Öster sund och nyomlagd bana väntar oss denna vecka. Det har varit lite snack om banan efter omläggningen, men efter samtal med banskötare Aune så drar vi ett streck över diskussionen om att alla inte kan gå barfota.

Vi känner viss formförbättring vad gäller våra spel. Festeh Lynet satt som en krocketklubba på smalbenet och vi spikar på friskt även denna vecka. Häng med…

…Avd 1

Den naturliga vinnaren i loppet torde vara Glee Face som gjorde en mycket fin insats på Valla för två veckor sedan. Vi tror dock att hästen blir av med ledningen och då är han sårbar.

Vi håller Shejk Yerbouti som bästa hästen och efter ett par djupdyk så känns det som att han nu är lite bortglömd. Hästen var riktigt haussad efter att ha inlett med den hel rad vinster. Nu får han anfalla bakifrån, men motståndet är inte värre än att han har stora möjligheter ändå. Jensperter Hornline är en av hästarna som har god spetschans. Kommer han till piken är han mycket svår att slå. Vi tar med även More Sea som har bra form och är vass bakifrån samt Salo och Celeberty Photo som gick klart förbättrat sist som tvåa.

Rank: A 8,5,9,1. B 2,7,4,10. C 6,3,11

Avd 2

Här lägger vi grunden till miljonerna och släpper på allt vad statistik och sunt förnuft säger. Vi tar tjuren vid hornen och spikar Ottens Vigo från bricka 12.

Hästen har varit grym på slutet och vi tror att herr Persson tidigt sänder sin springare till dödens och där trivs hästen förträffligt.

Favoriten Trainee E. fick en riktig drömresa sist vid seger och är klart överstreckad då han inte är att lite på. Även andrahandaren Corrado Abb känns osäker så han varit sjuk och inte testats speciellt hårt i träning.

Rank: A 12. B 9,1,6,5. C 10,7,2,3,8,4

Avd 3

Vi går ut med att Finders Keepers inte kommer att vinna från spets. Han möter tre herrar som inte är blyga för dödens och hästen kommer att få det tungt med flera tryckare och möra ben som tack för det.

Triton sund var grym sist när han, dock som slagen, gick nytt världsrekord över lång distans. Hästen har en riktig praktform och blir förstahäst i loppet. Även Hot Tub visade upp en enorm prestation sist i monté. Han pulveriserade motståndet och vann även han på nytt världsrekord. Häsen är härdad i franska eliten och kan profitera på det hårda tempot där framme eller rent av sätta upp toktemp själv – han är kapabel till båda. Vi tar med Giant Superman också. Hästen är bättre över medeldistans än på kort och han är nog hästen som har mest laddade batterier då han inte fick visa vad han kan när han hoppade i sitt Elitloppsförsök.

Rank: A 3,10,6,1. B 7,4,5,9,2,8

Avd 4

Ett lite knivigt stolopp där vi väljer att ta med fem hästar och hoppas och tror att det är tillräckligt.

Först ut i våra tips är Linda Chip. Hästen blir ofta bortglömd, men gör sällan några riktiga bottennapp. Hon är snarare en häst som vinner de gånger hon får ett bra lopp och vi anar att det är vad hon kommer att få med duktige Nisonen i jollen. Shakira Trot var vass sist och har formen i stigande. Hästen är stark och kan mycket väl vinna även från dödens. Dione, Zenta Palema och jätterysaren Simb Laika går med på lappen och den sistnämnda kan bli dyr att missa då hon rapporteras i bländande skick i träningsjobben.

Velvet Sund är på tok för hårt betrodd denna gång. Hästen vinner inte ihjäl sig direkt och hon är inte värd hälften av strecken hon har på sig i skrivande stund.

Rank: A 3,6,4,2,8. B 9,11,12,1. C 7,10,5

Avd 5

Vi gör som sist och lämnar kallblodsloppet med en ”klaring”. Mörtvedt Jerkeld mötte för bra djur sist och det är inget att säga om, men denna gång är allt utom spåret optimalt och han bara vinner…

Rank: A 7. B 4,5,9,11,2,1,6,8,10,12,3

Avd 6

Med bättre spå hade Svanen varit ett spikförslag, men vi kan inte tänka oss att vi skulle kunna sätta två spikar från tolfte och garderar istället friskt.

Lost Without You såg bedårande ut efter sin årsdebut sist. Hästen är kvick ut och blir svårtuggad från spets. Stormy Sand har vi jag at länge och från bra spår betalar vi på nytt med glädje. Sim Tyrant har fin kapacitet, men har varit lite seg i loppen trots många vinster. Sist fick han verkligen röra på benen när han tvingades springa en låg 14-tid och det kan vara den ”ögonöppnare” som hästen behöver för att piggna till – han går med. Vi vill även varna kraftigt för Zac Seabrook som spurtade mycket bra sist på Valla, men framförallt för Krångel. Hästen har vi varnat för innan, men var då sjuk och han fick inte visa vad han går för. Han är mycket bra och håll i hatten när han kommer längst ut i banan.

Rank: A 1,12,8. B 2,9,7,11,5. C 10,4,3,6

Avd 7

Ett litet hugg i hjärtat blev det allt när vi valde att inte spika vår favvohäst Global Access på stora lappen. Hästen är dock underbar när han funkar och går mycket bra i ledningen och efter vila.
Vi känner oss dock lite tryggare om vi får ta med Worship, Enzo N.O, samt Global Investment. Worship var grym från dödens sist och är nog knappast sämre denna gång. Enzo blir bättre och bättre och han har mött guldhästar på slutet. Global Investment bara måste med trots det usla läget. Vi hävdar arr hästen sett rent lysande ut barfota på slutet (trots galopper) och han går med alla seriösa bongar.

Bort med Turnaround som fick bluffa bort sitt lopp från ledningen sist. Han går bäst i front och är nu bortlottad.

Rank: A 10,3. B 12,5. C 11,9,7,2,4,8,1,6

Stora systemet: 2160 Rader / 1080 Sek.

1. 1,2,5,7,8,9
2. 12
3. 3,6,10
4. 2,3,4,6,8
5. 7
6. 1,2,7,8,9,12
7. 3,5,10,12
Lilla Systemet: 270 Rader / 135 Sek

1. 1,2,5,7,8,9
2. 12
3. 3,6,10
4. 2,3,4,6,8
5. 7
6. 1,8,12
7. 10
Lycka till!