Även denna vecka delas det ut dubbla pengarna för den som prickar in alla rätt. Jackpottarna duggar tätt och det vore ju inte fel att lägga vantarna på en nu när chanserna ges på varandra. Mantorp brottas denna vecka med att få banan i ordning och som det verkade på banmästaren Wallberg så är han ganska säker på att det ska gå att köra barfota runt om. Vi är dock inte hundra då vädret verkar ostadigt och väntar som vanligt in i det sista med att lämna in – vilket vi hoppas ni gör med som har chansen.

Inga extra innerspår och vinklade vingar utan bara vanligt trav.

Avd 1

Här kan vi inte annat än singla!

Vi undgår dock favoriten då han kommer att få svar invändigt av Zapdos Håjt och sedan blir det härlig körning. Detta passar Indigo Broline som varit smällfin på slutet i två raka. Han kan eventuellt lättas till start, men det tror vi kvittar då han sprungit med skor på slutet.

Avd 2

Här garderar vi stort då bästa hästen strukits och hoppas och tror på skräll.

Galax Trot är underligt understreckad här.Hästen är mycket bra i grunden och hans debut sist var bättre än han brukar. Med lopp i kroppen ska hästen räknas tidigt och vi varnar kraftigt! Imola November är normalt den tuffaste i loppet. Han är dock inte i toppform enligt stallet och behöver kanske lite mer hjälp på vägen än i vanliga fall – stark som en björn dock. Propeller är en galopplysten typ som ofta är med där framme när han inte galopperar. Han har bra form och ska räknas vid felfri avgång. Putte Topline är en segerstaplare och han gör sällan dåliga lopp. Han han öppna bra från springspåret och är Robbans bästa chans i omgången. Hobbe Skift vågar vi inte lämna utanför då han kan vinna loppet med 20 meter om han har en bra dag. King Of Kings och Orlando Craft går med på form liksom favoriten Zingaroa Transs R som dock känns överstreckad här.

Avd 3

Fyra hästar känns huvudet högre än övriga och då loppet ser ut att köras i hög fart tar vi med en riktig kantboll från omöjligt läge.

Såg ni hur Blueberrysky gick sist efter gunga? Han hoppade bort 100 meter och var ändå med dem in i mål! Som den hästen gick måste han ha kanonchans här. Vi singlar på lilla lappen och varnar kraftigt för hästen! Aggas Dyring är klar favorit och det kan vi köpa. För er som missade vårt drags upphämtning sist är han den klara vinnaren. Hästen har visat sig ha få svagheter och går över alla distanser. Han får dock inte spets här då Zacke har en mycket snabb häst i Rob Laigar och då blir han än mer sårbar. Global Lexicon skvallrar stallet om tränar som en gud. Hästen har utvecklats mycket sedan han kom till svanen och vi tycker han ska räknas trots att han inte vann i debuten. Vi kan dock inte hans startsnabbhet utan litar blint på stallet uppfattning. Vendi kan vara vinnaren om det går allt för fort för hästarna där framme. Hon har full form och är stark som få. Till fem procent är hon miljondraget i loppet.

Avd 4

Här blir det enkelt värre. Celeber Sund vinner plättlätt då värsta hotet fått spår tolv. Hästen har utvecklats fint på slutet och ska enkelt defilera hem loppet från spets.

Avd 5

Bästa hästen är helt klart Beatasine. Hon skulle kunna singlas, men vi tycker att innespår på tillägg kan bli väl vanskligt då hästarna utvändigt kan öppna bra och garderar.

