Kalmar står som värd och det är hemmabansfördel för spelaspel.se. Vi har hört oss för en del och kommit fram till att det tyvärr inte kommer att bli dominans av hemmatränarna.

Banan är fin och det kommer att gå att köra barfota runt om och inga konstigheter med vinklade vingar eller extraspår.

Avd 1

Inledningen är intressant där favoriten Hardy Ribb återkommer efter vila.

Hästen är påpassad av spelarna, men inte av rätt anledning. Hästen har en fin rad och det får han många streck på, men det är så att han har förberetts minutiös för detta och vunnit ett provlopp i mycket fin stil. Hästen kan öppna och får fint lopp. Power Rocket såg ut som en vinnare sist nä rhan hoppade. Hästen slog sig på ett ben och hoppade, men nu går han barfota och det är hans optimala balans och han måste räknas tidigt. Hell Of A Kemp är en mycket fin häst som vann lätt sist. Han går barfota fram och med helstängt huvudlag på nytt, precis som när han gått sina bästa lopp. Han har slagit bland annat Joke Face med den utrustningen och måste räknas. Persos Seaman har smyglopp och Örjan i Jollen – varning! Miss Sixty tränar jättebra och är kunnig, hon måste med.

Avd 2

Här streckar vi fem hästar varav tre på framspår. Stoloppen med låg klass brukar inte sällan vinnas av framspårshästarna då hästarna har en tendens att inte orka springa runt hela fält från tillägg.

Vi rankar dock Que Linda främst då vi vet att hon är tuff. Fredde är nöjd med hästen och tycket hon känns mycket fin efter sin debut sist – barfota runt om igen. M.T Fameandglory ska räknas på start. Hästen ser pigg ut och med rätt resa ska hon räknas. Wiss Shadow är miljondraget. Hon har gjort ett par starter i C-O:s regi och sist var ett stort seg framåt. Vi såg hästen hos Lönborg innan och vid segern såg hästen ut att lova mycket. On The Wall blev generad sist och hoppade utan egen förskyllan. Hästen var mycket bra i två raka innan och vi varnar. Esterella Dolora och Dilbas Delight måste även de med då de har bra lägen och fin form.

Avd 3

Klass III är omgångens jämnaste lopp och vi streckar så mycket tygen håller. Tempo kommer det dock att bli och det gynnar speciellt några tuffingar från bakspår.

Gigant Slugger rankar vi först trots lite trist läge. Hästen är snabb ut och kan komma ner fint i banan. De sista loppen har han gått mycket fint i utan att nå hela vägen. Formen är på topp! Ideal Kemp har vi tjatat om länge, men inte fått helt rätt. Hästen har dock visat kanonform på slutet och går klart bäst bakifrån. Nu är det många starka ryggar att gå i inför avlutningsvarvet och han kan avsluta riktigt fint till såga procent. Jackal Face hoppade när det blev en häftig temposänkning i loppet sist. Innan det vann han lätt från spets och är bortglömd här! Mill Degato gick fantomsiskt fint i två raka innan förra starten. Då såg han segare ut och hoppade även in på upploppet. Han har slickat åren henna nu och återkommer han i bättre skick ska han räknas – tveksam favorit! Golden Boy är miljondraget. Hästen är långklivad och effektiv när han lägger iväg. Det hårda tempot som vi känner kommer att prägla loppet passar hästen som hand i handske. På framspår tarvi med Mitt Popcorn, Egolina Sånna och Banker Tooma, men tror mest på bakspårens djur.

Avd 4

Första spiken kommer här. Jacques har vi följt i samtliga starter och hela tiden hållt som en mycket fin häst. Nu har han fint läge och möter en säck potatis. Hästen står ensam för klassen i loppet (bortsätt för möjligtvis Daro Later som dock ska gå med skor här!) och vinner åtta av tio gånger!

Avd 5

Här spikar vi på nytt. Conrads Linsan Var grym sist när vi spikade henne på V75 och hon slog bland annat Frillan Filiokus plättlätt. Nu står hon sämre till, men värsta motståndaren, Esterell Gull, är lite ömtålig och vi tror hon mår bättre när sommaren och de mjuka banorna erbjuds. Conrads Linsan är riktigt bra och hon vinner nog detta lätt.

Avd 6

Här tror vi absolut mest på Ågårds Ludde som är en kanon i full form. Förra året var han i final i Derbyt och efter det blev han sjuk. I debuten sist var han fin och kämpade bra. Distansen är enda riktiga frågetecknet.

Vi tror dock att Zapdos Håjt körs i ledningen och då får Ludde ett tufft lopp med en dryg förstasväng i tredjespår från till dödens. Vi garderar därför och varnar framförallt för Nelle Pelle som har hysterisk form. Han är oerhört snabb och med temp på loppet och favoriten i dödens ska han räknas trots läget. Vi vill varna även för Growup och Ekets Patrik som går med på stora lappen. Growup avslutade ruggigt sist i uppullat lopp och är bäst över sprint medan Ekets Patrik är behandlad och tränar mycket förbättrat – en procent!

Avd 7

Avslutningen står mellan fem hästar och fördel för Bowling Inferno som aldrig förlorat på Kalmar!

Bowling Inferno är en elithäst när han fungerar och det ska han enligt tränaren göra nu. Hästen var sjuk sist, men är tillfixad och älskar Kalmars banan över allt annat. Distansen är en fördel och hästen måste räknas tidigt. Rutger Raket är i full form och Åkes bästa chans enligt honom själv. Vi tycket hästen är bra, men han vinner inte ihjäl sig i eliten och garderas. Scargel är vårt drag i loppet. Hästen gick med punktering för två starter sedan, men var trots det med vinnaren i mål. Sist kördes han för sent och hann inte fram. Nu passar allt och till elva procent är han given. The Bad Rock står denna vecka 20 meter bättre än exempelvis Imola November. Hästen känns underbar i jobben, har bättre kusk och kan gå barfota runt om – allt är plus. Maxwell Mayday tyckte Erik kändes mycket fin sist innan han hoppade. Hästen har innan varit fin och gillar diastansen – han går med som sista häst.

Lilla systemet: 480 rader / 240 Sek

1.1,4,6,9,10
2.1,4,7,8,10,12
3.1,3,5,7,8,9,10,11
4.1
5.10
6.5,12
7.14

Stora systemet: 4800 Rader / 2400 sek

1.1,4,6,9,10
2.1,4,7,8,10,12
3.1,3,5,7,8,9,10,11
4.1
5.10
6.5,6,11,12
7.2,5,10,12,14