Då var det snart lördag igen och möjligheten till ett lite lyxigare liv känns lockande. Förra veckan sköts vårt system sank av pappa Untersteiner som visade taskiga nerver och tjuvade ut sig med Carmen Launcher. Men skam den som ger sig. Vi har jobbat än hårdare denna vecka och tror oss hittat nyckeln till en rolig spel-lördag.

Örebro står som värd för tävlingarna och vädret ser ut att bli klart och kallt. Valfri balans utlovas.

Avd 1

Vi spikade Orso förra veckan och det med bravur. Hästen var kanske ännu bättre än vi vågat hoppas och står nu med samma fina förutsättningar. Finnen har även barfotaväxeln att lägga i om han vill och hans springare måste ha en ruggigt bra chans. Han ser ut att kunna glida till piken hur lätt som helst och därifrån är det bara sjukdom emot.

Rank: A 2. B 9,10,11,6,1. C 12,3,5,4,8,7

Avd 2

Ett jämnt lopp där det ser ut att gå undan från början. Flera ekipage vill till ledningen och det gynnar vår tipsetta som står med tråkiga förutsättningar normalt. Blir tempot som vi tror så har han dock god chans läget till trots.

Boytoy har varit lysande i regi Bergh på slutet. Sist hade han punktering men gick bra ändå. Hästen är normalt okänslig för positioner och han blir farlig till ynka tolv procent. Martin L Sisu var favorit sist på V75 och vann efter en patenterad slutrökare. Denna gång är han inte lika påpassad efter ett sämre lopp emellan. Sägas bör dock att hästen då tävlade med skor och kommer inte att göra så nu. Bra chans. Latitud var fin sist även om han inte hann växla ner ledaren efter en smygare. Denna gång har han på nytt spetsläge och kommer han dit utan att behöva offra allt för mycket så ska han ha en god chans att rinna undan. Oskar Palema, Krångel och Roberto går även med på lappen. Oskar med bra läge, Krångel på nytt barfota och Roberto med bästa farten i loppet. Får Roberto rygglopp till upploppet är han snabbast i gänget och till sex procent är han en kul idé.

Rank: A 11,8,1. B 6,4,12,7,3,5,2 C 9,10

Avd 3

Här går vi på fyra streck och det känns heltäckt. Vi var länge inne på att spika Airborn Tooma, men han fick ett så tufft lopp sist så vi vågar inte utesluta att det kan sitta i benen denna gång.

Hästen får dock utan prut bli förstarankad. Han var mycket bra och den moraliska vinnaren sist på Valla, då han blev avslagen av en smygkörd gynnare. Nu har han spetsläge och utan för tunga ben vinner han detta. Vi vill dock även ha med Marshland som även han imponerade sist. Han fick en tråkig förstasväng, men kunde med Öjjes hjälp ändå vinna lätt. Hästen är under kraftig utveckling och vi har inte sett botten i honom än. Baron Flax varnade vi för sist från uselt läge. Hästen gjorde det bra som trea, men gick med skor och då är han inte som bäst. Nu ska han åter gå barfota och han kommer att få ett bra lopp tackvare son startsnabbhet. Sundgren i jollen kan välja om han vill köra i spets eller ha ryggen på ledaren. Oavsett vad positionen blir så blir han farlig. Sist med på lappen går Manstone´s Rose. Han imponerade på oss sist då han hoppade i spetskörningen och sedan tog dödens. Han var med in på upploppet och höll berömvärt. Hästen har hög kapacitet och blir farlig att negligera.

Rank: A 3,4,6,8. B 1,5,10,12. C 2,11,8,7

Avd 4

I´m Alone Face är spikbud från perfekt läge. Vi tvekar dock med endast en anledning och den stavas Ludde. Med den mannen bakom tömmarna på en betrodd häst med bra läge bäddar för ordentlig körning.

