Förra veckans rad är inte mycket att lägga kraft på. Den raden hade endast satts av tanten som spelar på sina katters födelsenummer eller dylikt. Själva så erkänner vi att Super Light inte är helt slut utan verkar har ytterligare lite pengar att hämta – sent ska syndaren vakna.

Men nog med gråt över spilld mjölk. Denna vecka är det Mantorp som ska betas av och vi hyser gott hopp om att fälla några av de stora elefanterna. Annars tror vi på bra chans för Welat Boko och Arras. Båda har spetsläge och möter moderat motstånd, en bra grundplåt.

Häng med!

Avd 1

Arras T.C.B har vi tjatat om länge nu här på sidan och hade han startat med samma spår fas auto så hade vi singlat, men nu känns det som att denna lite osäkre herre lika väl kan hoppa bort sig direkt.

Vi garder med fyra djur till som känns klart spelbara till låga procent. Springspårshästarna är båda sugna på att köra i tät om de kommer dit. Den av dem som inte för det kryper ner i rygg och kommer med stor sannolikhet få luckan då favoriten kör fram i dödens. Hoppar favoriten bort sig har ledaren mycket stor chans att segerstrida. Vi är dock sugna på två springare till som båda har härligt kapacitet när det funkar fullt ut. Show Life med Erik och Carpaccio med betydligt bättre form än raden avslutar streckandet för vår del.

Rank: A 2,7. B 9,11,6,4,10. C 8,3,5,12,1

Avd 2

Nova Brodda har visat sig ytterst kapabel på slutet och står mycket fint inne i loppet här. Trots dessa klara plus så väljer vi att gardera. Dels för att hon fått mycket tuffa lopp på slutet, men framförallt för att hon riskerar trafikproblem denna gång.

Staro America fick ett preparélopp sist med matchning inför detta, är mycket speedig och får loppet här. Hamras Kavat har mött tuffa djur på slutet och hon känns klart bortglömd. Även hon står med hyfsade förutsättningar och kan överraska . Springspåren tar vi med båda. Kibitka har formen och gör alltid bra lopp medan Yellowsky haft ton med otur på slutet. Vi vill varna lite även för Nina De Mortree och Dame Arrow. Den förstnämnda satt fast med rubbet sist på Tingsryd medan Dame Arrow kan vara den som får ryggen på favoriten inför sista varvet – och hon är snabb i 500 meter.

Rank: A 12,4,6,7,5. B 9,14,11,8,1,3. C 13,10,1,2

Avd 3

Här tar vi ställning och ställer Arras på piedestal. Hästen var fin i sin comeback sist och med spetsläge blir han mycket farlig. Hästen är obesegrad över aktuell distans och han förlorar mycket sällan från spets så våra odds anser vi är klart bra.

Värst emot är nog Marquis Du Pommeau som kan vara den som profiterar på att Lugdunum försöker pressa sönder vår spik.

Rank: A 5. B 2,6,7. C 1,4,8,10,9,11

Avd 4

Snabbt spikar vi vidare och denna gång är vi än mer säkra på vår sak. Welat Boko har vi följt noga på slutet och kommit fram till att hästen är ett blivande kanonsto. Hästen har joggat sig till sina segrar och med bästa spår och tränare i toppform är det inte anat än en straffspark – om än med målis!

Rank: A 6. B 1,3,5,13,11. C 2,12,7,14,15,10,9,8,4

Avd 5

Nästa lopp har en mycket klen favorit och den är vi inte sugna att betala dyra pengar för. Lovelorn är i våra ögon en hetsig rusare som lägger bort för mycket i loppen. Vi tar bort och streckar istället några med bättre chans och godare utdelningspotensial.

Vi blev imponerade av Västerbo Lescure sist då han blåste till pik och rann undan till en enkel seger Han har god chans till dacapo och vi tror han har toppchans i loppet. Vi vill även ha med Nolan Streamline som även han gjorde det klart förbättrat sist. Foregin Frenzy och Djingis är även de klart streckbara i denna omgivning Djingis speciellt då han kan betydligt bättre än han visade sist. Helt bortglömd av spelarna. Med går även Men Ikväll Då. Hästen har faktiskt spurtat mycket bra på slutet och är värd mer än två ynka procent.

Rank: A: 4,8. B 2,6,7,11,1,3. C5,12,10,9

Avd 6

I våra ögon är det tre hästar här som gör upp om havret. Urax Briljant känns som den vassaste av de tre, men är ingen blixt från start och det kan kärva med den bakgrunden.

Vi tar med även Warlord Boko och Elis Ride. Warlord har mött tuffa hästar på slutet och gjort det bra. Denna gång känns motståndet något mindre bra. Elis Ride kördes lite väl passivt sist och han hann inte fram utan slutade trea. Hästen såg annars rapp ut och han blir farlig här med lite klaff.

Rank: A 1,8,5. B 4,10,2,3,7. C 12,11,9

Avd 7

Här blir den danska Korven Klintholm stor favorit, men hästen har inte varit så bra i år som i fjol och varvat både bra och mindre bra insatser. Vi garderar då vi ser Cash Hammering i ledningen och med det får favoriten en mindre angenäm resa.

Vi tror mycket på Johnny Muscles från bra läge, men lucka blir han farlig. Vidare har Fortune Access bra chans i våra ögon. Från bakspår kan hästen bida sin tid och spela ut sin speed till slut. Även Kassio Roland känns bortgömd i våra ögon. Hästen har mött riktigt bra hästar på slutet och verkar med det höjt sig ordentligt. Han är med och gör upp om segern trots sämre läge än sina värsta motståndare. Vi tar även med Brian Key som alltid presterar och han har styrka att fälla alla.

Rank: A 1,9,4. B 7,3,10,12,5,2,6,11
Stora systemet: 2625 rader / 1312,5 sek

1. 2,6,7,9,11
2. 4,5,6,7,9,12,14
3. 5
4. 6
5. 2,4,6,8,11
6. 1,5,8
7. 1,3,4,7,9

Lilla systemet: 875 rader / 437,5 sek

1. 2,6,7,9,11
2. 4,5,6,7,9,12,14
3. 5
4. 6
5. 2,4,6,8,11
6. 1
7. 1,3,4,7,9

Lycka Till!