Jackpot på Mantorp och här gäller det att vara med. 47 miljoner till en ensam vinnare och bara tanken på att bli just denna ensamma vinnare får en att må gott så här på morgonen. Vi lämnar förra veckans trötta omgång bakom oss och har helt siktet inställt på jackpotpengarna.

Maharaja startar på nytt här och vi kan inte annat än säga att han är en fantom. Hästen som ser tjock ut, knackar i travet och inte kan öppna vinner ändå mer än varannan start i tuffaste möjliga omgivning – imponerande var ordet. Från alla andra lägen än spår ett hade vi spikar honom, men då han fått, det för honom, sämsta läget garderar vi och skrattar oss harmynta när han blir fast som fyra med alla krafter i behåll…

Mantorp har en normal bana och väder och vind ser ut att bjuda på travvänliga förutsättningar – valfri balans enligt banmästare C-H Wallberg. Att tänka på är också att Nurmos har halsinfektioner i stallet och att han strukit flera hästar. De som startar kan underprestera!

Avd 1

Favoriten har här en fin uppgift från perfekt läge. Vi spikar på lilla, men vägrar släppa två jättedrag på stora lappen.

Pinepower Rose har varit fantstiskt bra på slutet då han varit knappt slagen vid två tillfällen och överlägsen vinnare vid ett. De två andraplatserna han haft har Torbjörn Jansson varit skyldig till och med lite bättre tanke bakom ratten hade hästen ståtat med tre raka. Spetsläge och bra chans. De mörka moln vi kan finna är bland annat att Minos Vang ska laddas allt vad som går för spets. Våra kontakter hos stall Åke hälsar att Svanen gett körorder om att hästen ska till spets där han kan löpa ut då han annars blir nervig. Detta kan leda till ett mycket tufft förstavarv och trötta djur till slut. Detta råder vi bot på då Neo Smed på nytt rapporteras kanonsmidig i jobbeb. Hästen håller Finnen högt till tusen och vi har bara sett början av den här hästen, lita på oss. Vi kan inte heller släppa Lewis Om som vi gillar mer och mer. Hästen orkar numera med sig själv och avslutar alltid som ett spjut. Nu ska han dessutom gå barfota runt om och från perfekt smygläge ska han räknas!

Avd 2

Här finner vi en stor favorit i Andoverandout. En snygg och snabb häst som dessutom ståtar med bra läge. Vi ställer oss dock tveksamma till hästens rutin och vågar inte spika en favorit med bra sex starter innanför västen.

Fly High Kemp har verkligen öppnat våra ögon på slutet. Hästen har sett ut som en stoelitvinnare då hon fullkomligt pulveriserat sitt motstånd vid segrarna. Trots tillägg över korta häcken måste hon vara rankad topp två här. Draget här är Gamay Ribb. Hästen har varit svår att få igång i år, men nu är hon fräsch och har lopp i kroppen. Hon är dessutom snabb ut och ska ha bra chans från spets alternativt rygg på ledaren. Edda Dreamcatcher håller Nurmos högt och hon ska dessutom gå barfota runt om nu – bra chans. B.K Bonnie Pearl håller Åke högt och de gånger hon underpresterar har att göra med psyket då hon blir stressad. Nu känns hon fin och ska räknas här. Twins Wilda har två raka i ny regi och Jayporthasitall är van tuffare hästar och ska båda med på lappen.

Avd 3

Vi resonerade i ingressen på Maharajas möjligheter och som ovan nämnt hade vi spikat från alla spår utom just spår ett. Vi garderar med Yanantin Boko som var bra sist, men sjuk och kan bättre – han tar spets här.

Avd 4

Klass II-loppet ser lite rumphugget ut nu när det strukits två på framspår. Vi håller dock fast vid våra idéer som vi haft från söndags kväll och streckar fyra springare.

Ten To Ten har alltid varit en kapabel häst som fått sig väg kantad av en del skador. Nu har han dock startat kontinuerligt under några månader och sist såg han kanonfin ut vid seger. Bakspår spelar inte så stor roll då han inte är så snabb ut och barfota runt om för första gången ser klart intressant ut. Buddy Buddy Run svek sist som stor favorit, men var då inte så hårt tagen i jobben. Han rapporteras klart uppåt nu och hästen hade nog varit favorit om loppet hade körts i somras när han var som bäst. Vi varnar stort för honom och han är veckans drag! Mellby Turbo är bra och har bra spår – räknas. Och sist på lappen går Gaston Wood som är jämn och säker – nu nedstruken till fjärdespår.

Avd 5

Ett oerhört jämnt lärlinglopp fördelat på två volter kan inte annat än garderas stort. En häst lyser kanske lite mer än övriga, men på intet sätt så det motiverar spik.

Perfect Light har springspår på andra volten och dessutom full form. Med Åke i jollen kade vi funderat på att spika, men med Anders bakom spakarna och i övrigt många nervösa chaufförer runt om leder till gardering. Draget är Britt Hudson som har en tokform otom dess like. Hästen vann plättlätt från dödens sist och är en ”nästagångare” i våra papper. Alvena Putts testades barfota runt om i andra starten för Walmann och det föll mycket väl ut. Samma nu och hästen måste räknas. Ester Zonett imponerade sist när hon vann torts galopp. Bakspår på andra volten är dock mindre bra och det behövs lite flyt från detta läge. Mozzarella Ås gillar vi. Hästen har alltid visat kapacitet, men det är först hos Lönborg som hästen fått till det lilla extra. Galoppen sist var av olycka så nu blir det åka av! Amanda Palema, Spot Over och Tamina Silas är alla goda spurtare och med rätt resa kan vilken av dem dyka upp på fotot.

Avd 6

Här hänger vi upp systemet på Jolly Broline som olyckligt galopperade sist, men såg fin ut i övrigt. Vi har dock två riktigt roliga rysare som måste med å lappen.

Skulle favoriten komma bort eller bjudas på en allt för tuff öppning ska Cayenne Käbb och Friday Starlight med. Den förstnämnda verkar aldrig blir riktigt erkänd trots att han visat sig mycket duktig vid många tillfällen. Anledningen till att han inte fått sätta nosen först har varit ren otur. Friday Starlight verkar spelarkollektivet helt förträngt. Innan han skadades var han den enda som kunde utmana en viss Chimall T.T i hans klassklättring, så vid minsta form – håll i hatten!

Avd 7

Här medger vi att vi tar i en aning, men med stort övervägande har vi bestämt oss för att spika Macho Gossip.
Vi har noga analyserat loppet och det ser ut att bli riktigt tryck hela vägen. Niller och Royal Neo kommer att stångas om spets och oavsett vem dem som kommer dit så kommer den andra inte att krypa ner i rygg direkt. Macho Gossip fick en perfekt genom körare inför detta via en enkel spetsviktoria. Han är bäst med lopp på rulle i högt tempo och det loppet kommer här – spika på till 13 procent, varsågoda!

Stora systemet: 4032 rader / 2016 sek

1. 2,5,9
2. 1,6,8,9,10,13,14
3. 1,3
4. 1,6,8,9
5. 1,2,7,10,11,12,13,14
6. 2,6,12
7. 10

Lilla systemet: 504 rader / 252 sek

1. 2
2. 1,6,8,9,10,13,14
3. 1,3
4. 8,9
5. 1,2,7,11,12,13
6. 2,6,12
7. 10