Så här när semesterplanerna är i sin linda och önskemålen från barnen vida överstiger budgeten så är det ju inte helt fel med en V75-jackpot. 50 härliga millar till en ensam vinnare går inte av för hackor. Vi har grävt runt i listorna sen de kom och tycker oss hittat ett spännande system.

Örebro bjuder på bra förutsättningar då snön i norr inte nått så långt söder ut. När vi talade med banmästaren var han helt övertygad om att valfri blans gäller. Kort upplopp missgynnar bakspåren!

Avd 1

Här spikar vi Blue Rock på lilla lappen, men då Ludde är med finns risken att det kan gå lite för fort och på stora tar vi med ett par streck till.

Blue Rock gjorde en fin debut för Per Lennartsson sist och utan käk och skor vann han mycket lätt. Hästen såg tämligen okörd ut och får han överta spets ska segerchansen vara mycket fin. Kaffir Face är kusen vi är lite rädda för – eller rättare sagt mannen bakom. När hästen väl går felfritt brukar Ludde inte vila på hanen och det kan finns en risk för att det går väl fort och det blir trötta hästar där framme. De som i så fall kommer att profiter på det är Carlos Lightning och Capello Bob. Den förstnämnde såg fin ut efter vila och kommer att vara klart bättre nu enligt stallet. Capello Bob har härdats i klassen hela vintern och det känns som att han höjt sig ett snäpp – blir farlig. Miljondraget är La Bellouet som satt fast med rubbet i rygg på Victoria Island sist. Hästen öppnade snabbt och kommer att få en fin resa här!

Avd 2

Loppet här känns ganska ojämnt ut i våra ögon. Vi tycker två hästar höjer sig över mängden och det blir ett bra lås.

Allaballakitoz vek ner sig i spets sist, men då var det fråga om final och betydligt tuffare motstånd. Hästen är snabb ut i volt och från spets ska hästen räknas med mycket god segerchans. Värst emot är Fritiof Piraten. Hästen har mött årgångstopparna flera gånger under fjolåret och visade sig duga bra där. Barfota runt om är deklarerat och så har han gjort sina bästa lopp innan. Spåret är det som är värst emot!

Avd 3

Gulddivisionen har samlat ett gäng Elitloppsaspiranter och det är nu hög tid att prestera om man vill vara med. Vi tar med tre pållar och tror att de har likartade chanser både i loppet och till en inbjudan till Elitloppet.

Alvena Pele är lite av en lyxlirare. När han tycker det passar springer han hur fort som helst, för att i nästa stund vika ner sig i spets och hoppa. Sist såg han fin ut och det var nog banan som fällde honom. Spetschansen är alltid god när han har framspår även om det kan gå undan här så det är flera snabba invändigt. Wishing Stone har vi väntat på sen stenålderns som det känns. Att Åke inte skulle lyckas snickra ihop denna topphäst känns långsökt även om vi erkänner att tanken slagit oss. Hästen känns dock bra i träningen och vi vet att Åke vill vara med i Elitloppet så pass upp! Brioni får även han en chans till. Även om han inte rosat marknaden i år så är han alltid segeraktuell. Nu har han fått ett chansartat läge då ettan är struken, men det blir nog luckor efter spetsrusningen och han ska räknas.

Avd 4

Här spikar de flesta K.L.M Prelong och det är kanske så enkelt? Vi tycker dock att hästen visar lite osäkra tendenser då och då och hon är för stor favorit för oss här. Yucca Boko växte fram som ett av landets toppston i fjol och även om det är fråga om årsdebut måste hon med. Hästen är en avslutare av rang och vi streckar. Olivia Lavec är mycket kapabel om än lite ojämn. Hästen var brunstig sist och därav den dåliga insatsen. Hon tränar mycket starkt för dagen och hon är given på lappen. Miljondraget är Simb Ruby. Normalt är hon lite enklare än de bästa här och från spår 12 ska hon inte kunna vinna, men! Som hästen gick sist då hon avslutade snabbast av alla sista 400 meterna. Hon tog längder på Merger Blue Chip, som Åke anser är landets bästa sto, och såg bländande ut – !!! Pebbly tränar bra efter sjukdom och Target Hoss har hårdheten för att vinna – båda får plats på systemet.

Avd 5

Klar förstahäst i loppet är Hamras Pirat som vi länge var inne på att spika. Han har vaknat till på barfotabans och avslutat mycket vasst två gånger i rad. Kuskplus av modell större gör inte chanserna sämre, men att spika blev för tufft.

Satchmo S.R.P hoppade bort sig sist på V75, men innan det var han mycket fin vid enkel seger. Hästen är lite osäker, men går han iväg ska han räknas. La Pherpherique vill vi varna kraftigt för. Hästen körde sig till spets sist och vann plättlätt till synes okörd. Intrycket var mycket vasst och kommer hon till spets tror vi hon vinner. Firestorm Viking får plats på lappen han med. Hästen är osäker bakom bilen och nu när det är fråga om voltstart är förutsättningarna bättre – hästen är obesegrad felfri!

Avd 6

Här känns det som att det är spel mot ett mål. Mr. Picolit var åter tillbaka efter sjukdom sist och var knappt slagen från spets av Raja Mirchi och Deuxieme Picsous. Det är inga sådana monster här och det är årets bästa spik så här långt!

Avd 7

Avslutningen är en försmak av Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen och det är många aspiranter i loppet. Vi tycker det är fördel för de två första volterna och att klassen är högre igår än på mycket länge.

Ghetto Blaster vill vi sätta upp som förstahäst. Hästen har verkligen blommat ut hos Pasi Aikoi. Hästen har varit mycket fin i två starter och med lite timing från kusken kan det bli ledning. Väl där blir det hästen att slå. Peak är vårt skrällbud i loppet. Hästen var fyra bakom tre kanoner sist och han såg inte helt slutsåld ut i mål. Hästen är kvick ut i volt och hamnar bra till. Eliott Hall var med i Olymtravets final sist och funkade inte där. I kvalet var han dock fin och nu är distansen klart bättre för hästen. Indigo Broline vann från spets sist över distansen, men han är bäst i ryggar. Hästen är mycket snabb och här slipper han göra något jobb själv vilket är mycket gynnsamt.

Lilla systemet: 576 rader / 288 Sek

1. 4
2. 4,5
3. 2,6,10
4. 4,7,8,11
5. 4,6,10
6. 7
7. 6,8,10,14

Stora systemet: 2880 rader / 1440 sek

1. 1,4,7,9,10
2. 4,5
3. 2,6,10
4. 4,5,6,7,8,11
5. 4,6,8,11
6. 7
7. 6,8,10,14