Örebro står denna vecka för möjligheterna och vi tänker ta till vara på dessa. Två mycket vassa spikar ska lägga grunden för ett väl avvägt system.

Banan är i mycket bra skick och förutom snabba tider och valfri balans bjuds känslan av sommartrav – högtiden på året!!! En knapp månad kvar till Elitloppet och vi ser fram emot allt som händer på banorna just nu.

Avd 1

Omgången startas hårt med ett kanonlopp för ston. Det luktar 1,08 första 500 och det kan ge trötta hästar till slut.

Vi tror dock hårt på Dame Arrow som imponerade sist. Hästen är blixtrande snabb ut och tränare Robertsson låter hälsa att tanken är ”spets och slut”. Hade inte Maid For Tag varit med i listen hade vi spikat, men om hästen laddas fullt för spets så finns risken att det blir två riktigt trötta hästar sista 100 och då vill vi ha med några till. Trophy Stand gillar vi och hon kan gå en riktig avslutning om hon får rätt resa. Från andra ut ser det ut som att så blir fallet. Vår riktiga rensare är dock Ecupos Bitte. Hästen såg mycket fin ut i årsdebuten och det pratas om skoryck denna gång och då blir hon ytterligare 20 meter bättre. Perfekt spår och uppåtform lockar i alla fall oss.

Rank: A 4. B 5,6,2,8,11,1. C 10,9,3,7,12

Avd 2

Med alla andra spår än 12 hade vi spikat Chimall T.T. Nu står han dock illa till på Örebros korta upplopp och vi känner oss tvingade att gardera.

Chimall är dock klar förstahäst trots det tråkiga läget. Hästen har vi ännu inte sett bottnen i och Fredde är optimist trots förutsättningarna. Hästen har tränat fint mellan loppen och är även uppkollad hos veterinär utan anmärkning (högst ovanligt för den hästen). Fredde ska köras för vinst och då blir Chimall att räkna med! Voodoo Hornline vill vi också ha med då han äntligen står med bra läge. Hästen har gått mycket bra efter otacksamma löpningar och vi tror hästen har bra chans i detta lopp. Sist med på lappen går Cleo Nalan. Vi har tjatat länge om hästens storhet och nu på slutet har vi sett prov på det vi vetat länge. Står hästen bara på benen så har hon alltid bra chans.

Rank: A 12. B 2,6,4,5,10,1. C 9,8,11,3,7

Avd 3

Från en början kändes loppet över redan från början när Scarlets Aino drog spår tre i detta sprintlopp. Men ju mer vi läst känns det ändå som att det finns lite frågetecken och vi väljer gardering.

Förstahäst är Scarlet dock och från spets säljer han sig dyrt. Hästen har dock en tendens att hetsa upp sig och vi vågar inte lämna honom ensam på lappen pga detta. Global Glide lurar vi på ordentligt. Åkes amerikan fick det kört i halsen sist och han vann pliktskyldigt. Det vi funderar på är dock Åkes styrning gången innan när han lämnade rygg på Global Investment 1100 kvar för att ta dödens. Den styrningen hade Åke aldrig gjort om han inte hade mycket höga förväntningar på hästen och vi tror att han har mer att ge än han visat hittills. Debbie Brodda ska inte heller nonchaleras med lopp i kroppen. Hon slog General November regelrätt i fjol och det gör inga mänghästar. Giant Superman matchas mot Elitloppet och får inte heller dömas ut. Hästen har sett lättare ut i steget i år än innan. Har han bara fått upp spänsten ordentligt så är han nog bäst i loppet. Miauo tycker vi är en läcker häst och han har även gjort det bra hos Ludde. Nu ska han få på ett stängt huvudlag och det kan vara det som saknats i årets starter.

Rank: A 3,7,9,5,1. B 4,2. C 8,6

Avd 4

Vi ger inte upp Macho Gossip trots gungan sist. Hästen tappade allt i starten, men var ändå inte många meter efter segraren i mål. Trots hårt motstånd måste hästen ha en ruggigt bra chans i loppet och vi singlar utan tvekan.

Rank: A 10. B 6,2,7,11. C 4,1,5,8,12,9,3

Avd 5

Vi anser här att fyra hästar höjer sig klart över mängden och streckar samtliga.

Bästa hästen anser vi är Victory Power som gjort två helgjutna insatser i årets första starter. Från spår ett hamnar hästen bra till även om han inte kommer att kunna ta spets av egen kraft. Ryan Trot är loppets garanterade ledare från start. Sveriges startsnabbaste häst har dock en tendens att skrynkla ihop sig sista 100 och måste garderas. M.T Cherokee har toppform och gör sällan dåliga lopp. Nu står han bättre till än sist och med överpace på loppet kommer hästen till sin rätt – blir farlig! Varning för Einar Celeber som trots dåligt läge inte är chanslös. Hästen har visat prov på bra moral och med mista klaff dyker han upp på fotot.

Rank: A 1,3,6,8. B 9,12,2,11,7,4. C 10,5

Avd 6

Veckans klaraste enligt stallet. Tom Raider piper till spets och sedan är övriga statister. Perssons kanon gjorde en strålande insats sist då han blev påhoppad i spets av halva startlistan. Det saknades lite då, men nu har hästen kunnat tränas som vanligt och känns strålande i jobben – jättespik!

Rank: A 3. B 2,6,11,4,8,12. C 5,10,1,9,7

Avd 7

Vi avslutar med ett väldigt ovisst långlopp. Startfältet är jämnt och det är mer än hälften av hästarna som startar med god segerchans – vi målar på ordentligt och hoppas på skräll.

Superior As är vår klara etta. Hästen har varit rent fantastisk under våren och ska ha en gyllene chans att ta ytterligare en V75-vinst. Distans och motstånd passar och 17 procent är ett skämt. På start ser det ut att bli lite körning mellan Deliberate Boy och Staro Cold Carat. Båda är bäst i spets och den som kommer dit ska ha god chans att hålla undan. Qato Quattro är nog fältets mest kapabla häst, men står byngligt till. Bakspår på tilläggsvolten innebär många extra meter att ta in och han får vara riktigt förbättrad om han ska lyckas. Imola November ska med liksom Access Tooma. Båda har toppform och gillar distansen. Med rätt ryggar blir de farliga. Skrällarna hittar vi i Simb Frizz som alltid spurtar vasst, Meadow Zoot som satt fast med sparat sist samt Junction som kom bort sist.

Rank: A 8,4,9,14. B 5,7,10,3,12,1,6,2. C 15,11,13

Stora systemet: 2160 rader / 1080 Sek

1. 2,4,5,6
2. 2,6,12
3. 1,3,5,7,9
4. 10
5. 1,3,6,8
6. 3
7. 3,4,5,7,8,9,10,12,14

Lilla systemet: 480 rader / 240 Sek

1. 4
2. 2,6,12
3. 1,3,5,7,9
4. 10
5. 1,3,6,8
6. 3
7. 3,4,5,7,8,9,10,14