Unionstrav på Momarken för fjärde gången ger oss en god chans att sno norrmännen på lite oljemiljoner! Dubbel pott kan liknas vid en vanlig jackpott, men nog är det lite klurigare då de norska hästarna inte är lika kända som våra svenska.

Momarkens banan är fin och normalt går det här att få barfota runt om. Det är ett långt upplopp, längre än på Axevalla, och körspå är inte tillåtet. Voltsytemet är även det annorlunda där spår sex och sju är bäst, men även tolv är bra och spår två-fem är inte lika trånga som i Sverige.

Vi har fått dra in lite på texten denna veckan pga sjuka barn, men bakgrundsarbetet är som vanligt gjort med mycket slit.

Avd 1

Bästa hästen är helt klart Löjtens Q.C. Han har vunnit på imponerande sätt i Sverige och tränar mycket start – lågt streckad. Francais De Gull var bra sist och måste med. Han har lärt sig att öppnat allt bättre och är stark. Hästen som kommer att bli bäst är Jacques. Han är dock lite slapp i kroppen fortfarande och är outsider. Draget är Gigant Slugger. Hästen har varit mycket bra från dåliga lägen en längre tid och snart sitter han där.

Avd 2

Här streckar vi två hästar och det ska räcka. Beatasine är klar etta och med bättre läge hade vi nog singlat. Hon rundade ett bra gäng på två steg sist på Valla och såg bländande ut. Det var barfota runt om och det gjorde stor skillnad. Samma balans nu och toppchans. Hitchcock är bra nog att utmana, men är bäst med framspår. Han har dock vunnit i tuffare motstånd från dödens och är värst emot. Det kommer att gå fort i detta loppet och det långa upploppet gynnar våra hästar.

Avd 3

Enda spiken i omgången slår vi ner här. Vi har följt Little Star Becca under lång tid och nu har hon perfekta förutsättningar. Barfota runt om, spetsläge och krafter sparade från att ha suttit fast sist.

Avd 4

Här ströks Åsajerven som såg ut att bli ett fint spikförslag. Nu blir det istället ett trehästarslopp där den snabbe, den starke och hästen från spets som går med.

Mörtveldt Jerkeld är en kanon när han är i form. Nu har han dock inte varit på topp på slutet men ska å andra sidan gå barfota runt om vilket gör honom mycket bättre. Han är ska ba bra chans på sin styrka. Neslands Loke kommer att köras i spets och är bäst därifrån. Han har också lite tveksam form, men då han biter ifrån sig mycket bra från pik måste han ha goda möjligheter. Norheim Faxen är rysligt snabb när han får ligga still in på upploppet. Han är snabb nog att växla ner övriga.

Avd 5

Här skriker hela Norge ut Acolyte Hanover efter hans fina insats sist. Vi gillar dock inte en storfavorit som gör debut över lång distans och garderar.

Titus Pullo är en långskubbare som är behandlad och tränar starkt – bra chans. Bad Migren är även han van vid längre distanser och brukar göra det bra. Två lopp i kroppen och bra chans. Miljondraget är Galax Trot som vi alltid tjatar om. Möter mycket lättare hästar nu och satt fast sist!

Avd 6

Guld ser helt och skärt ut en svenskduell och vi nöjer oss med Columbian Necktie som körs barfota runt om och då nästan alltid kniper spets samt Global Investment. Global Investment har fin fin form och är bra bakifrån. Övriga göre sig ej besvär här.

Avd 7

Här riskerar vi att få stå med dumstruten på huvudet, men garderar Navy Seal U.S som normalt är huvudet högre än övriga. Men vi spikade sist på Momarken och då var han chanslös och nu snackar vi årsdebut. Annars gillar vi hästen skarpt och utmärker honom till nordens vackraste travare – en riktig tekniker.

Rydens Cindy bollade med svenska stoeliten sist och måste med. Oliver Twist ska då Lähdekorpi snackar om utrustningsändring och han är två resor bättre bakifrån. Bullchip gjorde debut i ny regi sist och vann hur lätt som helst i långvagn! Nu är kretsen kring hästen lyriska och det har svenska spelpoolen inte hängt med på. Vi gillar även Neo Smed och han har nu lopp i kroppen vilket troligtvis tagit honom upp i from.

Systemförslag: 2160 Rader / 1080 Sek

1.2,4,5,9,10,11
2.8,10
3.6
4.4,5,7
5.2,7,8,12,14
6.3,10
7.2,3,4,5,9,11