Beatasine ser ut som en riktig vinnare och har visat sig var det med. Hon är både stark och snabb vilket gör henne till den naturliga favoriten. Skulle hon dock inte hinna med från start är risken att hon får backa sig sist och då kan det bli väl långt fram till slut. Dreamalittledream var fyra i Sverigeloppet i höstas och har visat att hon är mycket kapabel vid full form. Hon har nu lopp i kroppen och avslutar hon som hon gjort vid några tillfällen ska hon räknas tidigt här – barfota minst fram är ett klart plus. Little Star Becca ska enligt stallet vara lika bra som favoriten, men vi tvivlar. Hon är dock lika snabb och skulle hon få det bättre loppet av de två måste hon räknas. Essien är kanske fult att ranka först som fyra i loppet då hon gjort det förträffligt på slutet. Hon har dock sprungit på sig snabba pengar och vi vill se henne bära dessa innan vi skriker ut henne som favorit på V75.

Avd 6

Steel Pepper gjorde ett fantomlopp efter lång vila sist och många tycker han är stenklar här. Vi har dock en tes som gör att detta är ett klart garderingslopp.

Hästar med vinnarskalle som återkommer efter lång vila och direkt gör ett maxinsats drabbas titt som tätt av en reaktion i sin följande start. Det blir liksom för tufft och de springer med skallen istället för med kroppen – om ni fattar vad jag menar. Vi ser en chans att så kan bli fallet här och garderar. Avanto står här med perfekt läge och vi tycker att han föll med flaggen i toppsist. Han var med i en återkallad start och kom inte iväg så bra i den följande, men gjorde ändå en habil insats. Härifrån får han ett kanonlopp och måste räknas. Rocket Power vann i sin come back på svensk mark sist och det från döden smed skor. Han är bäst barfota och det vankas så till helgen. Dessutom han han fem raka segrar med sig (även om det inte står i programmet) men har fått två bortplockade då han tävlat med otillåten magmedicin i kroppen. Hästen är riktigt bra i grunden. Finsish Flyer kördes passivt sist och det kommer han att ha nyttan av här. Hästen har visat sist ha hysterisk form och vi tycker han är understreckad. Leonas Yannick Återkom efter halsoperation sist och såg helfin ut som fastlåst. Han tärnar dessutom mycket bra hemma på gården och är helt klart ett miljondrag i loppet. Stona Fiona Southwind och Gordonia Dag ska även de räknas från fina lägen. Den förstnämnda är startsnabb och har lopp i kroppen medan Gordonia ska köras barfota runt om och med helstängt huvudlag för första gången på länge.

Avd 7

Avslutningen ser ganska knivig ut och det är vädigt jämnt mellan volterna. Det är två som sticker ut på framspår och sedan tre gynnare som bör har bättre chans än övriga på tillägg, så fem streck blir det här.

Naimi får förstarösten efter hennes fantomavslut sist. Hästen satt bra till 500 kvar, men drogs sist av trött häst och i sista sväng var hon tokslagen. Hon hittade dock loss på upploppet, kryssade sig fram och avslutade sylvass till ett tredjepris. Hästen lös form och måste räknas här till fina pengar.Rania när bäst av hästarna på tillägg även om hon inte glänst på slutet. Hästen är totalt beroende av barfotabalans och har inte kunnat prestera då banorna varit dåliga. Nu ska hon dock köras utan skor och håller banan är hon vass. Pamona är även hon bäst barfota och det visade hon med eftertryck sist från spets. Hon slog lätt hästar av högre rang än de hon möter nu och går lika bra i spets som bakifrån – kul idé! Aloe Vera är snabb ut och verkar ha formen på topp. Hästen vinner dock inte ihäl sig men ska räknas ändå. Jätteskrällen är Racerstina som vid sunda vätskor bara vinner ett lopp av denna klass. Hon rapporteras träna förbättrat och ska köras utan skor – tio procent är bra betalt!

Lilla systemet: 540 rader / 270 Sek

1.10
2.2,4,5,6,9,10,11,14,15
3.3
4.4
5.8,9,12,14
6.1,4,7,8,9
7.2,9,14

Stora systemet: 5040 rader / 2520 sek

1.10
2.2,4,5,6,9,10,11,14,15
3.2,3,4,12
4.4
5.8,9,12,14
6.1,2,3,4,7,8,9
7.2,3,9,12,14