Välkomna åter till spelaspel och veckans V75-anlys. Efter ett par veckor med normal vinstpott så är vi åter i Jackpottagen. Vi är inte sämre än att vi ser det positiva med det och har som mål att norpa åt oss en hel del av kakan på si så där 47 000 000 kronor – sug på den vänner!

Mantorp står som värd och med det får vi en ”normal” bana utan diverse öppna spår och vinklade vingar. Det väntas lite regn under natten till lördag, men inte mer än att banan kommer att vara i gott skick för valfri balans.

Avd 1

Tre hästar höjer sig klart över mängden och vi nöjer oss med dessa. Två på framspår och en med bakspår.

Den hästen som i våra anteckningar står som ”nästagångare” är tyvärr den med bakspår. Galaxy Trot fick en hopplös inledning sist och backades ner i kön. Vid fritt såg hästen mycket frisk ut och hade massor med krafter kvar. Med bättre spår hade han varit ett spikförslag. Från spår tre startar Toulouse nu i tredje starten för Svanen. Hästen visade hög kapacitet redan hos Lugaur och det såg ut som att hästen skulle gå en fin framtid tillmötes efter en imponerande debut för Åke, men han svek gruvligt gången efter. Hästen såg inte helt ok ut och har nu fått vila. Informationen säger att hästen tränat lysande och ska med även om han inte kommer till spets. Space Hoss är en annan gynnare med hög kapacitet och fin form. Hästen har bra läge, men kommer troligtvis inte till sin favoritposition, spets, då Splendido Star står med två spår utanför. Skulle han göra det trots allt så ökar hästens chanser avsevärt.

Avd 2

Vinnaren här är vi övertygade om finns bland framspårshästarna. Vi vurmarför en skräll som nu har kommit över sina skadeproblem och visade gryende form sist.

Practical Joke har vi följt länge och vänta på ska utvecklas till något stort. Hästen har dock haft mycket problem och därför hämmats i sin utveckling. Sist såg han dock ut att trava bättre än på länge och höll bra trots ett tufft sistavarv. Hästen är bäst i gänget och har han en bra dag vinner han detta. Spetsfavorit och favorit på spelet blir Baht Launcher. Hästen släppte spets sist och höll godkänt till ett fjärdepris. Nu släpps ingen spets och vinstchansen därifrån är god. Tredje häst i loppet är Virago Hebre som sett ut att kunna en hel del hos Stig H, men inte fått till det. I sin debut för Nurmos blev det dock seger direkt och hästen blir farlig med minsta klaff.

Avd 3

Vi spikar i guld helt utan tvekan. Med två spetsälskare på framspår öppnas loppet i ett ruskigt tempo och det passar vår vinnare.

Korvet Klintholm gick fasansfullt bra sist under Hugo Åbergsdagen och gjorde nog sist bästa lopp någonsin. Hästen går normalt inte bakifrån, men visade upp en fantastisk spurt och tog många längder på ledaren över upploppet. Nu kommer hästen igenom bra från sitt nionde spår och vi tror hästen vinner loppet plättlätt.

Avd 4

Kalla oss korkade, men vi ska försöka fälla storfavoriten i loppet. Vitess Söndervang ÄR en sprinter och trots att hon gick mycket bra sist är det värt att syna henne när vi pratar medeldistans.