Risken är att I´m Alone Face tvingas ta emot ett rejält överfall från Ludde inledningsvis och efter att inte blivit släppt till ledning så fortsätter Ludde köra en bit till i vanligt vredesmod. Detta skapar läge för skräll och vi streckar vidare. Rakas är bra, även om han var dålig sist på V75. Hästen är dock rapp och han kommer att bli riktigt bra framöver. Chili Ås är nästa Ludde-häst som har chans i loppet. Hästen floppade även han sist han var med på V75. Nu har han dock läge att profitera på högt tempo och han går med. Give to Get har sett mycket fin ut på slutet och måste med på lappen. Läget är perfekt för denna speediga häst och han rensar fin fint. Hunter Brodde har hög kapacitet och Berglöf har laddat för detta lopp. Vi tror att hästen kommer att utvecklas ordentligt framöver och han är helt bortglömd här. Mr Kribirg I.L var bra sist och såg framförallt mycket bra ut när han spurtade vasst från dåligt läge. Hästen kan öppna bra och kan krypa ner och få ett perfekt lopp – Kul streck. Sist med på lappen är Reality Pride som hoppade bort sig sist. Gången innan var hon dock grym från dödens och hon har kapacitet att segerstrida.

Rank: A 1,5,3. B 4,6,8,9,11. 7,2,10,12

Avd 5

Är finner vi en riktigt sårbar storfavorit i Stardust Night. Hästen har bevisligen många ettor i raden, men samtliga är tagna från spets och dit kommer hon inte nu – i alla fall inte utan att tömma sig. Vi garderar friskt och finner flera roliga motbud.

Global Instinct är en mycket fin häst som vid sunda vätskor kan gå runt ett sånt här gång utan prut. Hon har dock varit struken mellan loppen, men rapporterna är uppåt från tränaren. Victoria Xing är nästa drag som måste ha fin segerchans från optimalt läge. Hon är snabb och står bra till får att leda runt om. Mandy Westwood gick godkänt sist, men har nu ytterligare ett lopp i kroppen och hon är nära toppform med det. Kommer hon till från sitt läge är hon bra nog för att vinna. Quizzical var bra sist och får hon hjälp med farten är hon med på linjen. Vi tar även med två tokskrällar på start då loppet känns så ihåligt. Ina Tilly får Öjje i vagnen och han hittar ”alltid” ut på nått sätt samt Yelga Boko som är snabb några hundra meter med rätt resa.

Rank: A 9,7,13. B 12,14,5,2. C 10,8,11,4,15,3,1

Avd 6

Excalibur får agera spik nummer två från perfekt läge. Hästen var bara ok sist, men förutsättningarna var då betydligt sämre. Nu snackar vi andraspår, autostart och värsta motbudet från instängt läge. En perfekt spik i våra ögon – spets och slut.

Rank: 2. B 1,5,10,8,9. C 11,7,6,4,3

Avd 7

Ett kul långlopp där en häst står betydligt bättre till än övriga i våra ögon. Derby Clipper har hög kapacitet och gillar distansen. Hade det inte varit för att han med jämna mellanrum floppat pga att han har lite kexigt skellett så hade vi spikat.

Nu garderar vi med Order By Fax som kommer att få en fin resa i rygg på Go On Pale. Dubbla tillägg till trots så ser vi att båda hästarna med 40 tillägg kommer fram fint då flertalet av övriga i loppet kommer att rada upp sig på innespår. Order By Fax vet vi klarar distansen och han väntar in rätt läge och sedan är det upp lill-Goopen i spets om han håller rätt tempo för att hinna unden.

Rank: A 5, 14. B 14,12,1,2,4,6,8,11. C 13,6,10,9,7

Lilla Systemet: 336 Rader / 168 Rader

1. 2
2. 1,4,6,8,11,12
3. 3
4. 1,3,4,5,6,8,9,11
5. 2,5,7,9,12,13,14
6. 2
7. 5

Stora systemet: 2688 Rader / 1344 Sek

1. 2
2. 1,4,6,8,11,12
3. 3,4,6,8
4. 1,3,4,5,6,8,9,11
5. 2,5,7,9,12,13,14
6. 2
7. 5,14