Så äntligen är jag på plats i Kalmar för den årliga omgången av midsommartrav. Det är något speciellt med just denna helg och det brukar alltid vara fin utdelning för den om hittar nyckeln till sju rätt. Jackpott dessutom gör ju att det pirrar lite extra i spelnerven!

Vädret är än så länge helt ok. Det förväntas rätt mycket regn till seneftermiddagen och det kan bli lite struligt mot slutet av dagen. Vi återkommer med bättre info inför start. Nu är det i alla fall fina förutsättningar och i skrivande stund är det valfri balans som gäller.

Avd 1

Här spikar merparten av spelkollektivet vårens häst i Friction. Hästen har varit något fruktansvärt bra och vi har full förståelse att merparten vill hålla en häst av Frictions kaliber i handen, men inte vi.

Friction är klar för finalen om sex dagar och startspåret är inte gjort för någon smygare. Hästen kan, men kommer nog inte, att gå i dödens utan ska vara som bäst nästa lördag. Körs han framåt så blir det en mycket dryg förstasväng och sedan dödens – sårbart! Global Money har visat sig kunna öppna rätt bra och sist han hade innern i Norge spetsade han lätt. Hästen är väl så bra som favoriten om spets nås och då blir detta hästen att slå. Armando Kievitshof är även han en spetsaspirant och når han dit växer tuppkammen ordentligt. Hästen går inte ett steg i ryggar och för er som tror att han når spets är det ett givet streck – kanske rent av en spik! Nantucket gillar vi och hästen verkar äntligen hittat tillbaka till fjolårets högform. Sist såg han bländande ut som fastlåst i ryggar och ska räknas tidigt här. Skrällarna är Harry Haythrow som aldrig gör ett dåligt lopp, Carambole P som blivit en ny häst barfota runt om, Roxa Sisu från fint läge och Cayenne Käbb från perfekt smygläge (tränar som en demon enligt vår källa i stallet).

Avd 2

Även andra avdelningen ser ganska jämnt ut, men vi tycker ett par hästar sticker ut och tillsammans med ett par luringar som ska utrustas på nytt sätt låser vi loppet.

Alfas Da Vinci har tänt till på alla cylindrar utan skor. Hästen är dessutom gynnad av den långa distansen och måste ha goda möjligheter i loppet. Enda nackdelen är hästens oförmåga att öppna och det kan kosta en vid första runda i spåren. Bästa motbudet är Mr Akansas Rose som verkligen inte fått utdelning på sitt kunnande. Endast en seger på 17 starter imponerar inte, men på slutet har han körts på sent och spurtat fantastiskt bra. Sist visade han vad han kan genom att vinna trots galopp och han var jättefin – ska ha bra chans trots sitt tråkiga läge. Mylady har fin träffprocent om än i lite enklare omgivning. Nu ska hon lättas i balansen och vi tror det blir perfekt för denna sköntravare. Seronera blir sista häst på lappen. Hon är inte stor, men har fin teknik och stallet är i kanonform för dagen.

Avd 3

I guld ser det ut att kunna gå undan från början. Innerspårets I Won´t Dance är snabb, men ännu kvickare är ju Alvena Pele och det kommer att köras ordentligt in i första sväng. Detta kan bädda för skräll och vi plockar med ett par hästar till.

Mycket spännande blir det att se vad Svanen kan göra med Monster Drive som gör sin första start för honom. Hästen visade mycket fin kapacitet för Lennartsson och kan vinna trots dåligt läge. Strong Boy D.E är miljondraget. Hästen var grym i våras, men tappade formen och var blek ändå fram till senast då han åter var fin från spets. Från perfekt läge kan han skrälla ordentligt.

Avd 4

På lilla lappen sticker vi ut hakan ordentligt och går emot allt sunt vetande genom att spika från spår 12 över kort distans. Men i detta loppet känns det som att det kan gå vägen då Vici Lane är huvudet högre än sina motståndare här.

Vici Lane gjorde ett kanonlopp under Elitloppshelgen och kunde sånär vinna trots ett tungt lopp utvändigt. Sist gick han åter ett tungt lopp utvändigt och var knappt slagen av kanonen M. T Golden Boy. Här ska han ha bra chans. På stora lappen garderar vi med ett par hästar till då det kan häxa för vår förstahäst. Sobel Goldie är inte så dum och kan öppna raskt. Från spets ska hon räknas. By Air är Hultman nöjd med och nu ska han slita skorna på honom för första gången på länge. I fjol gick han utan skor i sex raka starter och vann fyra av dessa! J.L ´s Buv är snabb som få och Gigant Sånna bättre än raden.

Avd 5

I lärlingsloppet öppet enbart för ston ser det ut som att vinnaren står att finna på tillägg. Loppet känns mycket ojämnt och de hästar som visat att de vill står alla med tillägg.

Första häst är i våra ögon Flowstarter G. Hästen har utvecklats bra för Åke och sist var hon mycket bra efter galopp. Åjo Hornline är stall Persson mycket nöjda med och Oscar spikar sig själv! Hon har vunnit med krafter kvar i sina två senaste. Lady Montechristo har imponerat på slutet, men står med bakspår på tilläggsvolten och det är som att ha ytterligare 20 meter att ta in – sårbar! Tokdraget är Catchee Town som är mycket speedig och vann efter lång vila sist – bättre nu!

Avd 6

Här spikar vi Perfekt Toll som vi vet att Svanen håller som sin bästa häst och det säger en hel del! Han har ändrat en del inför denna starten enligt vår kontakt i stallet och Åke presenterar sällan en häst i dåligt skick två gånger i rad. Han har precis varit ute i en provstart och det såg ok ut även om han inte öppnade så snabbt. Felfri dock och det räcker här!

Avd 7

Även sista avdelningen gör vi enkel och spikar. Här kommer Sveriges bästa stayer ut och nu med två lopp i kroppen. Saston har en ruggig kapacitet och som så många av Melanders hästar startas han ingång och då krävs ett par lopp innan toppformen infaller sig. Det sista från stallbacken är att han ska gå barfota runt om och att allt känns perfekt!

Lilla systemet: 512 rader / 256 rader

1. 1,3,4,5,6,7,8,9
2. 4,6,9,12
3. 1,6,9,12
4. 12
5. 8,9,12,15
6. 1
7. 9

Stora systemet: 2048 rader / 1024 sek

1. 1,3,4,5,6,7,8,9
2. 4,6,9,12
3. 1,6,9,12
4. 4,6,9,12
5. 1
6. 9