Då var det dag för trav igen. Denna vecka är det Örebro som gäller och fokus ligger på väder, banan och Maharajah.

Vad vi erfar kommer banan att hålla ganska bra trots förutsättningarna. Det sista vi fått till oss är att det inte kommer mer nederbörd och det finns chans att kunna köra på valfri balans även om det är lite hårt under. Som vanligt är det sen inlämning som gäller dagar som denna. I övrigt är det kort upplopp på Örebro och det kan bli långt fram för hästarna i kön.

Avd 1

Inledningen ser rätt kul ut och det kommer att bli tuff öppning för positionskörning direkt. Flera startsnabba hästar står med framspår och de vill ha rygg på Target Hoss. Vi tror det kan skrälla till här och garderar stort.

Target Hoss och Merger Blue Chip delar på favoritskapet. Vi tycker dock att trots att de kommer från seger båda två så vann båda sina lopp utan att imponera. Det finns betydligt roligare formhästar att ta i beräkningen. Med en hård körning kommer loppet att köras tätt i halsen på K.L.M Prelong som gick mycket bra efter galopp sist. Hästen har visat sig duglig i dessa sammanhang innan och vi tycker hästen ska ha bra chans trots läget. Canaca B.F är stenhård och kommer att gynnas om banan blir svår. Royal De Crespon gjorde en fin debut för Lindgren sist och kommer att vara med i striden även här. Beatasine och Calamara Donna slåss om rygg ledaren och båda går bäst med smygare, medan miljondragen är Nursery Ryhme och Muscles G.T – båda är duktiga avslutare i fin form.

Avd 2

Även här är det två hästar med tveksam form som delar på favoritskapet. Global Manhattan är normalt en bergvinnare, men han var usel sist och kommer att tappa från början medan Velten Ovambo är behandlar efter senaste och troligtvis behöver ett lopp i kroppen.

Vi garderar med ett par kul idéer som vi tycker är underskattade. Faciam tror vi får rygg på ledande Hamras One More och hästen går bäst med den typen av lopp – toppform. Hamras One More tror vi som sagt körs för tät och väl där kommer hans hårdhet att ge bra utslag. Han har härdats i tuffast möjliga omgivning hela året och kommer dessutom från ett riktigt formstall. Sven Olof kan även han vara aspirant på spets inledningsvis och skulle han få rygg ledaren gynnas han då han är lite vek om han tvingas göra jobbet själv.

Avd 3

Nu är det väl ändå dags…

Vi har tjatat om Maharajah länge nu och det har kostat, men nu ser allt som gjort ut för superhästen. Hans avslutning senast var av bästa slag och han såg mycket fin ut när han fick upp farten. Nu kommer hästen att köras offensivt och han är bara bäst.

Avd 4

Här chansar vi lite med tanke på att banunderlaget i skrivande stund inte är helt fastställt. Men vi tycker Global Mazarine gjort det mycket bra på slutet och normalt ska städa av ett gäng av denna lite enklare klass. Varning dock om banan blir allt för lös!

Avd 5

I tvååringsloppet kommer en riktigt fin häst ut i Nortromo från Finland. Hästen har imponerat stort och är en självklar favorit. Han får stå ensam på lilla lappen, men vi gillar att utmana unghästarna och med lite tveksamma yttre förutsättningar finns chansen att hästarna underpresterar och gardering blir det på stora.

American Idol vill vi varna kraftigt för. Hästen var bländande sist och ser ut att vara av rätta virket. Han är bäst där framme, men lär sig hela tiden och varning utfärdas! Global Offshore gjorde det mycket bra i uppfödningsloppet och utvecklas stadigt- Han är startsnabb och ska räknas. Dreams Take Time snubblade till och hoppade med chans på fina pengar sist. Hästen såg bra ut annars och gillar distansen. Miljondragen är Here To Rock F och Tristan Toro som båda är talangfulla och snabba i benen.

Avd 6

Bronsdivisionen är jämn värre och det blir positionerna som avgör. Nantucket var mycket fin sist, men kan nog inte svara spets och kan bli fast – om inte kommer hästen att dyka upp på linjen!

Värst emot är Famous Fayline som gjort det bra för Lennartsson i två starter. Nu kan han få överta spets av snabbe Cayenne Käbb och då blir han svår att rå på. Från rygg ledaren måste Cayenne Käbb räknas då han är en avslutare av bästa sort. Mad Image och Calvados Crane är skrällarna och alla betalar mycket bra vid vinst.

Avd 7

Här känns det som att Kaffir Face ska ha bra chans om han håller sig på benen. Hästen är dock hopplös att hålla i handen och det blir gardering.

Covington Ås gillar vi skarpt och han är klar etta i loppet. Hästen satt fast med krafter kvar sist och har innan svart för kanonprestationer från dödens i hårda gäng. Alandias Karisma hade vi med till 35 gånger fläsket sist och hon är på nytt bortglömd. Hästen är aldrig chanslös och avslutar alltid bra. Womanizer är bra och står med fint läge. Sist var hästen dock dålig och han måste visa uppryckning om han ska vinna här. I Saw You avslutar bra och går med även han.

Lilla systemet: 540 Rader / 270 Sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,9,12
2. 1,5,6,7,9
3. 4
4. 6
5. 3
6. 1,2,6,7,9,12
7. 3,4

Stora systemet: 6750 rader / 3375 Sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,9,12
2. 1,5,6,7,9
3. 4
4. 6
5. 1,3,5,7,10,12
6. 1,6,7,9,12
7. 1,3,4,6,7