Örebrotravet Tillbaka i södra moder Svea. Känns skönt och det är lite fler djur som man känner igen i loppen. Förra veckan var mycket svår och det har varit väldigt höga utdelningar på slutet. Det gäller nu att hänga på trenden och försöka hitta dessa skrällar som gjort så många goda spelare miljonärer. Vi har denna vecka ett par riktiga susare och med lite flyt så är vi de som får dela på potten.

På stora systemet kommer vi bara att en spik och med det har veckans taktik avslöjats. Här kommer analysen!

Avd 1

Vi börjar med att gardera den stora favoriten i loppet. Fama Currit har visat att hon på ålderns höst trivs bäst i spets och den är inte vikt för henne denna gången.

Vi läser en ruskig öppning från bröjan. Tigger gör allt för att ta emot Maid For Tag och kan lyckas med marginalerna på rätt sida. Annars ska man veta att trots att Örebro lagt om start och mål för att underlätta för de innersta spåren så är det fortfarande mer gynnsamt att starta med spår lite längre ut på vingen. Fama Currit kommer därmed att få dödens och det bör gynna hästarna bakifrån då Fana inte kan låta ledaren vara ifred för mycket.

Orxchidee DÁunou har lopp i korppen och kan mycket väl vara vinnaren om tempot blir för uppskruvat. Fyra hästar känns stabilt.

Vala Boko planeras åka till Frankrike framöver och det luktar lite preparé för hennes del. Tolftespår och skor på klövarna känns som pengarna i sjön.

Rank: A 5,4,1,10. B 6,12,9,7,2,3,11

Avd 2

Nästa stora (på alla sätt) favorit som i våra ögon inte står inför någon optimal uppgift. Segrarna har tagits i lunga omgivningar och en jättehäst från spår två är inte det enklaste.

Vår rysare är Quantum Winner om han går felfritt från spår fem. Hästen tjänade vi en riktig ”sudd” på sist han startade och trots att han då fick ett optimalt lopp så gjorde han det riktigt bra. Hästen såg bländande ut och med Lill-Goopen i sulkyn så är chansen goda. Vagabond Hornline är även han lite bortglömd i våra ögon. Hästen har, till skillnad mot Linde, mött tuffa djur på slutet och gjort det med bravur. Vi tar med och hoppas på fortsatt form. Regal Amok lovar Bergharn full laddning med och vi vill ha ledaren i loppet och betalar då vi tycker att norrlandstränarens dagsform är på uppåtgående efter en tråkig period.

Vi betalar inte för andrahandaren Bamse Gema trots den fina uppvisningen sist. Hästen går bäst i ledningen och Nyström är rädd om sin fina travare så lugnt upplägg utlovas.

Rank: A 5,2,1,6 B 10,3,9,7,11. C 12,4,8

Avd 3

Guld blev lite roligt denna gång. En lite upphaussad favorit från sämsta läget och flera andra med bra form bäddar för ett riktigt klurigt race.

Earl Tilly var riktigt fin sist han startade efter några riktiga plattmatcher innan. Nu är han plötsligt jämt streckad med Digger Crown trots att han står med tolfte på korta häcken. Visst två strukna gör spåret mindre dåligt, men det är inga garantier denna gång. Har Crown Kemp hittat sin form så kan han mycket väl vara vinnaren från spets. Hästen är dock ojämnt startsnabb och det gäller att han vaknat från sin bästa sida om han ska spetsa. Annars ser spetsen vikt ut för Prime. Hästen gör sina bästa löp från piken och det kan bli en härlig kubbning. Bar Code kan vara hästen som profiterar mest på om det blir körning där framme. Hans sista framträdande var fint och han går med på lappen. Vi känner oss dock inte helt säkra med detta och Robinsson Starlight och Scarlets Aino slinker även de med på lappen. Den sistnämnda satt fast med rubbet bakom Bar Code sist och de krafterna kan han ha nytta av nu.

