
5. 2,8
6. 2,5,7,9,10
7. 4,6