Det är stora kontraster för oss travskribenter. Ena veckan kör vi på hemmaplan där var och varenda häst är känd för att i nästa vara i ett annat land…

Norge denna vecka och Momarken. En bana med mycket långt upplopp och där man kör med ett annorlunda voltsystem mot det vi är vana vid. Det går att köra på valfri balans!

Avd 1

Här gäller det att ta ställning. Antingen spikar man favoriten Fleetfoot Hanover som har överlägsen kapacitet, men är snurrigare än min granne, eller garderar man stort – vi gör det senare.

Favoriten återkommer efter vila och är hopplöst osäker. Hon är förberedd för detta loppet, men det kan innebära att hon blir allt för ivrig och hoppar. Princess Wine och Democrat kommer att få fina lopp då båda är mycket snabba ut. Det långa upploppet brukar skapa luckor till slut. Democrat ska dessutom gå barfota runt om vilket är ett stort plus. Art On Line har till skillnad mot favoriten fin form och är i gång – kusken emot! Hamras One More är nästa formbud som måste räknas. Hästen går normalt inte i spets, men vann plättlätt sist och det tyder på toppform. Skrällarna är Conrads Fredrik som gör andra starten för Finnen, Burmas Yankee som ska gå barfota fram för första gången på mycket länge, Mugger M.M om tränar starkt och Ouch som är finfin när han funkar!

Avd 2

Kallblodsloppet har kollektivet valt att lösa med spik vilket vi avstår. Hallsta Lotus må vara världens bästa kallblod, men han har bara ett lopp i kroppen och värsta motbudet kommer att vara för honom i inledningen.

Vi gillar Åsajerven kraftigt. Hästen är matchad för loppet och står med springspår vilket tränaren tror han kommer att kunna utnyttja. Då kommer han att vara före storfavoriten och det kan bli helt avgörande. Vi vill även ta med Joker Elden från start. Ha står 20 meter bättre än förra gången han mötte Åsajerven och han var inte 20 meter i mål så…

Avd 3

I stoloppet ser vår förstahäst inte ut att kunna gå barfota runt om och då är hon sårbar. Nu på morgonen kom dock en kontraorder och vi får vänta in det slutgiltiga.

Outstanding Night står finfint på det i loppet och skulle hon gå barfota runt om så är det ett spikförslag för den modige. Hon har fin form, men klart sämre med skor. Vi vill varna kraftigt för Miss My Money som körs av Örjan för dagen. Hästen är mycket snabb ut och kommer att få ett kanonlopp. Hästen kom bort sist så det är bra att glömma sista nollan. Bäst på tillägg är Tara Defi. Hon är härdad mot hingstarna i Sverige och ska gå optimalt balanserad idag – hon måste räknas! C.C Westside har vi fått fina rapporter på och enligt stallet är hon bättre än på länge! Vårt miljondrag är Greta Töll som nu har lopp i kroppen. Hon är en riktigt tuffing och är helt bortglömd här, varning!

Avd 4

Vermo var vårt stora spel sist han startade, men ett meterialfel på en konkurrent gjorde att hästen stressade upp sig och han hoppade från start. Nu slipper hästen sin tvångsprissumma och går ner i klass – spik!

Avd 5

Långloppet ser härligt jämnt ut och att hitta en spik känns tufft.

Förstahästen är Felix Vingboons som var rent grym sist då han tog ner Natural Wonder från dödens. Milles Tempo är det första motbudet och hästen ska räknas om han kommer smidigt till spets. I årsdebuten var han fin och brukar vinna med Sjunnesson i jollen. Ritano Freight har haft lite oflyt på slutet då han fått gå för tidigt i spåren. Med rätt ryggar är han snabbare än övriga. Goldmaster är ett roligt drag som har lopp i kroppen. Hästen nästan alltid fina lopp och är jämnheten själv. Ambro Dave och Coktail Will är båda kapabla nog att vinna lopp som detta.

Avd 6

Steinlager Lopp har samlat en trevlig skara elitloppshästar och det han bli en härlig fight. Känslan att se dessa kanoner göra årsdebut värmer ett travhjärta lite extra.

Det naturliga förstastrecket är Joke Face. Hästen tog travsverige med storm förra året och växte verkligen in i eliten. Han är startsnabb och går bra efter vila så övriga får passa sig. Wishing Stone är det naturliga motbudet. Hästen var sliten när han kom till Åke förra året och kom inte till sin rätt. Nu har han en vinter med Åke-träning i benen och det brukar innebära ett stort steg framåt – han blir farligt. Beanie M.M är startsnabb och även han bra i sina comebacker. Han tränar fantastiskt enligt stallet och kommer mycket väl förberedd. Vi tokar till det lite och streckar även speedkulan First On Line Sec från ett perfekt läge. Hästen ska lättas i balansen och har mycket fin form – pass upp!

Avd 7

Avslutningen gör vi enkel och streckar två hästar med fin form. Trots lite sämre utgånglägen känns det som att Maxwell Mayday och Crown´s Banker ska har fina chanser.

Det ser ut att bli mycket hög fart på loppet redan från början. Having Said That ska köras i spets och svara allt. Classic Tile kommer att köras offensivt och det blir tuff körning då det är prestige inblandat. Åke lyckades inte med Having Said That när han hade hon o i träning och Christian Lindhardt vill bevisa att han gjort det istället! Denna körning bäddar för formkortet Maxwell Mayday som har lyft sig mycket i vinter och Crown´s Banker som är oerhört snabb över ett upplopp!

Lilla systemet: 540 rader / 270 Sek

1. 1,2,3,4,5,8,9,10,12
2. 1,11,15
3. 5,6,10,12,13
4. 7
5. 8
6. 2,3,5,6
7. 11

Stora systemet: 5400 Rader / 2700 Sek

1. 1,2,3,4,5,8,9,10,12
2. 1,11,15
3. 5,6,10,12,13
4. 7
5. 3,8,11,12,14
6. 2,3,5,6
7. 8,11