Vi pockar bort Digger Crown denna gång. Hästen fick en riktig magsup sist han svarade spets och han kommer nog att få en minst lika svettig resa denna vecka. Han är inte lika stryktålig längre och vi tror han behöver längre mellan löpen.

Rank: A 7,3,12,4. B 11,10,8,9. C 1,2

Avd 4

Här skiljer vi ut oss när vi helt plockar bort storfavoriten Lindus Key. Hästen som var helt bländande sist torde i de flestas ögon vara klar med sitt fina utgångsläge, men inte för oss.

Goops springare fick utstå en riktigt ”våldtäckt” sist från spets och vi tror inte han är mogen att starta så tätt som nu. Han kommer här att få tuffa tryckare av flera som inte kommer att köra för ett andra pris. Vi tar med två som vi tror mer på och det är Foreign Life som nu går med optimal balans och toppformade The Bad Rock som gick rysligt fort sist efter gunga.

Ni som har råd tar med Yellowsky som vi dock tycker är bortlottad. Med minsta tur så kan hon dock stå som vinnare.

Rank: A 6,11,3,7. B 2,8,5,4,1. C 9,10

Avd 5

Här går vi kort på nytt och vi har är sugna på en 12 %-are.

Förutom startsnabbe Jumbo Mumbo är vi sugna på Vulcan Sund. Hästen har gjort några riktigt god framträdande tidigare i karriären och han är uppåt efter senaste. Han är ganska oöm för positioner och bör ha bra chans.

Vi tror att Västerbo Traveller får jobbigt denna vecka. Hästarna han möter nu är av helt annan kaliber än han är van vid. Det blir inte heller spets och det blir helt enkelt för svårt.

Rank: 6,7. B 2,3,8,5,10,12,1. C 4,9,11

Avd 6

Veckans enda spik följer i detta jämna silverförsök. Efter galopp gjorde vår spik ett riktigt bra lopp och var med vinnande Laritz Supergoal i mål.

Mac Kindley har riktigt bra chans i våra ögon. Hästen är mycket snabb ut om han laddas, annars har han spurtkraft nog att ta dem till slut. Jodas Julia är en svår nöt att knäcka, men hon blev släppt till spets sist och gick pliktskyldigt undan mot enkla djur. Vi är mest rädda för Sanda Spirit som har visat vilken kanon han är vid några gästspel på Valla. Här känns det som att han har svårt att försvara innern och då får han svårt att hitta ut.

Rank: A 4. B 1,6,5,11,3,9,7,10,8,2

Avd 7

Här hittar vi en riktigt fin springare i ”Shake your booty” (Shejk Yerbouti). Hästen har radat upp segrarna på slutet och ska räknas med god chans.

Favoriten möter dock tuffa motståndare och vi garderar. Dude Kemp har gått riktigt bra i regi Nurmos. Han mosade sitt motstånd sist från dödens och ska ha bra chans om han tar spets. Även Luddes bidrag är stark och gynnad av distansen. Från spets blir även han farlig. Go On Pale är bästa spurtaren och får han draghjälp så är han nog snabbast i gänget. Lugdunum går inte heller han att chansa bort. Sist var han sjuk och kunde inte göra sig själv rättvisa. Denna gång ska han vara kurant och har bra chans på sin råstyrka. Vi tar även med Race Fan och stor rysaren Tycho Af Pass som kan mer än han visat på slutet.

Rank: 4,1,12.13. B 15,8,7. C 11,6,3,2,5,14,9,10

Lilla systemet: 288 Rader / 144 sek

1. 1,4,5,10
2. 1,2,5
3. 3,4,7,10,11,12
4. 6
5. 6
6. 4
7. 1,4,12,13

Stora systemet: 2688 rader / 1344 Sek

1. 1,4,5,10
2. 1,2,5,6
3. 3,4,7,10,11,12
4. 6,11
5. 6,7
6. 4
7. 1,4,7,8,12,13,15