Favoriten såg dock mycket fin ut sist som tvåa i ett betydligt vassare lopp än detta. Man ska dock ta med i beräkningen att hon fick ett optimalt lopp och gick max in i mål. Nu måste hon få trolla bort 500 meter i loppet för att inte riskera att vika ner sig, vi är inte säkra på attt hon tillåts detta. Hästen som vi tror sätter upp farten är Nellie Vingboons. Hästen är berghård och sist såg hon ut som i fornstora dagar när hon var starkas från sämsta läget. Hon går på nytt barfota och tål dödens i hårt tempo. Indiana Brave kan vara den taktiska vinnaren som profiterar på det hårda tempo som vi läser i loppet. Nu har hon lopp i kroppen och Åkers djur brukar vara som bäst med lopp i kroppen efter vila. Rouge gillar vi och hon har alltid en spurt att tillgå med ryggresa. Nu smygs hästen och vi tycker hon är klart streckvärd. Lea vill vi även hon varna för. Sist fick hon en fin löpning, men vann lätt och såg fin ut. Nu ligger en smygare nära till hands och det passar hästen som hand i handske. Sista strecket går till hästen som förra året kostade mig 3,5 miljoner. Då som nu har hästen full form och krafterna hon fick med sig som fastlåst sist har hon nytta av här.

Avd 5

Ska vi få en mättande bit av jackpotkakan så måste vi ju ha någon riktig rysare och det är här vi tänkt oss att hitta den. Alla utom tre i våra ögon helt chanslösa springare går med på lappen.

Det är bara 1,11 och 12 som inte kvalar in på vår bong. För att nämna några djur som sticker ut något så är favoriten Indira G den som ska ha bäst chans. Hästen har utvecklats fantastiskt på slutet och det enda som talar emot är att David Källgren vinner V75 lika ofta som SJ håller tiden. Ottens Tea har vi väntat på och hon är bäst i fältet. Läget är dock emot, men tio procent är lockande. In Bloom Face tycker vi är för lite streckade och hade Åke kört själv hade hon varit 25-procentare. Bästa strecket under tio procent.

Avd 6

Här ska vi erkänna att vårt singelstreck är lite av ett sunt chansdrag. M.T Buffet har varit rent grym på slutet och har en hysterisk formtopp. Om han vinner detta lopp fyra av tio gånger från spår ett med risk för att bli fast så hade han vunnit åtta av tio gånger med spår två till fem. Vi är dock beredda att ta chansen från detta läge och spiken är nedslagen!

Avd 7

Här har vi råd med fem streck, men skulle rekommendera sex. Två av hästarna vi inte vill ta bort är inte gynnade av den korta distansen, men på kapacitet och form går de före flera andra.

Manhattan Sazzy är favorit och snabb ut. Kommer han till ledningen ska han ha en bra chans att leda runt om. Sist gick han bra från dåligt läge och vi singlar på lilla lappen. På stora vill vi dock ha med fler. Spex Brodde såg man i ögonen på Sjunnesson att han var mäkta impad av sist. Hästen är stark och ska ha chans även från dödens över opassande distans. Jack Z är miljondraget. Fredde var rent lyrisk över hästen när han debuterade i ny regi på Kalmar. Han gick som ett skållat troll innan han slog på en galopp av bara farten i sista sväng. Nu har Fredde lite idéer som han testar för att få honom stabilare och slår det väl ut kan hästen definitivt överraska. Immenso November återkommer efter två galopper i raden. Innan det imponerade han dock stort från spets. Hästen rapporteras träna förbättrat och laddas han från start är det inte omöjligt att han kommer till spets och då ska han slås därifrån. Sista häst på lappen hade vi spikat om han stått med framspår. Bamse Gema har funnit sig själv i sin stora kropp och lekt med motståndet på slutet. Normalt går det inte att vinna från spår 12 över korta häcken, men vi våga inte släppa hästen i nuvarande slag. För er som har större plånbok än oss rekommenderar vi även streck för Voodoo Hornline som kom bort i sin sista start. Hästen har rätt läge och rätt distans så ett varningens finger höjes.

Stora systemet: 3240 Rader / 1620 Sek

1. 2,3,10
2. 1,2,4
3. 9
4. 1,2,3,5,6,9
5. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,13,14,15
6. 1
7. 5,6,7,10,12

Lilla systemet: 432 Rader / 216 Sek

1. 2,3,10
2. 1,2
3. 9
4. 1,2,3,5,6,9
5. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,13,14,15
6. 1
7. 5