Knappt har krutröken lagt sig från förra veckans fantastiska travhelg förrän det bär av på nytt och denna gång till Mantorp. Jackpot står till bords och det är ingen lätt omgång att bena ut.

Vi tänker jobba bort ett par favoriter som känns ganska tveksamma och känslan är att det kommer att bli bra med pengar för den om väljer att garderar rätt. Banan är fin och det kan bli bra körning då Mantorps banan är lättsprungen och snabb.

Avd 1

Känslan ända fram tills i morse var att Mellby Sambuca skulle tjäna som spik i första avdelningen. Men med lite sista sekundeninfo för handen har det blivit ett annat förslag.

Att Svanens springare tar spets råder det inget tvivel om, men han kommer INTE att få husera fritt. Melanders duo med Friction som orädd dödensälskare och True Advantage släpande från perfekt läge blir det åka av. Melander kommer att köra i ett rasande tempo utvändigt storfavoriten och det kommer att gynna övriga. Förutom True Advantage så vill vi absolut ha med Bagley som såg mycket fin ut sist på Valla och gynnas av täta starter.

Avd 2

Även här känns favoriten You Two klart sårbar. Hästen har inte vunnit ihjäl i sig och det är långt ifrån säkert att han kommer till spets. Vi tar med samtliga och känner att ingen är chanslös.

De som letar skrällar och inte vill ha alla så vill vi höja dessa: Verrezano Field som har toppform och är snabb ut, Derby Lady som sett bländande ut i två raka lopp, Ryon Lascuax som gick starkt efter galopp sist och Jocosta Lane som satt fast med allt kvar förra veckan!

Avd 3

Guld löser vi på ett ganska tufft sätt genom att spika gulddebutanden Pitch Command. Hästen har toppform och övriga har antingen dåligt läge eller är formlösa.

Pitch Command såg mycket fin ut sist när han var tvåa i Harper Hanovers. Hästen blir stadigt bättre och ska ha kanonchans över sin favoritdistans.

Avd 4

On Hold är även han ett spikförslag och blir så även för oss, men bara på lilla lappen. Anledningen är att han är ovan vid voltstart och det kan ställa till det.

High Bypass var bra i tuff omgivning sist han går ner i klass och ska räknas. Sweeping Candy vann sist på V75, men blev diskad för trängning – chans på nytt. Waypoint och City Of Pice ska båda gå utan skor och det är intressant då båda gått bra på slutet med skor. Miljondragen är Kimbee Star som är kapabel, men lite strulig, Young Mystic som startar med smygläge och Hamras Pirat som återkommer efter sjukdom, men tränar bra.

Avd 5

Här är omgångens mest tveksamma favorit i Miss Beniss. Hästen gör för visso debut för Nurmos och det brukar vara mycket positivt, men hästen har varit skadad långe och behöver lopp i kroppen.

Jumble Ås har mött kolltopparna tidigare och är en hårding i jämförelse med övriga här. Hästen kan göra mycket jobb själv och räd inte tillägget. Famous Dream gör debut för Lennartsson och han brukar kunna göra underverk med struliga men kapabla hästar. Spåret oroar, men går hon iväg blir hon farlig. Vårt drag är Onice Axe som tog rygg på en dålig favorit sist och fick aldrig chansen. Hästen är klart snabbast i gänget och får hon ryggar att gå i får övriga hålla i hatten.

Avd 6

Har spikar vi på nytt och går ifrån devisen att Åke aldrig väljer fel häst i de lopp han har flera till start. Nu tror vi dock att han valt häst efter svårighetsgrad att köra och inte på segerchans. Istället håller vi hans häst nummer två, Gobal Manhattan, som klar förstahäst och spikar utan prut.

Avd 7

I sista avdelningen ser det ut som att Opitergium får spets efter 500 meter körda och det är en bra chans. Hästen var grym i Kungakannan sist och verka hur hård som helst.

Vi väljer att gardera på stora just på grund av det extremt tuffa loppet han fick sist. Hästen är stor och klumpig och risken för en reaktion på så tuffa lopp finns alltid. Vi garderar med den häst som gick i mål med klart mest krafter i Kungakannan och det var Attorney Hanover som flög fram på open stretch och såg okörd ut. Hästen står med dåligt läge, men verkar vara av rätta virket och ska med. Vi släpper inte heller Ghetto Blaster som ser ut som en kanon, men är hopplöst osäker. Nu är det autostart och det gynnar hästen enormt.

Lilla systemet: 384 rader / 192 sek

 1. 1,2,4,6
 2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
 3. 4
 4. 3
 5. 1,2,12,14
 6. 7
 7. 3,12

Stora systemet: 4608 rader / 2304 sek

 1. 1,2,4,6
 2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
 3. 4
 4. 2,3,4,8,9,10,11,12
 5. 1,2,11,14
 6. 7
 7. 3,4,12