Då var det dags igen för V75 och denna gången från Örebro. Förra veckan small det till ordentligt och 80 000 härliga kronor damp ner på kontot efter ett väl avvägt spelförslag. Hoppas ni tog rygg!

Örebro har kort upplopp och nu för tiden en något bättre chans för innerspåret att hålla upp ledningen då starten flyttats fram längre ut på rakan. Innan var det lögn att svara spets från spår ett i auto. Valfri balans utlovas och fina tävlingar är det.

Avd 1

Staro Allentown är det naturliga förstastrecken och han visade i sin debut, efter lång vila sist, hur bra den här hästen verkligen är. Trots knackigt trav avfärdade han bra hästar och vann på en fin tid. Vi har sagt det förr och håller fast vid det att när topphästar tar ut sig ordentligt i en debut efter lång vila kan det komma en reaktion i efterkommande start och då han är skör måste vi gardera!

Master Danchip är en kanon när han funkar och han har nu lopp i kroppen. Han satt fast i hårt motstånd och såg fin ut – varning! Steel Pepper varnar Erik för då han känns mycket bättre i träning inför detta. Han kan öppna och framförallt spurta och vi tycker han är väl värd ett streck. Victory Hill är miljondraget. Han är mycket snabb ut och kan vara hästen som liftar med och får luckan till slut. Han har testat guld vid några tillfällen och barfota runt om och tvärspeedig ska han räknas. Alvena Pampas är på nytt utrustad med en jubelidiot i jollen. Martens körde bort hästen sist och kommer troligtvis att göra det här med, men hästen är så bra att han måste med ändå. I Saw You var bra sit och är konstigt streckad. Nåväl han är bäst i spets, men tre procent är på tok för lite. Sist med går Blue Rock som normalt inte vinner ett lopp som detta, men barfota runt om i toktempo kan vara lösningen.

Avd 2

Lord Mirabelle får bli en spik på lilla lappen då han har spetsläge och full form. På stora garderas han dock då det definitivt inte saknas motstånd.

Harandinho spikade vi sist och då hoppade han bort sig. Han är inte stabil i volt och kan mycket väl hoppa även här. Går han iväg är han dock lika bra som vårt förstastreck och ska ha bra chans. Gitano imponerade inte på oss i debuten för Åke, men som vi alltid vidhåller är hästarna oftast som bäst i sin andra start för honom. Hästen har visat sig bäst bakifrån innan och troligtvis är han mycket förbättrad här i ryggar. Jätterysaren är Ready To Rock som imponerade i höstas på V75. Han har smygläge här och då han höll bra efter tufft lopp i debuten ska han räknas.

Avd 3

Nu Pagadi är det naturliga förstastrecket här och hade det varit tal om medeldistans hade vi spikat utan prut. Sist var han inte fräsch och det ska ni i all fall veta att Sitg H tar inte ut en topphäst två gånger i rad i undermåligt skick så en min prestation kommer ni att få se!

Spetsen kommer rakas att ta och han körs där. Han har utvecklats fint hela tiden och vill Per ha med honom i Elitloppet så får blir det inget krypkasinon här utan full gas hela vägen. Draget i loppet är landets snabbaste häst över 400 meter – Sebastian K. Hästen ska dessutom gå barfota runt om för första gången och håller han ordning på benen och det blir tempo blir det riktigt kul sista 400 meterna! Local Coch vill man ha med i Elitloppet även han och det kommer att köras tidigt på den handen. Han har överraskat förr och måste med. Harpers Joker är bortglömd här vilket är konstigt då han går ut över bästa distansen ska gå barfota runt om och är startsnabb. Med risk för att bli idiotförklarade tar vi även med Global Journey från perfekt smygläge. Hästen såg fin ut i debuten och kan verkligen spurta vass med rätt resa – En procent!

Avd 4

Här spikar vi Sven Olof trots dåligt läge. Hästen imponerade i debuten för Åke och är hans bästa chans enligt honom själv. Vi bygger spelet på att Art On Line inte håller spets och att Åke sedan dikterar villkoren från dödens eller spets.

Avd 5

Stoeliten är fantastiskt jämn som vanligt. Det går sällan att spika i dessa lopp och inte heller denna gång. Vi tar med fem hästar och tycker en skräll är självklar på kupongen.

Cleo Nalan vinner viken dag som helst. Hästen har sett mycket fin ut på slutet och kommer hon bara ner i banan biter hennes avslutning mycket bra här. Jodas Julia kommer att laddas efter att ha tagits lungt en längre tid. Hästen har kapacitet det vet vi, men hon vinner inte på beställning och favorit borde hon nog inte vara. K.L.M Prelong är nästa förvandlingsnummer för Åke. Hästen växlade ner ett silvergång sist och det såg lätt ut. Nu blir det återigen ett anfall bakifrån och det tror vi gynnar. Strular det inte på vägen måste hon med. Draget är helt klart Sweet Case. Denna häst är en kanon när Sig hittat nyckeln. Sist var hon för het, men såg mycket fin ut. Vi tycker hon är bäst bakifrån och med mista klaff är hon med på linjen! Vi gillar även Miss Sixty som vaknat till rdentlgit på slutet. Hn har fint läge och ska räknas här.

Avd 6

Här kommer det att gå undan från början och vi tror det kan skrälla till fint så sju hästar känns betryggande.

Cayenne Käbb hoppade bort sig sist, men travade sämre och är åtgärdad. Hästen är annars mycket kapabel och från fint läge är han given på lappen. Dreamalittedream måste med även hon då hon har formen på topp och verkligen visat att hon duger i V75. Nu kan hon bli hängande inledningsvis då hon inte är så snabb ut och risken finns för dödens. Sundsvik Saigon var mycket fin sist som knappt slagen tvåa. Nu är dock lägen trist, men hittat han ner i banan har han en spurt som biter – barfota bak på nytt. Growup vek ner sig i spets sist och har gjort så många gånger. Han är klart bäst i ryggar och går det undan, vilket vi tror, kan han dyka upp längst ut i banan till härliga nio procent. Zippie Chip är för oss ingen springer, men visade sist på Lunden att vi hade fel. Han vann på en topptid och måste räknas på det. Rysarna är Super Brian och Reidar Burge. Båda har fin form och kan skrälla i lopp som detta.

Avd 7

Här använder vi sunt förnuft och spikar Wellino Boko. Det är inte ofta en häst går i mål i en Olympiatravsfinal med mycket krafter kvar, men så var fallet för Wellino sist. Han har vunnit över distansen förr och med det hjärtat han visat upp är det en sund spik trots bra motståndare.

Lilla systemet: 735 Rader / 367,5 sek

1.1,2,3,6,7,9,10
2.3
3.1,3,12
4.8
5.3,4,6,9,10
6.3,4,5,8,9,10,11
7.13

Stora systemet: 5880 Rader / 2940 Sek

1.1,2,3,6,7,9,10
2.3,7,8,11
3.1,3,6,9,11,12
4.8
5.3,4,6,9,10
6.3,4,5,8,9,10,11
7.13