Då var det dags för vintertrav även hos oss i söder. Det vankas ner mot 20 minus i natt och lagom till att Mantorpstravet öppnar kommer det ligga runt 15 minus enligt rapporterna. För er som förväntar er barfotakörning kan det bli knivigt och det kommer som minst att krävas skor med fäste bak!

I övrigt är det en klurig omgång med flera dåliga favoriter som gjorda för att fällas…

Avd 1

Här står Democrat som favorit från fint läge. Hästen är inte känd som någon kämpe utan mer som en glaslirare utan större segerchans i våra ögon. Två andra får istället förtroendet.

On Line Damour hade vi som drag förra gången han startade, men hoppade av ren pigghet i starten. Nu får han på nytt chansen och har klart bäst kapacitet i loppet. Skrällen är Litte Face som återkommer efter lite vila. I sin sista start var hon grym från dödens och vann mycket lätt. Hästen tränar bra och måste räknas från fint smygläge.

Avd 2

Vi tar här omgångens största favorit i hand och kan inte på något sätt se hur hästen ska torska. I sin första start för Ludde vann hästen med halva upploppet utan att kusten var på hästen det minsta. Normalt är han bättre nu och vem ska då kunna utmana?

Avd 3

Guld ståtar också med en dålig favorit i Tinetosaygoodbye som är en klart mycket bättre häst utan skor och dessutom inte har full form. Vi lämnar honom utanför och varnar istället för ett par mycket roliga drag.

First On Line Sec har sett smällfin ut på slutet och gillar både distans och årstid. Hästen är tvärspeedig och med en formtoppad lill-Goop i jollen ska han ha kanonchans – till och med spik på lilla lappen! Fabrice Axe kan bli dyr att miss om hästen är lika bra som vi misstänker efter mysstyrningen av Örjan sist. Hästen fick gå i sitt eget tempo och kom i mål med mycket kräm kvar i benen. Hästen är härdad i Frankrike och kan desstuom öppna bra. Carmel återkommer efter lång vila, men om ni mins finns knappast någon speedigare häst i landet. Han kommer att köras på extrem chans, men kommer luckan vill vi vara med i alla fall. Poison Composite är en av hästarna i loppet som verkligen har fin form. Normalt bäst i monté, men inte oäven framför sulky. Persos Seaman var fin sist liksom Crown Kemp som kan mycket och nu har lopp i kroppen!

Avd 4

Klass II-loppet är nog omgångens mest öppna och för oss krävs många streck. Åtta blev det till slut, men för er som har råd kan alla vara ett bra förslag.

B.B.S Mandarino var fin från dödens sist och såg piggare ut än någonsin innan. Gör hästen om den prestationen blir han svårslagen, men vi vill se mer innan han blir lämnad ensam på någon lapp. Hoboken visade upp en fin speed sist när han kunde vinna trots galopp. Hästen såg finfin ut och var inte tom i mål – blir farlig med rätt rygg. Penalty Fare måste vi varna kraftigt för då hästen snubblade sig i galopp med en framskjuten placering på kroken sist i hårt gäng. Vi tror det var en engångsföreteelse och tycker han ska räknas tidigt här. Jan Cashoot har härdats i tuffa omgivningar hela hösten och skulle kunna spikas med vilket annat läge som helst utom just spår 12. Hästen såg smällfin ut sist och han är inte borta trots läget! Will Olas Arn är miljondraget i loppet och han kommer att betala mycket bra från uselt läge. Hästen har dock absolut toppform och är en duktig avslutare – kul idé. Gede Star har stabiliserats sig på slutet även om det blev fiasko sist. Hästen har växt i sin stora kropp och vi tycker att hon ska räknas trots att hon möter grabbarna nu. Disney Tooma har två raka och måste med, men rankas ner på sitt dåliga läge. Pampas S.I.R gillar vi inte och tar med honom enbart på skrock då vi upplever att han alltid vinner när vi inte tar med honom.

Avd 5

Sex hästar tycker vi räcker mycket bra i ett annars ganska klurigt kortlopp för enbart ston. Normalt ska tilläggshästarna få svårt, men två av tre går med och sen får vi se om dumstruten åker på efteråt.

Förstastrecket är helt klart M.T Felicia som vi tjatat om sedan debuten för Stig H i höstas. Hästen har hoppat bort många pengar på vägen och borde haft det dubbla på kontot om bara hållit sig på benen. Nu ska hon räknas tidigt, men är inget spikbud pga sina nerver. Nectarine är även hon en kanonmärr som ska räknas tidigt. Även om hästen är bäst utan skor runt om tycker vi att hon normalt är med i striden även med dojjor runt om. Bikini Pointer slarvade sig i fel sist, men reparerade storstilat till slut. Kommer hon still spets blir hon svårslagen. Naimi vann lätt på Vermo trots att hon gick med skor. Hästen hade dock utrustats lite annorlunda och samma sak nu vilket borde betyda bra chans. På tillägg startar två fina hästar som kommer att profitera på minsta överpace som bjuds. Domino Sund och Simb Ruby är vana vid förutsättningarna och rensar fint bland kupongerna med lite klaff på vägen.

Avd 6

Över lång distans tycker vi att flera av hästarna i första dubbelavdelnignen är fel på det. De mest lämpade hästarna startar bakifrån och efter högt utgångstempo kommer nog vinnaren att ha ett lite högre startnummer.

Royal Neo är vår förstahäst i loppet från spår tio. Sist såg han fin ut som fastlåst och är normalt bäst över aktuell distans och med ryggar. Nino Coger har stall Persson höga förhoppningar på och även han är mycket gynnad av distansen. Hästen tränar starkt och måste räknas tidigt. Alandias Karisma gillar vi skarpt och kommer hästen bara ner i banan så kommer hennes spurt att bita bra i denna lite klena silveromgång. La Bellouet är kanske är långskott, men hennes två sista lopp har varit mycket gedigna och vi vågar helt enkelt inte plocka bort henne trots läget.

Avd 7

Avslutningen gör vi till en enkel historia och spikar en kanon. Vincent Du Ling har vi fått som klar från stallet och det brukar betyda pengarna på banken – vi litar på informationen och tackar på förhand!

Lilla systemet: 384 rader / 192 Sek

1. 6,9
2. 3
3. 5
4. 1,6,7,8,9,10,11,12
5. 1,4,5,10,13,15
6. 6,9,10,12
7. 7

Stora systemet: 2304 Rader / 1152 Sek

1. 6.9
2. 3
3. 1,3,4,5,7,8
4. 1,6,7,8,9,10,11,12
5. 1,4,5,10,13,15
6. 6,9,10,12
7. 7