Pulsen har sånär hunnit lägga sig från förra veckans höjdarhelg innan det är dags för nya chanser till miljoner. Vi känner dock att vi måste omnämna Brioni och hans fantastisk seger i Elitloppet. Hästen är sju resor bättre bakifrån än i spets och det visade han med eftertryck här. Hans avslutning var av bästa märke det var en värdig vinnare.

Nu är det jackpot och Mantorp som gäller. Sommarbana och fina tävlingar, lycka till!

Avd 1

Vi startar med omgångens svåraste lopp direkt. Lång distans och många som gynnas gör att det kommer att köras om positionerna loppet igenom. Vi tror på skräll.

Favoriten Royal Neo känner vi från tiden hos Fredrik Persson och hästen är stark. Han har höjt sig på slutet och har viss chans om han kommer till spets. Men då det kommer att köras hårt hela vägen är vi långt ifrån säkra på att han håller in i mål. Delvin Gold gillar vi skarpt och han är också stark som få. Han har toppform och går från alla positioner. Growup är vårt stora drag i omgången. Hästen är mycket fin i ryggar och möter här många segstarka varpå hans speed biter extra bra. Han får hjälp med tempot här och blir mycket farlig. Big River Supreme gick i mål med alla krafter kvar sist och såg mycket fin ut. Han har fint smygläge och ska räknas tidigt. Buddy kommer med fint rykte från Norge där han vann enkelt sist från dödens. Vi betalar helt klart för honom. Wiss Rambo kan även han bli farlig. Hans spurt har bitit bra på slutet och han står lite på tur. Carmenere och bättre än raden, Svartmyrs Sigge är startsnabb och får fint lopp samt Zingaro Transs R som är en långskubbare av rang – samtliga går med på lappen.

Avd 2

På lilla lappen sticker vi ut hakan en aning och spikar Express Step som står med kanonläge och dessutom har full form. Då de värsta motbuden står sämre till tycker vi hästen ska ha bra chans att leda runt om. På stora lappen tar vi dock med fyra hästar till som alla har kapacitet för vinst.

Dedes Brassie höll vi mycket högt efter hans fina inledning på tävlandet. Han stagnerade dock och har först efter regibyte vaknat till på nytt. Hästen är dock mycket bra i grunden och kommer snart att tävla i högre klass än sin nuvarande om ni frågar oss. Argos har alltid visat mycket, men inte fått till det fullt ut. Hos Westholm har han dock vaknat till och gjort det bra i två raka. Han går med på form. Utility Bus var senast ute i Kungakannan och gjorde inte bort sig. Han har fått säkert fått lite hårdhet sm han har nytta av här och ska räknas. Zizou Boko ser lite leg ut, men håller farten bra och får gå med som skräll här.

Avd 3

Sedan Beanie M.M blev struken öppnade loppet upp sig rejält. Vi känner extra för Frillan Filiokus som aldrig gör dåliga lopp och alltid avlutar snabbas av samtliga.

Men motstånd saknas definitivt inte. Sebastian K avslutade mycket rappt senast och har växt en klass sedan han började köras barfota runt om. Nu står han lite dåligt på det, men får han rygg på Wellino Boko under sista varvet ska han ha bra chans. Wellino går även han med. Hästen har en fantastisk kapacitet, men har inte fått till det helt efter sin långa vila. Vi tror dock att det släpper när som och ställer inte startspåret till för mycket ska han räknas över perfekt distans. Red Hot Dynamite kommer att köras till spets och har han hämtat sig från sin halsinfektion blir vi inte förvånade om han håller övriga stången hela vägen.

Avd 4

I ett lågklassigt lopp tar vi och skojjar till det lite. Vi går helt på rutin och logik när vi spikar Forrest Jump väl medvetna om hästens dåliga läge.

Hästen är dock bra och om allt går som vi planerat ska han vara än mycket vassare i sin första start för Svanen. Barfota runt om och dåligt motstånd gör att chansen ska vara finfin.

Avd 5

Fyraåringsloppet för ston kräver många streck och vi känner att vi behöver inte mindre än nio. Det luktar skräll och vi har några roliga drag som kan betala fina slantar.

Fancy Dancer blir bara bättre och bättre. Hon vann plättlätt från spets sist och vi tycker hästen är understreckad här – pass upp! On Her Toes visade upp en helt annan sida av sig själv sist när hon var vann lätt, barfota runt om för första gången. Spåret är inte bra nu, men som hon såg ut bara måste hon räknas. Digital World har piggnat till på slutet och varit vass mot tuffa hästar. Nu har hon fint smygläge och ska passas noga. Moonbeam Hanover är bäst på tillägg. Man ska dock vara klar på att snabba sommarbanor inte är lätt att vinna på när man står med tillägg. Oriole står bra till och är jämn och säker. Hästen har två lopp innanför västen och måste räknas. Dicey Spicey har två raka för Stig H och ska räknas även här. Nu har hon dock bakspår och möter tuffare hästar än innan, men med sin fina segerprocent vågar vi inte ta bort henne. Vi streckar även Wiss Shadow som står med spetsläge, Marque Bluestone som går ner i klass och True Advantage som kan göra mycket jobb själv.

Avd 6

Nästa spik är inte heller någon solklaring om man tittar på strecken. Vi väljer dock att helt se på vad hästen presterat på slutet och sällan har vi varit så impade av en häst som Love Force. Hästen har fullkomligt pulveriserat sina motståndare och vunnit som synes okörd på topptider. Det ser ut att bli häftig körning om spets och det bäddar för bakspårshästarna. Vi känner oss säkra på att vi spikar bästa hästen och med minsta klaff på vägen vinner han detta!

Avd 7

Avslutningen är inte helt enkelt att lösa. Vi tar med fyra hästar med framspår och tycker vi ligger bra på det här.

Victory Hill har vi jagat länge utan att nå utdelning. Hästen har dock testat på guld och härdats i tuff omgivning på slutet. Han är snabb ut och ska återigen gå med optimal balans. Youpi satt fast med krafter kvar sist och såg fin ut. Hästen är inte så snabb ut och kan hamna lite illa till, men är med lite flyt blir han farlig här. Yukon Boko gick gå först i spåren sist och höll storstilat. 18 procent är ett skämt och han bara måste med. Jätteskrällen är Smash Express som har perfekt läge och fin form. Hästen såg mycket bra ut sist och från rygg ledaren kan han dyka upp på linjen här.

Stora systemet: 6480 Rader / 3240 Sek

1.2,4,5,6,7,9,10,11,12
2.3,7,9,10,11
3.2,7,11,12
4.11
5.3,5,7,8,9,11,12,13,15
6.10
7.1,3,4,6

Lilla systemet: 672 Rader / 336 Sek

1.2,6,7,9,10,11
2.3
3.2,7,11,12
4.11
5.3,5,9,11,12,13,15
6.10
7.1,3,4,6